Живот на кантар - тема 2

• 36 558
  • 728
  •   1
Отговори
# 210
Не смятам, че е грешка. Не могат да бъдат лишавани от абсолютно всичко, в случая даже не говорим за чипс или бургер от верига ресторанти.

Навън няма кой да им държи ръката. Затова психологическата работа е много важна. Като станеш устойчив на изкушенията и най-вече като не изпитваш страх от дадена храна, знаеш, че само ти си отговорен за изборите си и можеш да ги контролираш.
Е те очевидно страх от определена храна не изпитват! И може би точно от това имат нужда. Страх, защото в противен случай, като излязат ще се върнат към старите си навици.
Страхът води до чувство за вина, ако "прегрешиш", което може да пагубно и да те върне в изходна позиция. Информаният и осъзнат човек не се страхува от храна, а знае как тя да работи в негова полза (стига да няма обективни медицински пречки).
Именно, това че не изпитват вина ги е довело, до това състояние!

# 211
Nona M., съжалявам, но такъв тип мислене не води до дългосрочно здравословно поведение у когото и да е.

# 212
Напълно съгласна съм с това за забраните на определени храни. Точно заради това и хора ,които са на постоянен или дългосрочен режим си определят чийт ден в който да прегрешат с нещо без да чувстват вина и на следващото хранене пак са си режимни.
В крайна сметка хора сме,на всеки нещо му се прияжда, а когато знаеш,че нещо любимо ти е забранено завинаги, колкото и да ти харесва режима и факта,че сваляш килограми, просто в един момент ти писва и се демотивираш.
Аз например през цялата си бременност трябваше да внимавам тъй като имам фамилна обремененост за диабет. Бях спряла всичко сладко ,картофи,ориз,хляб и общо взето живеех само на салати с малко месо. Обожавам плодове,но и те заради фруктозата ми бяха забранени,  можеше само по 1 зелена ябълка дневно. Е от толкова забрани в един момент направо ми се плачеше, още повече и хората като видят бременна жена  се чувстват длъжни да я почерпят, следователно многократно всеки ден се налагаше да се боря със себе си. По едно време реших да не се мъча повече и просто си определих ,че ще си позволявам по нещо забранено, но само веднъж седмично и си определих ден. Така психически ми беше по-леко като знаех ,че дори много да ми се яде нещо ,ще мога да си го хапна в сряда. А до тогава ако ми е минал мерака да го ям,още по-добре Grinning

# 213
  • София
Няма нужда от удивителни. То затова има толкова видове режими и всички работят, само човек трябва да намери своя. Дори и в темата виждаме хора на кето/НВВМ и такива на Зоната. Двата режима се самоизключват, но и с двата човек може да свали много килограми.

Аз не мисля, че всички участници ще минат съвсем към еко хранене, да не ядат никога захар, никога бургер и тн, нормално е да им липсва сладкият вкус. Показват им алтернативи.

# 214
Значи Вили е имала операция на стомаха и след това е продължила да качва? Тук определено говорим за воля, затова др Наузарадан не се съгласяваше да им прави операция, докато те не докажат, че могат да свалят кг и да спазват хранителен режим дългосрочно, иначе пак в изходна позиция, а повече операции не може.
Симпатична ми е червенокосата от СТЗ.

# 215
При мен няма такъв филм да ми се отяде сладко. Спирала съм за дълги периоди, но никога не ми изчезва желанието. Може би последните две, три години след Ковид малко ми се промени вкуса. Пак ми се яде сладко, особено шоколад, но така и не мога да си намеря бонбони или шоколад да са ми наистина вкусни. Някак тричави са ми всички, нито Мерси, нито Фереро, не знам какво да търся вече, ама по-добре. Яде ми се нещо като някогашната "Лилия" или "Фигаро", или най-старите "Дипломат", каквито повечето в темата вероятно не помнят.

# 216
Думите храна, забрана и вина не са съвместими. Човек не трябва да изпитва вина за храненето си, нито да си налага строги забрани като изключване на цели хранителни групи. Грешка е и води до провал мисленето "край, никога повече няма да ям бургер или торта".
 Балансът и умереността са думите, които работят за мен.
И още нещо важно: човек трябва да се храни по начин, който му позволява да сваля килограми, но и да може да продължи по същия начин и след като отслабне. Тоест, с продукти, които са му вкусни, които умее да готви и които може да си позволи финансово.

# 217
Именно, това че не изпитват вина ги е довело, до това състояние!
Не е задължително. Много хора с такива проблеми са в следствие на драстични ограничения, именно защото изпитват вина, които водят след себе си объркване на метаболизма и йо-йо ефект.

Значи Вили е имала операция на стомаха и след това е продължила да качва? Тук определено говорим за воля, затова др Наузарадан не се съгласяваше да им прави операция, докато те не докажат, че могат да свалят кг и да спазват хранителен режим дългосрочно, иначе пак в изходна позиция, а повече операции не може.
Симпатична ми е червенокосата от СТЗ.
Не знам какъв е случаят на Вили, но при д-р Наузарадан пациентите с такъв проблем задължително работеха с психолог. Има хора с различни травми, с които не всеки може да се справи. Дано в следващите епизоди видим такъв специалист.

# 218
Аз сега се сещам за визитката на Вили (русата), имаше видео от залата как тренира, каза, че и с храната е внимавала и резултат 0. С 15 латета на ден и отделно хранения не знам какъв резултат е очаквала..... Бях останала с впечатление, че е доста наясно с принципите на диетичното хранене.

# 219
Аз сега се сещам за визитката на Вили (русата), имаше видео от залата как тренира, каза, че и с храната е внимавала и резултат 0. С 15 латета на ден и отделно хранения не знам какъв резултат е очаквала..... Бях останала с впечатление, че е доста наясно с принципите на диетичното хранене.
Тя, ако има ИР и поддържа инсулина в постоянен пик, не му дава възможност да спадне. Килограми трудно ще свали така.

# 220
За мен “не ям спанак/броколи” в предаването, където условията са лагерни, е в графа мрънкане/капризи. Това са храни, които с подправки, са по-скоро с неутрален вкус, а и не са основно хранене. Навън могат да си заместват, както си искат. Вътре няма как хем да угодят на всички, хем да им осигурят разнообразни и здравословни нутритиенти. Спанакът беше в салата с още няколко неща, не яхния за основно ядене все пак. Броколи също ме съмнява да е била единственото нещо в гарнитурата. Големи хора са, ще оживеят ако хапнат някой брокол. Пък току-виж им хареса.

# 221
Не винаги е каприз, специално броколи и аз многократно съм се опитвала да ям защото присъства навсякъде из диетите. Ми не мога ,приготвям го и ми  смърди отвратително,убивам го с подправки за не го усещам и повече от една розичка не мога да изям. Като и нея я гълтам набързо преди да съм върнала поръчката Joy наскоро детето пожела да му сготвя със сметана - хвърлям го да се готви ,гледам го и изглежда вкусно,но като се наведа да го помириша и  ми се гади  Grinning

# 222
  • Наблизо
Аз съм така с бърканите яйца.Гадно ми е и не обичам,а повечето диетични храни са все с някаква вариация на омлет...Така наречените ''хлябове'' и т.н.
Нямам проблем с варени или на очи,но бъркани не обичам.
Броколи и всякакви зелении обаче много обичам.

# 223
  • На морето!
Не мога да преценя дали е качила или свалила Вили, тя по едно време беше и влогър-ментор за отслабване, но вероятно заради предаването е изтрила почти всичко от този период.
Това е снимка след операцията през март 23г
Скрит текст:
и август същата година
Скрит текст:
. Имаше доста клипове, снимки и текстове свързани с тренировките, режимите и процедурите, но вече са изтрити.
В едни и същи среди сме и знам някои неща от кухнята, та за мен цялото й участие е, за да натрупа популярност и извън града си и фотографслите среди, в който повечето хора я знаят покрай работата й. Въпреки това от сърце й пожелавам да успее да свали нужните килограми и още по-важното- да успее да сбъдне мечтата си да има много деца!

# 224
  • някъде другаде
Аз например не мога да ям авокадо.  Насилвала съм се и ми се годи от него. Броколи не обичам , но мога да го ям. Не често , но все пак ям.

Общи условия

Активация на акаунт