Живот на кантар - тема 2

• 36 646
  • 728
  •   1
Отговори
# 420
Разбира се,винаги има недоволни и хейтъри,но се надявам както в предаването и тук да опазим добрия тон и градивната критика.На мен ми е полезен опита,които споделяте въпреки че не съм имала проблеми с килограмите от такова естество и не мога да се включа със съвети.Хареса ми и идеята да споделяте рецепти.
Анита изглежда доста контузена и сериозно изглеждаше падането.
Аз също имам "умен" кантар,показва % мазнини,преди години съм си правила такъв анализ на метаболизма след прием на кортикостероиди,би ми било интересно сега почти 10 години след това какво би показал.В нашият град няма такива екстри,ще гледам на някоя командировка да съчетая.

# 421
На мен ми е интересно победителите дали пак ще ги мерят за метаболитна възраст накрая. И дали ще даде на някого да е с по- малка възраст от неговата си. Жалко, че нямаме никаква информация какво ги/ ни очаква. Гледала съм някакви подобни предавания, но там в един епизод по три семейства отупваха. Тук си има интрига 😀

# 422
Ще ви върна към размишленията за зависимостите.
Признавам си зависимостта от храната, много съм лакома, обичам да ям много, храната за мен е удоволствие.
За разлика от алкохолици, наркомани и пушачи - да, трудно е и се отказва от раз, с воля. Отказалия се, каквато съм и аз- бивша пушачка вече 10 години  (2 кутии дневно пушех), се отказва абсолютно, т. е. никога вече нито една цигара, за пияницата чашка алкохол, за наркомана доза наркотик.
А отказването от храна не става без абсолютно никаква храна. Все пак трябва да се храниш и храната те кара да искаш още храна.
Пробвала съм чисто гладуване, няколко пъти. След третия ден нищо не ти се яде, летиш, страхотно е, усещам колко лесно се живее без никаква храна, нищо не ме изкушаваше, а готвех за семейството всякакви вкусотийки. Но......когато дойде захранването.......след първите захранващи хапки такъв яростен, невъздържан глад никога не съм изпитвала.
Дано ме разберете, но ние, пълничките сме като борещи се наркомани, които са задължени отвреме на време да взимат доза, като пияници, които трябва отвреме навреме да пият няколко глътки алкохол а в същото време и да не са наркомани и пияници.
Не случайно е казано че бивши пияници, наркомани няма, защото само една глътка, дозичка е достатъчно да започнат всичко от начало.
А при нас......ние не можем напълно да се откажем от храната, зависими сме и същото време трябва да взимаме от изкушението за да живеем Sad
За моя организъм завосимостта от храната е най-трудно преодолимото пристрастяване!

Ох милата.
На мен цигарите са ми трудни.
Тялото няма нужда от цигари.
Но има нужда от храна.
От гладуване няма полза.
Свалила съм 50 кила с хранене. И не съм била гладна.
Различна наркомания е.
Като тръгваш да слабееш и да оправяш храната пак ще ядеш. Друг вид храна.
Но като отказваш цигарите - няма с какво да ги заместиш.

А дали Анита не е пострадала защото кармата и се активирала.
Чета че пак груба е била.
Ще гледам по-късно.

Иначе назад писаха, че било скъпо да се отслабва.
Ами не е.
Много по-евтино ми е.

# 423
Айде, гледай най- после 😎😫

И аз съм на мнение, че излиза по- евтино. Като спестим джънк, безалкохолни, хляб и торти и остава зеленчук, месо, гъби и салати.

Анита хич не я харесвам. Учила ли е нещо? Обикновено треньорите са завършили Спортната академия

# 424
После пестим и от лекарства и обикаляне по лекари.

Проблема е, че като бях на старото хранене количеството на покупките става повече.
То като ти се вдигне инсулин и все ти се яде.
И съм се чудила каква изгъзица да си направя.

# 425
Не можах да прочета всичко от последните 6 страници, но все пак да се включа Joy
Аз, аз, аз. Аз съм била такъв човек(вярно на 18г) но също някога си мислех " разбирам хората които имат да свалят 50-60кила, защо са дебели, но да имаш да сваляш 5 кила и да не можеш да ги свалиш 2 години?!?!?"
Е ми ето ме и мен, от две години се боря с 5 кила след раждането. И се заклевам,  пробвах какво ли не, без фитнес. И калории броих, и хапчета пих, и на краставици живях, сладкото спрях. Като видя една седмица, че имам 0 резултат и се демотивирам. А за капак в последния месец успях да добавя още 3кг. И не ме съдене с моите 8кг отгоре. Аз съм 150см висока ( или по-точно ниска Joy ) и усещам трудности да си обуя чорапите.
Така че, да, трудно е. Много е трудно понякога. Ставам в 7, оправям децата за ясла, градина. После кучето да разходя, да оправя в нас и айде на работа. После пак децата да взема, да ги заведа на различни курсове, ако е подходящо времето да играят на вън. И пак в нас, вечеря, къпане и идва другия ден и отново въртележка.
Стана дълго, но имах нужда да си изплача мъката.
А иначе това е просто шоу, направено за рейтинг. Както и бригада нов дом. Във второто успяха да се усъвършенстват, надявам се и тук да си вземат поука. Със сигурност първия сезон ще е по библията на предаването буквално, да се надяваме да го разчупят малко.

# 426
  • Пловдив
По принцип , не коментирам реалити формати , но след първото предаване с визитките ,ми се стори че има интелигентни участници и състезанието няма да се гради на интрига и сеир .
Никога не съм хейтила някого в социални медии и прочие публично пространство и сега не искам да се изкажа така ....Обаче ,Анита не би могла да ме мотивира в личния живот по никакъв начин .Хората винаги търсят лидерски качества в своите ментори ,но и емпатия .Вместо "давай момиче " ,не може ли да го замени с името на участника и да смекчи тона ? Така ще изглежда като лично послание ,а не лозунг . А,много исках да я харесам от чиста наивна женска солидарност ....

# 427
Джасте, и аз моля за рецепта на това апетитно хлебче Hug

# 428
  • Сливен
Във Фейсбук са качили няколко снимки, във връзка с днешният епизод.Като увеличих снимката -
"Барбито" много слаба ми се вижда.
А леля ви МарияМед /🤭🤭🤭/ - каква е тази коса... 😱

# 429
Изкуствена опашка. За пищност 😀.
Коя е Барби, нещо съм изпуснала.
Хубавици са, много ме радват момичетата 🫠

# 430
  • На Изток от Рая
Вили фотографката, ако не се лъжа.
Чудя се дали Марчето ще прицапа лъжица та и да се наплющи, но не и преди да е сметнала калориите😀

# 431

На Виолета фотографката и викат там Барби.
Тя с каква бална рокля се е барнала Laughing
Как и е хрумнало да носи там такива тоалети не знам, другите сложили по някоя блузка там, тя малко като примадона.

# 432
  • Сливен
Леля ви Мария, само едното око ли е гримирала 🤣🤣🤣🤣

# 433
Марчето се държи като 16 годишна.Ох и с тази изкуствена опашка

# 434
От Меглена не го очаквах това. А и можеше да се спре на 1 нещо и в краен случай и друг от нейния отбор да изяде нещо.

Общи условия

Активация на акаунт