Живот на кантар - тема 2

• 36 606
  • 728
  •   1
Отговори
# 525
Нали обявиха че ще има 15 хил лв награда за отпадналия участник, който е свалил най-много килограми. Мисля че и това и участието като цяло са си стимул да продължават. Мисля че Сонай има добри шансове да постигне резултати.

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 16:39 от Лиси

# 526
Сега гледам снощния епизод. Седнах пред телевизора гладна, но докато гледам тази жена какво количество храна поглъща и ми се отяде. Аз, ако изям толкова, ще съм на плюс много над 1 килограм. Това беше много тъпо. Ама мега тъпо.

Няма да гледам. На мен Сонай ми беше фаворит.

Е, глупости, изобщо не се качва от 2500 калории цял килограм. Даже, ако като цяло е изключение да приемаш толкова, изобщо няма да качиш. Те сигурно по 10 хиляди калории дневно са приемали редовно, ама сега шок и ужас, че приела еднократно 2500. Но наистина не изглеждаха много приятно повечето ястия, чак се изненадах, че уж майстор в кухнята, пък вид нямаха., от вида, който събужда апетита.

Аз, като съм се ограничавала, винаги съм сваляла в малко по-дълго срочен план, макар че определено съм имала прегрешения между ограниченията. После след прегрешенията пак си продължавам да се ограничавам. Всеки човек си има моменти, когато не може да устои, и трябва да свикват. Положението не е или без коричка хляб и парче торта цял живот, или давайте да ядем ежедневно по кутия бонбони, няколко чипса и тава баница, защото и без това няма смисъл да се ограничаваме, понеже вчера сме изяли половин торта.

# 527
  • София
Естествено, че всеки прегрешава. Аз също. НО:
- не си търся оправдания, че го правя за някаква висша кауза или за някой друг;
- няма значение дали са 4 или 6 човека  - нали се смятат проценти?!
- според мен част от идеята на тези тъпи игри, е да ги научат да устояват на изкушенията;
- когато кажеш пред цяла България, че си там, за да промениш живота, храненето, здравето си, визията.... не се нахвърляш така върху храната.
Много се изложи.

# 528
И на мен ми харесва Сонай, явно е бил душата на компанията, лъчезарен и забавен, но няма да спра да гледам защото е излязъл. А и човек на 50 не е толкова стар, че да бъде отписван, хайде сега. Simple Smile
Аз играта с изкушението така и не й разбрах смисъла. Но ми направи впечатление малките порции с многото калории. Някои основни бяха по 600. Две такива и лимитът за деня им е хвръкнал. Магдалена изяде всичко, а аз се чудех няма ли да й стане зле от смесването на толкова различни храни.

# 529
Момичета, аз като седя седя, че на магарето чуш казвам. Joy Гледайки тик ток мярнах една рецепта за овесено хлебче в микровълнова и разбира се се ентусиазирах да експериментирам, подготвена, че ще хабя продукти. Joy
Но... резултата е повече от добър:

Давам рецептата:
Скрит текст:
1 яйце, 1к.л.бакпулвер, щипка сол(много мъничко), 1с.л.ленено семе, 1с.л.чия, 4с.л.кефир(може да се замени с кисело мляко разредено с малко прясно мляко да стане като гъст айрян, аз така направих, че нямах кефир), 3-4с.л.овесени трици.
В купичка за супа разбивате яйцето с кефира, бакпулвера и солта(сложете символично количество), добавете чията, лененото семе и триците, разбъркайте добре и в същата купичка "изпечете" в микровълнова за три минути. Хлебчето става страшно пухкаво и мекичко като гъбка. При натиск възвръща обема си. Това ви еднодневната доза и тя е напълно достатъчна. Много съм доволна от резултата. Мисля по тази рецепта да направя след време и шоко кексчета. 

# 530
  • Mediterraneo
Най- после наваксах с епизодите и мога да се запиша в темата.
И аз се боря с килограми, но не ми е належащо и важно. В момента имам време и амбиция да се занимавам с тях, друг път просто започвам да се харесвам и с тях. Не съм от ранга на участниците в предаването, слава богу, но не искам да стигам никога до там! Затова отвреме навреме се вземам в ръце. Сега броя калории Simple Smile За 2 седмици 2 кг и половина, до края на април съм си задала 10 кг, мисля, че имам шанс.

# 531
  • Пловдив
Цитат
Българинът има изключително ниска хранителна култура(ако тъпченето с бургери за 4 минути може да се нарече изобщо култура) и никаква двигателна.
Щях да лайкна поста, но цитираното ме спря. Явно "българинът" е Мария, а безбройните пишещи с пренебрежение за "българина" на български език са чужденец до чужденеца.

_____

Кое му е селото на Мартин?

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 19:36 от Магдена

# 532
Напълно съм съгласна с Leona. Преди много години майка ми си поръча хранителен режим и тренировки от една инструкторка, Руми. В режима често имаше хранене с риба тон, я в салата, в основно и т.н. Тя ѝ каза, че не понася риба тон и не може да я яде, а отговора ѝ беше, ще опиташ, тя е много вкусна, ще ти хареса 😂😂
Ей това е доста често срещано отношение. Едва ли не като сме дебели ,нямаме право на избор и  ще ядем нещо което не ни харесва щото така трябва

То  като бях дебела обичах само вредните неща.
Имаш право на избор.
Да промениш отношението към себе си и отношението  към храната.
Или да продължиш приоритета да ти е само ядене, което ти допада на небцето без оглед щетите, които сам си нанася човек.
Когато започне човек да работи върху себе си, му се променя отношението към храната, но не само.
Отношението и към видовете храна се променя и почваш да си даваш сметка кое е хубаво за теб и кое не е.

Аз съм издирвала всяка една храна. С какво е полезна, с какво е вредна, какво съдържа. От вафла до морков.
Трябва време. А не като Руми, полезно е - яж. Нищо че ти се гади. Ма дай му време на този човек. След година може да опита. Има си начини да накараш човек, но не и като нея.
Има бактерии, не само инсулина предизвикат желание за определен тип храна.
Та в началото ми се е налагало да ям неща, които принципно не ядях.
Просто защото дойде момента да осъзнае мозъка ми, че не може да съм 120 кила и да смятам  храната си за правилна.
Та едно просто една риба тон да не харесваш, друго е въобще протеини и тогава коня ти отиде у реката.
Тук леко не съм съгласна.
Аз например за себе си съм осъзнавала,че трябва промяна в храненето, но въпреки че вече няколко месеца се храня по режим продължавам да не ям храни ,които не са ми вкусни.
Например авокадо не харесвам,ама по режим трябва да го приемам като мазнина. Ми ок вместо него хапвам маслини или ядки.
Или например хлебчета от трици ,които не ми харесват - ми просто предпочитам да не консумирам  никакъв хляб вместо  такъв който не ми е вкусен. Вярно е ,че вкусът се възпитава ,но не вярвам и  че вече възрастен индивид на 40-50 може коренно да се пречупи и да започне да яде храни ,които не му харесват само защото били полезни.

Аз давам шанс на храните.
Не ям единствено неща от които ми се повръща.
Авокадо не ми е сред любимите. Без вкус е.
Мазнини ползвам - зехтин, краве масло, свинска мас.
Годините няма значение. Всеки може да се промени стига да иска, другото са оправдания.
Едно е да не харесваш някаква храна, но може да се съчетаеш с други и да ти е вкусно и да ти носи полза.
При мен беше по-голяма борба.
Аз анатемосвах протеини. Питаш ли ме какво ми е било да се накарам да ям протеини. Авокадо не ти е вкусно, но може да го съчеташе с нещо и няма да мрънкаш.
А аз как съм се насилвала да ям протеини. Всеки ден.
Те ми бяха 3-4 пъти в месеца и малки количества. Но  е имало моменти и години не съм пипвала меса.
Аз съм живяла седмица на леща с хляб, после прясно зеле с хляб.
После ориз. Ама без хляб Grinning
После картофи.

# 533
  • Наблизо
Аз ще разбуня малко духовете,но съчувствам много повече на жените в предаването,особено на Ани,Рая и Вили от Плевен.Жените сваляме много по-трудно,качваме по-лесно и тн.Тодор например за две седмици отслабнал много,а не е като жените да не се старият колко него.
Симеон също не е за там.Явно има възможности,спортува,за два месеца диета и ще се стегне.
За брюкселското зеле - ако го бланшират и после го запечеш със зехтин,подправки и пармезан,е супер вкусно.
Давам шанс на храните,но си имам неща които не кусам,защото ми се повръща.

# 534
Ха, аз пък брюкселско не съм яла.
Някой ден трябва да оправя това, но не знам и как да го приготвя.

Гледам от вчера.
Как ги побра тия яденета, не проумявам.
Но не е невъзможно. Сещам се аз какви неща съм яла.
Особено покрай Коледа и Нг.
Не стига че правех торти /и за Коледа и за НГ, после и за имения ден след5-6 дни/, ама и отделно един тон видове ястия имахме за Коледа.
А сега правим само 1 вид ястие - гювечета - пилешко със зеленчуци и някакъв кето сладкиш.
Не пием сокове, коли. И пак се наяждам.
И като се сетя преди, че ядях гювече, пък с хляб,пък със салата, после тиквеник или щрудел, после от ония курабийки, после торта. После може и фъстъци. Отделно имаше салати. Руска и снежанка. Също и сурова салата от зеленчуци.
Отделно не броя и че с това сме пили и кока кола и сокчета.
И се питам покрай празници - как по-ягодите съм яла такива количества.
Велико нещо е стомаха.

# 535
Броколи и аз не понасям, а не е като да не съм опитвала по всякакви начини. Зеле и карфиол пък обожавам. Странно нещо е вкусът.
Ужасно е да се насилва човек да яде нещо, което не обича.

# 536
Брюкселско зеле има в някои от миксовете замразени зеленчуци, в супа се ядва не е лошо. Дори повече ми харесва от броколите.
Нормално 2-рата седмица да са с по-малко свалени кг, ама интересно Симеон и Сонай защо толкова малко са свалили. Математиката не излиза, а отслабването си е чиста математика.
1кг е около 8000 ккал, те мъжете мисля са на 2000 дневен прием. При тия тренировки и техните кг предполагам разхода им е към 4000 ккал, т.е имат дневен дефицит от 2000 та би трябвало за седмица да свалят поне 2 кила мазнина и още малко вода.
Та Симеон явно си е похапвал допълнително, че да е само 300гр по-лек.

# 537
Ето тези двете Миглена и Виолета за мен са напълно излишни на фона на всички емоции, които оставят останалите у мен. Уж стратегия, а Виолетка изманипулира ситуацията. Останалите жени са ми много симпатични - Поли, Марияна, Ани, Вили от Плевен, Рая, дори Мария ми е по-поносима. Поне не прави интриги за момента. Много са ми гнусни такива хора. Това е и причината да не гледам реалити предавания по принцип. Вярвах, че това ще е различно, но уви. Защо я дават непрестанно също ми е непонятно…

Съжалявам за Сонай, много ми харесваше. Интелигентен, млад, мотивиран.

Брюкселско зеле правя лимоново от една книга на Месела Савова. Става божествено. Няма зеленчук, който да не ми харесва, обаче.

# 538
И аз гласувах за Сонай в анкетата. Много ме кефи, супер позитивен.
Обожавам задушени зеленчуци, на ММ му добавям и пилешко месо. Правя си ги с крема сирене... много вкусно. Брюкселско зеле, броколи, карфиол и морков. Мога да живея само на това. Иначе си ги приготвям и на фурна също (: , но задушени са ми любими. Но на мен винаги са ми казвали, че имам извратен вкус Joy та не ми вярвайте, че е вкусно Joy

# 539
Има една … Рая ли се казваше (богословката), всеки път гледа сякаш всеки момент ще ревне. Винаги много тъжно и отчаяно гледа, като пред заколение.

Общи условия

Активация на акаунт