Раздяла

• 4 646
  • 132
  •   1
Отговори
# 45
  • Далечният изток
Оффф поредният мъж, който чертае чужди правилни пътища и държи всеки да ги следва според неговото "правилно"... Вчера обяснявах на друг, че е никой да определя какво да е държанието, действията и отношенията на другите хора. Отговаряй за себе си, авторе. Човек живее много по-щастливо, когато няма очаквания.

# 46
  • У дома... някъде
И много жени пък четете избирателно. Стига с тва реване стига с това изнасяне посред зима да не живеем в пещери. Къде подяволите съм писал че искам да се разтройва. Да беше изчезнала да празнува по добре щеше да е

Защо смятате,че човек трябва да реагира според вашите виждания кое е правилно и кое не?
Да празнува какво?
С детето ли да излезе?
Както иска, така ще реагира и не виждам какво толкова е станало човек да спре да слуша тиради и да се обяснява,чри наличие на 12-г брак и т.н.

# 47
  • София
Т.е. твоите цели и очаквания не са важни. Важно е защо тя така бързо се е съгласила. Просто си очаквал тя да откаже, нали?

# 48
А детето. Ами ако сте умни и двамата, няма да позволите раздялата да му се отрази зле.
Дано съумеем да го постигнем

Дано. Не са много хората, които успяват.
Повечето прехвърлят проблемите върху детето. Товарят го и него с глупости. А то не е виновно.
Не е и до акъл. По-скоро до его, злоба, знам ли. Има хора решават достъпа до детето да затормозят за да направят мръсно. Така само показват, че не си обичат детето. Е, има и кофти родители -алкохолици, наркомани, насилници. С такива е логично трябва да се държат настрана.
Скрит текст:
Имам приятелка с мъжа и от 15 годишни бяха заедно но се разделиха след 15-20 години брак.
Какви точно проблеми имаха не зная, знам отчасти. Но след раздялата циркови изпълнения не е имало.
Детето си общуваше максимално с бащата, дори и в чужбина като живееше.
Съдът може да присъди на майката и да казва 2-3 съботи при бащата, но това за тях не важеше.
Детето беше свободно ежедневно да се чува с баща си, никога не го е спирала. Нито пък и пречеше да отива в чужбина да поседи с баща си за колкото време иска. Редовно 3 месеца лятото е била в чужбина. И английския понаучи. И тук като се връщаше бащата също нямаше проблем. В Бг нямаше отделен апартамент, защото изплащаше дори и след развода апартамента в който беше тя с детето. Апартамента за детето щеше да остане.
 После детето си остана там да живее като стана самостоятелно, майката с новия си приятел на друго място.
И двамата не са спрели да общуват заради детето. Миналото, проблемите им не седят на дневен ред.
Може да се каже, че се разбират по-добре от преди. Е, любов няма, отишла си. Останала е форма на уважение и приятелство. Създали са дете, живеели са заедно.
Дори и след развода като се е прибирал е живял при тях отново за 1-2 месеца, няма къде. Ходила съм им на гости. Много добри отношения. Това рядко може да се види.
Та проблемите не си ги решавайте с детето. Не се карайте пред него.
Не настройвайте детето. Майката такава, бащата такъв.
Като не се разбирате, се разделяйте. Но не намесвайте детето в проблемите си.

# 49
ОМГ, тоя автор как ми прилича на бившия ми Scream
То и аз последната нощ преди да избягам с детето отидох да "спя", за да не ме държи цяла нощ да слушам тиради.....
Мислиш ли, че съм спала...

Пп. Неизразяването на емоция е защитен механизъм, възприет след години тормоз, в които си научил, че всяка емоция води до лоши реакции.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 11:54 от maiathebee

# 50
А детето. Ами ако сте умни и двамата, няма да позволите раздялата да му се отрази зле.
Дано съумеем да го постигнем

Дано. Не са много хората, които успяват.
Повечето прехвърлят проблемите върху детето. Товарят го и него с глупости. А то не е виновно.
Не е и до акъл. По-скоро до его, злоба, знам ли. Има хора решават достъпа до детето да затормозят за да направят мръсно. Така само показват, че не си обичат детето. Е, има и кофти родители -алкохолици, наркомани, насилници. С такива е логично трябва да се държат настрана.
Скрит текст:
Имам приятелка с мъжа и от 15 годишни бяха заедно но се разделиха след 15-20 години брак.
Какви точно проблеми имаха не зная, знам отчасти. Но след раздялата циркови изпълнения не е имало.
Детето си общуваше максимално с бащата, дори и в чужбина като живееше.
Съдът може да присъди на майката и да казва 2-3 съботи при бащата, но това за тях не важеше.
Детето беше свободно ежедневно да се чува с баща си, никога не го е спирала. Нито пък и пречеше да отива в чужбина да поседи с баща си за колкото време иска. Редовно 3 месеца лятото е била в чужбина. И английския понаучи. И тук като се връщаше бащата също нямаше проблем. В Бг нямаше отделен апартамент, защото изплащаше дори и след развода апартамента в който беше тя с детето. Апартамента за детето щеше да остане.
 После детето си остана там да живее като стана самостоятелно, майката с новия си приятел на друго място.
И двамата не са спрели да общуват заради детето. Миналото, проблемите им не седят на дневен ред.
Може да се каже, че се разбират по-добре от преди. Е, любов няма, отишла си. Останала е форма на уважение и приятелство. Създали са дете, живеели са заедно.
Дори и след развода като се е прибирал е живял при тях отново за 1-2 месеца, няма къде. Ходила съм им на гости. Много добри отношения. Това рядко може да се види.
Та проблемите не си ги решавайте с детето. Не се карайте пред него.
Не настройвайте детето. Майката такава, бащата такъв.
Като не се разбирате, се разделяйте. Но не намесвайте детето в проблемите си.
Това е най добрия изход от всичко това.
Дано и нашия развой на нещата е подобен

Т.е. твоите цели и очаквания не са важни. Важно е защо тя така бързо се е съгласила. Просто си очаквал тя да откаже, нали?
Да откаже до колкото я познавам никога. И да стане по случайност аз да няма да се съглася да продължаваме по старо му абсурд.
И много жени пък четете избирателно. Стига с тва реване стига с това изнасяне посред зима да не живеем в пещери. Къде подяволите съм писал че искам да се разтройва. Да беше изчезнала да празнува по добре щеше да е

Защо смятате,че човек трябва да реагира според вашите виждания кое е правилно и кое не?
Да празнува какво?
С детето ли да излезе?
Както иска, така ще реагира и не виждам какво толкова е станало човек да спре да слуша тиради и да се обяснява,чри наличие на 12-г брак и т.н.
Не съм искал да реагира според моите виждания.  Ама не съм и очаквал пък и никва реакция бетон бе нито лошо нито добро. Това беше изначалната тема някой сблъсквал ли се е с такова нещо.
Тея горе по коментарите бягат скачат хвърлят са  колят са изнасят се на палатки посред зима пак няква реакция са дали

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 11:37 от Анонимен

# 51
Аз пък го разбирам, май само аз. Изнендана съм.
С бившия мъж като се карахме и той така ляга и заспива, ама моментално, а пък аз съм разстроена, надявам се да говорим да оправим нещата, дори и да не ги оправим да говорим, отвътре душата ми свита, гърлото ми пари. Еми мноого ми беше криво, ставаше ми обидно.
Даже и след раздялата като е имало спорове/караници пак ми беше много мъчно и криво. Плаках си редвоно. Все пак дете имаме, не можехме просто така да се разделим и на същи миг никога повече да не общуваме.

Съвсем нормално е хората пъвро да се разберат за раздяла, да го кажат с думи и после да почнат да действат.
Само при насилие се налага моментално изнасяне. Дори да подозира детето, как си го представяте събужда се сутринта и тате се е изнесъл. Никой нормален не прави така, каквото и да пишат тук.

Явно или това е нейния начин да отработва стреса. Или мноого, ама много отдавна го е преодоляла.
Приемам, че наистина е спала, защото автора, макар да пише неграмотно, (което мен много ме дразни) пише разумно.
Не напада, макар че беше веднага нападнат и не отговаря на безумни, безкрайни лични въпроси, които се задават само, за да задоволят нездравото любопитство на скучаещи съфорумки, но нямат отношение към темата.

Дамата Определено се е подготвяла за изнасяне. Представям си как разбирам, че мъжа ми си търси апартамент с майка си и ми казва - то си е наша работа... Отдааавна е приключила тази жена, но защо не е казала и на мъжа си, не знам.

Ще се справите. Автора ми звучи човешки, жената да не си е позволила ни една обида за 12 години, макар да е получавала такива - значи също е свястна жена.
Мислете за детето и говорете и всичко ще бъде наред. Бавно и полека, накрая всичко ще бъде наред.

# 52
  • София
Какво ще се случи, ако сексуалната ти натура Animal Ramспре да получава нужното от мъжа ти? Надали ще почнеш да му изневеряваш, а ще му кажеш да си събере багажчето и дома, или където. И не само сексът, натрупали сте негативи с години, какъв секс, той спира веднага почти с прекратяването на топлината между двама души.

Как си представяш да кажа на бащата на детето ми "да си събира багажчето", особено пък щото сексуалната ми природа нещо недоволства? Ако по някаква сериозна причина, която не е свързана с изневери и насилие, решим да се разделим, всяка крачка е нормално да се изговори и планира, след което да се осъществи плавно и внимателно. Защото всяка крачка засяга едно малко същество и защото е нормално да уважаваш човекът, с когото си правил дете, а не да се чудиш как да го натириш, щото нещо не ти изнася. Но такива сценарии изобщо не искам и да си представям в момента. Пак ти казвам, едно е да се правим на алфички с разни гадженца, едно е да се създава семейство и дете. Семейството е съвсем друго ниво както на отношения, така и на отговорности, и се очаква действията вътре да се мерят по много по-висока летва.

# 53
  • София
И аз това щях да кажа. Явно си е такъв човек, така реагира след такъв стрес, това е нейния начин да го отработи. Би трябвало да я познаваш и да й знаеш реакциите.

# 54
Аз пък го разбирам, май само аз. Изнендана съм.
С бившия мъж като се карахме и той така ляга и заспива, ама моментално, а пък аз съм разстроена, надявам се да говорим да оправим нещата, дори и да не ги оправим да говорим, отвътре душата ми свита, гърлото ми пари. Еми мноого ми беше криво, ставаше ми обидно.
Даже и след раздялата като е имало спорове/караници пак ми беше много мъчно и криво. Плаках си редвоно. Все пак дете имаме, не можехме просто така да се разделим и на същи миг никога повече да не общуваме.

Съвсем нормално е хората пъвро да се разберат за раздяла, да го кажат с думи и после да почнат да действат.
Само при насилие се налага моментално изнасяне. Дори да подозира детето, как си го представяте събужда се сутринта и тате се е изнесъл. Никой нормален не прави така, каквото и да пишат тук.

Явно или това е нейния начин да отработва стреса. Или мноого, ама много отдавна го е преодоляла.
Приемам, че наистина е спала, защото автора, макар да пише неграмотно, (което мен много ме дразни) пише разумно.
Не напада, макар че беше веднага нападнат и не отговаря на безумни, безкрайни лични въпроси, които се задават само, за да задоволят нездравото любопитство на скучаещи съфорумки, но нямат отношение към темата.

Дамата Определено се е подготвяла за изнасяне. Представям си как разбирам, че мъжа ми си търси апартамент с майка си и ми казва - то си е наша работа... Отдааавна е приключила тази жена, но защо не е казала и на мъжа си, не знам.

Ще се справите. Автора ми звучи човешки, жената да не си е позволила ни една обида за 12 години, макар да е получавала такива - значи също е свястна жена.
Мислете за детето и говорете и всичко ще бъде наред. Бавно и полека, накрая всичко ще бъде наред.

Съгласен съм с доста неща. За неграмотното писане не ми пука искам да пиша просто да излиза. И да липсата на реакция е много гадно то с човек от пътя ще поприказваш дет се вика ще те разбере. Мен ми става гадно като вакуум в гърдите с тва мълчание.  И пак казвам не съм се държал лошо 12 години тва е абсурдно стига сте го повтаряли. И друго думите обиждат ама и без думи така може да те подредят че да искаш да са ти говорили

# 55
  • Out of the Mix
Овенче, ама тя не го уважава, аз не виждам уважение.
Той, че е мека мария, е отделен въпрос.

Как ще реагираш, ако мъжо ти си прави планове зад гърба ти? Rolling EyesWink
Не само прави, а вече предприел, надробил.

С теб сядаме и се разбираме, това е ясно.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 12:04 от Revoker

# 56
  • SF
Здравейте !
Днес се разделихме след 12 години с жена ми. По принцип моята гледна точка е е че тя го беше решила отдавна аз просто го изказах на глас днес , защото обстановката взе да става непоносима,а сме с дете и не искам да има скандали. И така казах и че искам да се разделим тя каза супер спокойно добре ,казахме си още две три думи и тя си отиде в стаята. И сега моя въпрос е към хора попадали  в такива ситуации какви са емоциите които са ви обзели след раздяла. Аз самия ами реве ми се мамка му гадно ми е . Чувствам се като шибан парцал.  Въпреки че знам че това е  правилното решение. Но от друга страна жена ми 5 мин.  след като проведохме разговора беше сладко сладко заспала та чак похъркваше. Е питам по дяволите възможно ли е толкова да не ти е пукало за някой че грам емоция да няма в теб 12 години мамка му. Не казвам да реве или нещо такова дори и гняв да е  присмех облекчение радост нещо бе нещо каквото и да е  ебаси спокойната душица легна и заспа.Тва за мен не е нормално защо си бил с някой толкова време след като явно е бил никой за теб.

И на нея й е гадно и е уплашена от бъдещето си без тебе. Всеки реагира по различен начин на стреса. ОБлекчил си я, изпълнил си черната работа да изкажеш ти важното изречение. Когато се е събудила, емоциите са я връхлетяли, ако това искаш да е изпитала.
Аз не бих заспала, но съм била свидетел на спокойно приемане на нещата, когато съм очаквала бум!
Разделяйте се. Очевидно и за трима ви е по-успокояващо.

# 57
  • София
Той, че е мека мария е отделен въпрос.

При тези двамата нещата са се счупили отдавна, в което и двамата са участвали по един или друг начин. Ние не знаем какво я е  накарало да планува изнасяне, ама едва ли е от хубаво. Което не значи, че е късно да започнат да се държат зряло и уважително. А предвид, че имат дете, неговият плавен преход трябва да е първи приоритет.

# 58
И на нея й е гадно и е уплашена от бъдещето си без тебе. Всеки реагира по различен начин на стреса. ОБлекчил си я, изпълнил си черната работа да изкажеш ти важното изречение. Когато се е събудила, емоциите са я връхлетяли, ако това искаш да е изпитала.
Аз не бих заспала, но съм била свидетел на спокойно приемане на нещата, когато съм очаквала бум!
Разделяйте се. Очевидно и за трима ви е по-успокояващо.
[/quote]
Не знам какво и е пак ви казвам бетон е. Облекчение при раздяла не съм изпитвал дали тя дали аз някой ще страда малко или много. Облекчение има само в тоалетната в живота един  поне е прецакан. А това че съм свършил "черната работа" ми е  другия трън в з....ка но е тема на друг разговор. Ама поне гледам че изкачат и други хора с такава липса на реакция.
Той, че е мека мария, е отделен въпрос.

То уважението сме го изгубили и двамата явно . И да понякога съм мека Мария. Нали  схемата е аз ще направя компромис с нещо и тя с нещо и така... ама тая схема работи когато хората държат един на друг тука не важи вече. И меката Мария си отиде и дойде  "кой от където е" само че има една госпожица  която е от двете места и е ясно че меката Мария ще се връща от време на време няма как...

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 12:31 от Анонимен

# 59
Тези въпроси авторе защо не ги зададеш на нея?

Но липсата на общуване е често срещана.
Ние тук само си гадаем и предполагаме. Това няма да ти е от особена полза.

Общи условия

Активация на акаунт