Раздяла

• 4 625
  • 132
  •   1
Отговори
# 90
Айде пак към скандалите се завъртат нещата. Къде ги виждате. Няма как да разберете как се е стигнало до тук . В моите очи аз съм бил прав за нещо в нейните не и обратното. Не мога да дам конкретен пример те са наслагвани неща. И пак е отклонение от темата
Добре де, авторе, как стигнахте до тази ситуация? Откъде дойде разрива? В началото явно не в било така. Как да си обясним реакцията на жена ти, като не знаем предисторията?
Може би изобщо няма история. Авторът сам си прави скандали, а на жена му е писнало, казва ок и заспива да е свежа за новия цирк днес. Например.
Е, то всички сме така, има моменти, в които "пАрата" трябва да излиза. Но с времето и годините моментите се разредиха. Нали не очаквате семейният ви живот да е гладък като замръзнало езеро?
Но пък щом сте решили, че е време за раздяла, мисля че няма някой, който би могъл да ви спре.
Та, на въпроса по темата - да, аз съм виждала реакция като тази на жена Ви, и от моят опит, това съвсем не означава, че на нея не й кипи отвътре. Просто нейният темперамент е различен. И аз не мога да реагирам по този начин, но това не означава че тя, или пък моят мъж, не могат.
Аз бих ви посъветвала да си изясните какви чак толкова проблеми имате когато сте заедно. Ако ли пък не желаете да си изяснявате, защото смятате, че това не води до никакво подобрение в семейството, то пътят е ясен.
При нас зачестиха лошите моменти. То от изпускане на пара ще ми гръмне чайник вече Grinning. Нашето езеро е някъде по полюсите  Grinning трябва да чакам да се измести  оста на Земята че да се разтопи за жалост се случва през няколко хиляди години:grinning:
Благодаря за коментара
Опита на другите никога не е излишен

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 15:55 от Анонимен

# 91
  • София
Емпирично разбрах защо жена ти е отишла да спи.
Докато те четях, аз също заспах.

Бояна, абсолютно това ми звучи и на мен.
Имали сме такива клиенти, независимо от пола. Рови, копае, но нищо не прави и си стои вкъщи с уж нежелания партньор. Достатъчно му е да дразни партньора. Накрая партньорът спира да търпи и сам предприема крачката, а той/тя почва да реве и да се чуди защо са го зарязали.

Авторе, не съм се разделяла, та няма какво да ти споделя.
При загуба или раздяла по друг повод с близък, изобщо в тежка ситуация и аз не рева и не се тръшкам. Какъв е изобщо смисълът, когато нещо е непоправимо, да ходиш като Рицаря на печалния образ? Мобилизираш се и си щадиш собствените нерви и здраве. Всичко останало вреди основно на този с истеричните реакции.

# 92
  • София
Айде пак към скандалите се завъртат нещата. Къде ги виждате. Няма как да разберете как се е стигнало до тук . В моите очи аз съм бил прав за нещо в нейните не и обратното. Не мога да дам конкретен пример те са наслагвани неща. И пак е отклонение от темата

Ами тогава наистина няма как да очакваш по-различни отговори. С толкова малко факти, нормално е да има всякакви интерпретации. Реши за себе си какво искаш, състави план как да го осъществиш и вземи на първо място интересите на детето. Ако жената иска да се изнесе, кажи й, че си съгласен и ще й съдействаш. Това виждам аз като добро развитие. Ти какво решение виждаш?

Иначе за прословутата реакция, аз бих реагирала така, ако вече ми е писнало тотално и не ми се занимава и миг повече, или ако си знам, че е поредната драма без промяма. Но това съм аз. Други хора реагират така поради други причини. Ясно е, че и от нейна страна нещата са отишли в канавката отдавна. Сигурна съм, че ако тя пусне тема тук, ще чуеш неща за себе си, по-лоши от тези, които ти написаха потребителите. Явно и двамата не сте били това, което другия очаква. Така си мисля, от малкото казано.

# 93
Ами не, сядате и обсъждате какво е довело до ситуацията и къде са ви проблемите. И после разрешавате ситуацията.
А вие всъщност обичате ли се?
Хах сядали сме не веднъж и  така до следващия път. Уж се разбираме и после лека полека пак в стария коловоз.  Обич като тази в началото  - Не отдавна я няма. И след всяко "сядане" е още по далеч. Това през моите разбира се.

Явно не е имало обич.
Има ли я, тя си е вечна.
Имало е влюбване, желание, сексуално.
После сте се приели за даденост.

# 94
  • София
Я, колко забавна тема! Преди 25 години, когато аз се разведох след 12 г. брак и две деца, празнувах. Бях се отървала, а това си е повод за празник. Е, аз първо се изнесох с децата (посред зима и сняг, в недовършен апартамент, спяхме на стари матраци на пода), после цяла година се молих за развод по взаимно съгласие (неуспешно) и скорострелно се разведохме, след като заведох дело за развод по вина. Винаги има начин, само да има добри адвокати (Fever Ray, намигам към твоята градинка.) Та автора вместо да лее крокодилски сълзи, да си осигури адвокат и да се задейства.
...
Не знам доколко думата bully се превежда като насилник, затова ще я пиша на английски: bullies се "хранят" с реакцията на отсрещния - страх, притеснение и т.н.. Те очакват реакция, нуждаят се от нея, да им бъде доказано, че постигат някакъв ефект. Na bully трябва да се показва отегчение, да не им се реагира. 

...
Съвсем жестокосърдечно ще напиша, че когато някой се оплаква от нещо,  но не търси решения и не прави план за последващи действия, той просто си чеше езика (или клавиатурата). За такива състрадание никога.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 16:29 от Sharky*

# 95
Точно облекчените хора най-накрая заспиват спокойно. Разбрах и жената, и реакцията ù, и ги смятам за нормални.
Изказът на автора ми е подозрително познат. Струва ми се, че някого от щастливите женени с деца и много акъл за раздаване тук в СО го е треснал неочаквано гръм. Да видим.

# 96
Типични реакции на мъж без достатъчно занимания. Само те реагират и се тръшкат така.
Впрочем, това беше едно от нещата, които ми направиха супер силно впечатление в тази абсурдна тема. Липсата на ангажираност. Искаш раздяла, обаче се чудиш защо жена ти не благоволява да измисли какво да правите с детето. В хода на темата поне се сети да го облечеш в загриженост, но първоначалното изумление как тя не се заема с поредната задача се вижда.
И другото впечатляващо беше адското его. Макак така тази смее да не реагира! И това беше облечено после в загриженост, ама пак си стои първоначалното изумление как, моля ви са, жената не ми се моли да не се разделяме, ми ляга да спи. Да спи! И похърква доволно!
Само дето не я напсува на майка и не я нарече кучка.
Сори, че ще ти пукна балона, но не си нещо уникално, съвсем прозрачен си. За мене лично големият въпрос в момента е дали си този, за когото си мисля. Не е съществен въпрос, но все пак ми е любопитно, защото въпросният потребител определено има нужда и от житейско, и от форумно превъзпитание.

# 97
  • SF
Виж, сега, ще ти напиша нещо. Ти си прав, твоята реакция е абсолютно нормална. За рев си е да изпуснеш жената. Тя не е права да заспи в момент, в който на тебе ти се реве за нея. Тя има сърце от камък за тебе. Възможно е да й е кадифено заради някой друг. А може и да не е възможно. Не знаем ние. Ако можеше да разговаряте нормално, щеше да знаеш дали за всички мъже сърцето й е каменно. От твоя разказ оставаме с убеждение, че е. А на тебе защо ти се реве за такава жена?
Питаш как са преминали нашите раздели, ако сме имали такива. Ами всичките преминаха по различен начин и нито един не прилича на вашия. Това помага ли ти?
Я да видим сега дали ще ползваш точки и запетайки в отговора си или ще се концентрираш върху това да ми обясниш колко съм зле.

# 98
  • София
Сори, че ще го кажа, ама ми напомня на бившия. Само че той като чуеше думата "раздяла" изпадаше в тантрум и не ме оставяше да спя до 2 нощес.
Когато аз се изнесох, го блокирах и спах, спах, спах при всяка възможност. Или просто седях и се наслаждавах на тишината. Още го правя.

Ама разбира се, че жената трябва да се грижи винаги за всичко. Какво ще стане с детето, къде ще живее, кога да се изнесе. Всичко се поема от нея и преди и сега.

# 99
Може да се страхува от теб и затова да не е реагирала като си й говорил за раздяла. Затова да си движи нещата с ремонта да се изнася. Да иска да купува жилище с майка си и да не те уведомява. Ако ти си кибритлия, с къс фитил, вербален агресор, изнервен и правиш драми, лабилен тип, ми много ясно, че така ще действа всяка предпазлива жена. Все пак най-много убийства на жени стават точно когато напускат партньорите си.

# 100
  • София
Щом една жена с дете е обмислила и осъществила План Б, който включва жилище, значи има голяма причина да го направи, а тя е, че не се чувства сигурна с партньора си.

# 101
Ами не, сядате и обсъждате какво е довело до ситуацията и къде са ви проблемите. И после разрешавате ситуацията.
А вие всъщност обичате ли се?
Хах сядали сме не веднъж и  така до следващия път. Уж се разбираме и после лека полека пак в стария коловоз.  Обич като тази в началото  - Не отдавна я няма. И след всяко "сядане" е още по далеч. Това през моите разбира се.

Явно не е имало обич.
Има ли я, тя си е вечна.
Имало е влюбване, желание, сексуално.
После сте се приели за даденост.
Имаше обич и при липса на интимност пак сме държали един на друг, и ни е било добре. И сега държим един друг не мисля че ако аз или тя попаднем в лоша ситуация ще си обърнем гръб. Но и има някаква непоносимост в отношенията ни. Аз на ляво тя на дясно така се случи,битовизъм и глупости .

Не държа да съм прав. Прав крив резултата е на лице. Това дали има друг не ща да си набивам такъв филм не вярвам да е чак такъв камък. Защо ми се реве това не значи че ще рева просто мъчно ми е . 12 години са това и хубаво  и лошо. Не искам да обяснявам на някой колко е  зле просто тука няколко госпожи/ци само провокират.
Виж, сега, ще ти напиша нещо. Ти си прав, твоята реакция е абсолютно нормална. За рев си е да изпуснеш жената. Тя не е права да заспи в момент, в който на тебе ти се реве за нея. Тя има сърце от камък за тебе. Възможно е да й е кадифено заради някой друг. А може и да не е възможно. Не знаем ние. Ако можеше да разговаряте нормално, щеше да знаеш дали за всички мъже сърцето й е каменно. От твоя разказ оставаме с убеждение, че е. А на тебе защо ти се реве за такава жена?
Питаш как са преминали нашите раздели, ако сме имали такива. Ами всичките преминаха по различен начин и нито един не прилича на вашия. Това помага ли ти?
Я да видим сега дали ще ползваш точки и запетайки в отговора си или ще се концентрираш върху това да ми обясниш колко съм зле.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 17:46 от Анонимен

# 102
Ами може като за последен шанс да опитате на някой терапевт семеен да отидете.
Ако тя не иска, ми разделяйте се.

А реално защо не казваш причините за раздора ви?

# 103
Щом една жена с дете е обмислила и осъществила План Б, който включва жилище, значи има голяма причина да го направи, а тя е, че не се чувства сигурна с партньора си.

Точно така правят жени, които се страхуват от реакцията на мъжа си, щот го виждат, че е лабилен тип. Първо си вързват кошницата, после го уведомяват, че искат развод на неутрален терен. Да не са луди да се разправят с него посред нощите, страстите и всякакви бесове се вихрят! Авторът малко съмнейшън идва с неговите думи ма той я бил обиждал, ама пък тя с други неща го солила един вид провокирала. Агресира и срещу хората във форума. Аз ако му бях жена, точно тъй щях да действам, излизам си на квартира, ремонтираната къща и тогава на обществено място, пред свидетели му казвам, че искам да се разделим и развод.

# 104
Ами може като за последен шанс да опитате на някой терапевт семеен да отидете.
Ако тя не иска, ми разделяйте се.

А реално защо не казваш причините за раздора ви?
Така причини да изброя не мога. Основното е отчуждение  и така се почва . Неща за които преди всеки е щял да каже майната му сега се трупат. Като компютър множество малки грешки и забива системата . За терапевт - по принцип не съм им фен, каквото мога да кажа там мога да си го кажа и вкъщи, но по принцип не съм запознат как процедира там така че не искам да коментира нещо с което бе съм запознат. Ще проуча въпроса но май малко сме закъснели. Благодаря все пак

Точно така правят жени, които се страхуват от реакцията на мъжа си, щот го виждат, че е лабилен тип. Първо си вързват кошницата, после го уведомяват, че искат развод на неутрален терен. Да не са луди да се разправят с него посред нощите, страстите и всякакви бесове се вихрят! Авторът малко съмнейшън идва с неговите думи ма той я бил обиждал, ама пък тя с други неща го солила един вид провокирала. Агресира и срещу хората във форума. Аз ако му бях жена, точно тъй щях да действам, излизам си на квартира, ремонтираната къща и тогава на обществено място, пред свидетели му казвам, че искам да се разделим и развод.

Айде поредната  
Сега съм психо та чак и за убийства  говорят. Бе вие къде сте расли бе в Африка ли . Другата план А план Б вие семейство ли сте или планограма. То ще се окаже че ние сме си много добре спрямо вас. Хора търсете помощ такива мисли да имате убийства ,скандали, биене , малтретиране сума глупости ви се въртят в главите това са не здрави мисли. Седнете помислете и напишете всички глупости които можете да измислите на веднъж,а не през коментар да ми ръсите нови бисери и да разводнявате темата.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 18:16 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт