Отговори
# 15
Не е до пол. До проклетия е. Урсуз жени да искаш, които обичат да тровят съпрузите си. Даже мога да ти цитирам поне три случая на съпруги, които тровят мъжете си буквално с години.
И никога не е виновен само единия, като минимум другия го позволява.
Но не е нормата това.

metal.vixen, права си и ти. И жени има доста такива.
Както каза - просто проклетия. Явно това е отговора. Злото си е зло.

Горджи, разбери. Има хора вампири. Те са щастливи да тормозят, да мъчат, да са груби.
Тоест тях нищо не ги яде.

# 16
Може би аз степенувам не както трябва, но омразата за мен е на пилотна позиция в човешките емоции.
Виждала съм всякакъв тип емоция, дори и чиста човешка злост, но омраза 50 години - никога.
Това нещо се усеща, попива, ще те разяде. Не знам въобще как някой би оцелял толкова време чисто физически.

И аз не мисля, че е омраза, а по- скоро презрение, неуважение. Партньора се презентира като безполезен, като по-долен. И това го има при някои двойки с десетилетия стаж. И аз не знам защо се случва.

И не е през цялото време. В началото е имало нещо. Оженили са се все пак. Просто с времето се е отчупвали парченце след парченце. И расте като тумор.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 17:55 от metal.vixen

# 17
  • София
О, Елора, знам какви гадове има, живеят да тормозят най- близките си, обаче пак е имало нещо и до някъде, когато е било хубаво.

# 18
Има. Наричат се нарцисисти.
Те имат нужда от някой, върху когото да си проектират комплексите.
И си намират някоя добра душа да ги обича и почват с тормоза. Докато издържи. После "олееее тая долна гадна кучка ме заряза и ми отне детето и ме изгони, пък аз съм толкова добър човек, олееее, аз ква съм жертва...  рев" Joy

# 19
Aко жената ме пита "Сигурен ли си, че още ме обичаш" за 12ти път днес и не отговоря, то тогава влизам ли в статистиката като женомразец?

# 20
Отново това са хора от "бейби бумър" поколението.
Така са научени това са видяли - техните родители са се мразили години наред и те живеят по този начин.
Това са пак някакви извратени крайности - да не се развеждаш каквото и да стане или да подадеш молба за развод защото партньора ти не си сгъва дрехите както на теб ти харесва (например).
Не знам защо никога не говорим за "златната среда". Имам усещането, че май никой вече не иска да прави ама никакви компромиси, а само се изисква без да се дава нищо насреща.

# 21
О, Елора, знам какви гадове има, живеят да тормозят най- близките си, обаче пак е имало нещо и до някъде, когато е било хубаво.

Не е имало.
Просто са гадове. Намерили са някой да ги търпи. Някой от който да се хранят.
Това че му е било хубаво в началото нищо не значи.
Не значи, че е обичал обаче, а просто му е било хубаво, интересно.

Мая, какво става с твоя? Хванал ли е някоя наивница или никоя не му връзва на номерата? Joy

# 22
  • Далечният изток
Нещо е имало, но не е било любов. Те тия се оказва, че само си мислят, че обичат, кълнат се в любов, но въобще не знаят какво е това чувство. Важен им е само техния интерес и нищо друго. Не умеят да обичат, никого не обичат, нито деца, нито родители, нито съпруг/а. От първо лице съм го виждала в продължение на много години за съжаление. И лично със собствените си очи, след 30 години заедно, видях такава омраза в очите му, че още ме побиват тръпки като сетя...

# 23
Отново това са хора от "бейби бумър" поколението.
Така са научени това са видяли - техните родители са се мразили години наред и те живеят по този начин.
Това са пак някакви извратени крайности - да не се развеждаш каквото и да стане или да подадеш молба за развод защото партньора ти не си сгъва дрехите както на теб ти харесва (например).
Не знам защо никога не говорим за "златната среда". Имам усещането, че май никой вече не иска да прави ама никакви компромиси, а само се изисква без да се дава нищо насреща.
Мисля,  че хората искрено не разбират какво значи компромис (и други неща, но говориш за компромис сега). Мислят, че като са отстъпили за нещо дребно, и са в златната среда, а на третото отстъпване започват да се точат за скандал.
Ето, дават се примери с дрехи. Ама сериозно ли някой смята,  че раздялата е заради дреболия сгъването на дрехите? Честно? Сърденето заради дрехите върви с десетки други неща, всяко от които самостоятелно нищо не значи, но заедно показват завършен гаден характер. И той е причината за раздяла.

# 24
  • София
Обикновено чашата прелива от нещо наистина незначително.
Нещо като факс получаваш и бам - свобода!

# 25
Да хората не знаят какво е компромис защото не им изнася.
Познавам и мъже и жени, които разкарват половинките си (или хора, с които излизат) наистина за дреболии.
Тази тенденция се превръща в епидемия, но пък силно се крещи колко самотни и нещастни са, като същевременно яростно отблъскват всеки за най-малкият недостатък.
На мен това ми прилича на шизофрения - честно.
Ами да си седят сами като са толкова "перфектни", но да не губят времето на другите хора, защото докато те си губят времето с тях вероятно хората, които разиграват изпускат техният човек някъде там.

# 26
Мъжете не могат да мразят по скоро е валидно за жените....

# 27
Ариел, няма как да знаеш дали е дреболия, дали е само една дреболия и т. н. Отделно, че за теб нещо може да е дреболия, а за мен огромен, непреодолим проблем. И ей, такива неща.

# 28
  • Melmak
За мен компромисите не са хубаво нещо. Почнеш ли с компромиси, то къде отива щастието?

И говоря за важните неща. Не мога да направя компромис да си лягам с човек, който не ме привлича, който вчера ме е обиждал и крещял, който по начало не намирам за хубав по моите стандарти. Нито мога да живея с мърльо, тъп, необразован или смотан, мамино синче и подобни.
Компромис може да е да не отидем на море, а на планина или днес да се търкаляме на дивана и да поръчаме храна, вместо да ходим на фитнес.

# 29
  • София
В Африка групи жени са си направили матриархат от зор, че друго освен насилие не познават.

Точно за нещо дребно изглежда отстрани, но нещата обикновено са дълбоки.

Общи условия

Активация на акаунт