Странно и необяснимо държание на приятеля ми - Трябва ми спешно съвет!

• 6 121
  • 79
  •   1
Отговори
# 15
Мен не ми звучи като биполярен. Просто му писва тя като дудне, намила и ѝ казва, за да спре да го тормози или да се спре разговора – реши ти дали се разделяме и ок, аз съм виновен.
Авторката говори за перфектен – такива хора няма.
От цялата тирада прозират очакванията ѝ – а не реалната ситуация.
Тя явно си представя нон стоп 24/7 някой да ѝ повтаря, че я обича, обожава, не може да диша без нея. И когато човекът не е на кеф, спи му се или я издразни с някакъв "битовизъм" и тя влиза във филма – ах, той не ме обича, промени се, има му нещо.
Няма му нищо на човека, явно ти си обсебващата натура.
ДАй му въздух.

# 16
За мен има нова звезда на хоризонта и гледа да те разкара по възможно най-безболезнен за него начин. Вариантите му са или ти да прекратиш отношения и той да излезе сух от водата или да те блокира и да не се занимава да ти дава обяснения.
Мисля, че е въпрос на време да се случи. Подготви се психически и не се хвърляй да му се молиш и да му обещаваш да се променяш. Унизително ще е за теб и напълно безсмислено. На твое място ще го зарежа още днес. Игрички и фасони и като момиче не съм търпяла.

# 17
На мен фразите : "заслужаваш нещо по-добро" и "ако те напусна не е защото не те обичам" означават само едно - той вече е готов да прекрати тази връзка, просто няма никаква смелост да го направи и за това чака авторката да си тръгне сама и да го улесни и най-вече да може той да казва, че тя го е оставила, а не той нея.
Причините може да са различни, може да има някоя друга, с която мечтае да бъде, може да иска да си "поживее" скачайки от цвят на цвят. Може и да не знае, какво иска.
Но раздялата е въпрос на време според мен.
В момента авторката прави усилия да спаси нещо, но тези усилия ако са едностранни, няма да има ефект.
Авторке, губиш си времето, съжалявам, но е така. И в момента се оставяш някой, който отдавна не е този, за който си го мислела, да те разиграва. И винаги ти си го натоварвала, ти си виновна за всичко, той е ангел от небето - невинен за всичко.
Спри да го търсиш, спри да се караш с него, спри да му обръщаш внимание, дай си един период от примерно 2 седмици и се отдръпни от тази връзка. Ако той не прави усилие за това време, значи всичко е приключило.

# 18
  • Sofia
И аз мисля, че не е задължително да има вече друга.
Може вече да му е омръзнало да е обвързан и да му липсва свободата. Но определено няма смелост да прекрати той връзката, затова я разиграва.

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 10:04 от Brin de muguet

# 19
Мъжете дори и като много млади много рядко ще прекратят връзка, ако вече няма друга. Най-малкото заради осигурения секс, за който те никак не са придирчиви. В смисъл тя може да му в писнала до смърт, но секс все пак няма да откаже да прави с нея.
Според мен авторката скоро ше разбере, добре е да се подготви психически, за да е по-лек удара.

# 20
Докато четях написаното от теб Aleks445 си мислех...Какво огромно чувство за вина има в този твой приятел. И не защото има друга или път защото  не те обича и не знае как да ти го каже. Един човек, който е близо до съвършенството за теб, а толкова примирен и потиснат, че е готов да "избяга" от проблемите, дори и да загуби човекът, когото обича. И от твоя страна едно неразбиране какво всъщност се случва, но усещане за промяна и нередност на емоционално ниво. Вероятно сте различни - той ми звучи по-преценящ и обмислящ, докато ти по-интуитивна и чувствителна. И това е повод за раздяла?! Не мисля.

# 21
Аз мисля, че нещата са много по-прости. Човекът не умее да води спорове и това е начин да ги приключи.
Тези реплики аз ги слушам 25 години моя съпруг, мъжа на живота ми. От началото се впечатлявах, но отдавна не се връзвам на буквалният им смисъл. Просто си е такъв модел.

# 22
  • SF
Приятелят ти има страх от изоставяне. Повтаря ти да го зарежеш, за да свиква с мисълта, че може и да бъде зарязан, ако се случи, да не му е толкова шоково. Сигурно в главата си разиграва сценарии за зарязване (ти него ако зарежеш). Това са моментите му на слабост и твоето време да го успокоиш и да го увериш, че ще бъдете заедно. Дали ще бъдете, е друг въпрос и отговорът вероятно  никой не знае, включително и вие двамата.
Страхливо и несигурно момче, което си е намерило своя си начин да се защити.

# 23
  • Далечният изток
Да бе, затова я върти на емоционална въртележка, да се обвинява тя, че нещо не прави нещата като хората. Отново съветвам авторката да чете за личностните разстройства, може да си го познае там и по други думи и действия.

# 24
  • София
Ама, спри да си удобната, разбиращата и подкрепящата за две седмици и бързо ще разбереш.
Ти си му като някакво килимче, по което да стъпва на меко, удобно и топло.
Ще ти стане съвсем ясна ситуацията с “не знаещия”

# 25
  • София
Мъжът се опитва да накара авторката да сложи края и да се отърве. Може би трябва да го послуша и да си спестят взаимните мъки.

# 26
  • Sofia
По принцип тези, които имат страх от изоставяне, правят или всичко възможно да задържат половинката или те прекратяват връзката, когато започне да става сериозна.

В случая с тези негови изрази (как той е виновен за всичко, как връзката им не е като в началото, че е в друг етап от живота си, как иска да се развива в кариерара си, имал си свои ангажименти и не е само авторката в живота му) не ми прилича на емоционално неуравновесен, а по-скоро се опитва да й каже, че вече тръпката а няма, гледат в различни посоки и авторката не му е приоритет.

Защото двама души могат и заедно да преминат в следващ етап от съвместния им живот. Но тук той изтъква този следващ етап, като нещо, което ги разделя, а не като стъпка, която предприемат заедно. Човек може да гради кариера и като семеен. Но тук отново той представя кариера и ангажиментите като обяснение за пропукванията в отношенията им. Тоест търси от 9 кладенеца вода, за да си намери някакво обяснение, без да й казва истината.

# 27
Ако партньорът ми ми каже, че не знае дали иска да сме заедно и аз да реша, за мен означава край. Просто иска аз да взема решението, за да нямам право да му драматизирам. В краен случай, ако не се сетиш да сложиш ти края, той от сега те е предупредил, че просто ще те блокира. Пък то ако искаш се унижавай още. И аз мисля, че има друга на хоризонта.

# 28
  • SF
"Не знам дали искам да сме заедно" = "Не искам да сме заедно" .
Моите уши не правят разлика между двете. Което и да ми кажат, за мене това е краят на отношенията ни.
Когато аз искам да сложа край, използвам точно такива омекотени варианти "ми май по-добре да си бъдем само приятели, ми май не знам, ми май не съм сигурна..." Направо ме учудват някои хора, ако не се сещат какво всъщност им казвам. Тези реплики са придружени и от езика на тялото и с някои постъпки, разбира се, за да е още по-лесно на отсрещната страна да чуе всъщност "край, бе, човек, до тук бяхме!"

# 29
Проблемът ви е, че много говорите, вместо да действате.
И то даже не говорите, ами си пишете. След 3 години заедно какви са тези километрични епистоларни обяснения?
Любовта не се доказва с думи, а с действия.
В различни градове ли живеете? Досега никакви общи планове ли не сте правили, или просто си говорите, че някой ден..., но без нищо конкретно?
Може да пробваш следното: кажи му, че щом толкова много те обича, да се съберете да живеете заедно. Ако те обича наистина, света ще обърне, за да организира нещата. Ако започне да бяга по тъча и да си търси оправдания, без ясно поставени срокове и конкретни планове, работата е ясна.

Общи условия

Активация на акаунт