Странно и необяснимо държание на приятеля ми - Трябва ми спешно съвет!

• 6 125
  • 79
  •   1
Отговори
# 30
  • Sofia
И аз си мислих да предложа да заживеят заедно, и тогава нещата много бързо ще се изяснят. Обаче ако той вземе, че приеме - има голям риск нещата да станат още по-драматични, защото тогава и скандалите ще зачестят.

Но наистина - в един момент, ако връзката не се развива, тя просто умира. След три години естественото развитие на една врътзка е съжителство. Но те не са направили тази стъпка.

# 31
За тригодишна онлайн връзка ли говорим?

"Последният ни спор беше днес, сутринта не спираше да ми повтаря колко ме обича и как иска да прекарва всеки един момент с мен, питаше ме как съм, какво правя, дали имам нужда от нещо и т.н. Е, да обаче се спречкахме за нещо битово..."

- тази цялата ситуация се разиграва онлайн, въпросът е - как възниква онлайн спречкване за нещо битово? За какво се скарахте, ако не е тайна?

# 32
  • София
Съвсем си е наред човека, обаче просто иска да се измъкне сух от ситуацията. Като типичен "мъж", иска да остави жената да реши, съответно тя да си носи чувството за вина, че е инициирала раздялата.
Авторката пък е доста изнервена и стана тя каквато стана.
С три думи - напролет кой накъдето.

# 33
Да променяш себе си, за да угодиш някому е най-голямата грешка. Колко мислиш, че ще издържиш в роля?
Разбира се, че като заживеете заедно, ще е необходимо напасване и компромиси, но същественото е първо, те да са по твое желание, а не нечие изискване и второ - да са взаимни. Такива "харесвам те, но не в този вид" са си жива манипулация. Още по-зле ми звучи не знам дали... Отдръпни се, както са те посъветвали. Остави го да си изясни какво иска. Насила хубост не става, само ще си удължиш страданията.

# 34
За тригодишна онлайн връзка ли говорим?

"Последният ни спор беше днес, сутринта не спираше да ми повтаря колко ме обича и как иска да прекарва всеки един момент с мен, питаше ме как съм, какво правя, дали имам нужда от нещо и т.н. Е, да обаче се спречкахме за нещо битово..."

- тази цялата ситуация се разиграва онлайн, въпросът е - как възниква онлайн спречкване за нещо битово? За какво се скарахте, ако не е тайна?

Здравейте, авторката е. Да, прави сте и много благодаря за бързите отговори. Така грешно съм се изразила с думите “за нещо битово” тук имах предвид за нещо малко и обичайно, не кой знае какъв драматичен проблем. Да ние не живеем заедно, предлага ми го, но на този етап той все още живее в апартамент на неговите родители, които все още се прибират събота и неделя при него, от който планува вече да се изнесе и след това да живея с него и аз. Може би имам вина и наистина както казвате в някои моменти да бъда обсебваща. Както се досетихте сме от различни градове, делят ни около 15мин път, което не е много. Ситуацията заради която се скарахме беше следната: той дойде до моя град по работа и аз го питах дали мога да помогна с нещо или да дойда с него да си свърши работата. Той го прие като упрек,че искам вместо да си свърши работата да излезе с мен, тоест явно реши,че се натрапвам и ми каза “ няма да те водя с мен да ме чакаш, ще мина после през теб”. И аз се съгласих, след което той си помисли,че се цупя и станаха и другите неща за които разказах. Виждам вината и в себе си, защото може би е изнервен, като взимам предвид нещо, което не споменах в поста си. Днес той трябва да ходи на погребение на негова роднина, но пък както казах преди такъв спор с такива последици сме имали и друг път. Не знам на какво да го дължа, дали на стрес, емоционален момент или на някакво отчаяно състояние в моменти на тежки или просто лоши дни… Да добавя,че връзката ни не е само на чат, реално се виждаме през 1,2 дни, понякога през 3, защото моята работа е до 23:00 вечерта, а пък той става сутрин рано в 6:00 и не винаги е удобен момент. За изневяра както казвате, може би го изключвам като вариант на този етап, защото излиза само с мен, да кажем,че просто е пораснал достатъчно,че да не го интересуват петък вечери, приятели и т.н. Дори по негово желание си споделихме локациите, според местоположението му не съм забелязала възможност за друга в живота му, но все пак нищо не се знае. Може глупаво да ви се стори, но не успявам да преценя как да се държа с човек, който в един момент е обсебен от мен, а след конфликт, трудност било то и не свързана с мен, просто се отчайва и ми говори неща, които малко или много по някакъв начин ме нараняват. Днес сутринта като се събудих ми беше писал, интересуваше се какво ще правя, наспала ли съм се и всякакви такива, започна пак с милите прякори, които ми дава…. и имам чувството,че просто всичко се повтаря, и повтаря според настроението му.

# 35
Дори и да няма друга, ти си прецени доколко те устройва подобна емоционална въртележка. Постоянно да си на тръни да не "объркаш" според господина нещо.

# 36
  • София
Той няма да се изнесе от този апартамент.

# 37
Той няма да се изнесе от този апартамент.

И аз така мисля. Нито ще се изнесе от апартамента на мама и тати, по-скоро ще изчака те да му го оставят.
Нито ще се развие тази връзка към нещо по-добро, просто ще изчака авторката да се откаже сама.

# 38
  • София
Ще ти кажа какво ти е - не си сигурна накъде върви тази връзка. А тя не върви на никъде. Според мен, ще си остане така - Дойди ми, иди си.... докато издържиш ти.

# 39
  • София
Казвам ти го в прав текст - човекът иска да се отърве от твоя милост, но понеже е льольо, прехвърля отговорността по вземането на решение на теб.

Навремето имах едно гадже, което все ми повтаряше как не ме заслужава и че съм прекалено добра за него. Такива думи не са комплимент, а червена лампа. Зарязох го и то от раз. Както се казва по чист нашенски - мерси и да влиза следващият.

# 40
Кризата на третата година. Любовта трае три години. Не е случайна фраза. Свършва фазата на лудоото влюбване, окситоцинът и други щастливи елементи от нашата биология вече са в нормални граници. Връзката трябва да претърпи промяна. Ако направите прогрес - сватба, бебе, съжителство или каквото и да е развитие, ще прескочите кризата. В противен случай това е краят.

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 15:44 от amonqk

# 41
Той може да има интерес към друга жена...

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 09:10 от Dresly

# 42
За какво спорите?

# 43
  • София /Абсурдистан
Ако темата не е пързалка, то от тази връзка нищо няма да иЗлезе.

# 44
Той ще се изнесе от свой апартамент, в който живее сам 5 дни седмично, за да излезе на квартира и да плаща наем? М да, чакай ти тая работа.
Ако искаше да прекарва повече време с теб, досега да се е изнесъл или да те е поканил да живееш у тях.
След три години връзка някой да ми каже "ако те оставя, ще те блокирам да не ми ревеш" ще му помогна набързо с решението.

Общи условия

Активация на акаунт