Странно и необяснимо държание на приятеля ми - Трябва ми спешно съвет!

• 6 262
  • 79
  •   1
Отговори
# 75
По въпроса за казармата - аз съм мъж с баща, който е служил 20 години в армията във времената, в които в България все още армията е ставала за нещо.... имах желание за казарма, но не и за професионална военна служба, но последния набор, които служиха, бяха 1-2 години по-големи от мен.
Скрит текст:
Мен ме извикаха на първа повиквателна и дотам - Държавата отмени задължителната казарма. Мое лично мнение - казармата не е фактор, но е много важен и полезен- при условие, че е замислена и направена като хората. Знаейки в какви условия живеем откъм политически климат, слава богу, че няма казарма... Моя личен пример - винаги съм бил индивидуалист и съм възпитан да уважавам себе си и околните, както и своя труд и този на околните, никога не съм харесвал някой да ми ходи подир г-за, още от малък. Да, в семейството екипната работа, особено с появата на дете, е много важна, но няма как някой да слугува на друг. Ако един мъж иска това, си има начин - плаща и си наема - чистачка, готвачка, к-ва и т.н. Извинете за цветущия език, със здраве!
Аз съм жена с баща, който е служил 20 години в армията, доколкото разбирам горе-долу по същото време като твоя. И армията не ставаше за нищо и тогава. Баща ти ти е разправял много приказки, като повечето военни, де, твърде далеч от реалността и за казармата, и за службата.

Май стана объркване - казах що-годе адекватна, много добре знам реалността - масово са били пияници/побойници и т.н. Тук исках по-скоро да акцентирам върху това, че когато казармата е направена като хората, има потенциала да спомогне за развитието на много хубави качества - разбира се, ако на индивида му куцат/липсват първите 7 години, казармата няма магически да го направи човек. Качества като ред и дисциплина, уважение към йерархията, да не се отказва при най-малката пречка/трудност, добро съчетаване на умствен с физически труд. Качества, които масово липсват при мъжете между 20 и 35 годишни. Със здраве!

# 76
Тъкмо щях да кажа, че повечето истории на баща ми са свързани с бягане от казармата, след това наказания и други дейности, които ще засрамят повечето хулигани днес. Та, не виждам някой много да се е дисциплинирал.

Сляпото подчинение е изключително вредно.

# 77
Ох, аман с жалейката за казармата и то от хора, които не са си губили времето с нея и не са били мачкани и унижавани.
Който е отговорен и възпитан, е въпреки казармата.
А относно подчинението без мисъл - съгласна съм, че е изключително вредно.

# 78
Казармата... Чакай ти да стане някой на мъж в нея, ако нямало да стане без нея. Колко да се приучат на дисциплина като си влизаха там с ясното съзнание че това им е период веднъж в живота дето просто трябва да мине че да им се махне от главата и после нямат нищо общо с това. Аз обичам да се шегувам като го казвам но е само наполовина шега - единственото нещо наистина налице е че им се доказва как никой не е умрял от това да се бръсне редовно, да си оправя леглото и да ходи сравнително спретнат когато се изисква Joy
Останалото - като ученици на лагер - извадени от нормална среда, сложени съответно под някакъв изкуствен ред, чудещи се как да нарушат реда и да им се размине. Последното - ако се вярва на доживотните разкази после - доста често с голям успех. Най-положителното май остават трайните приятелства които са си създали там повечето.
Но да станат свестни мъже... Надай се. Това се гради вкъщи, не на лагер.

# 79
  • SF
Как пък стигнахте до казармата да объждате... Някой 100-годишен ли се включи в темата? Simple Smile
Сякаш всички мъже, минали през казармата са се научили да създават семейства и да обичат. Там предимно на любов, секс и уважение към жените ги учат.

Общи условия

Активация на акаунт