Странно и необяснимо държание на приятеля ми - Трябва ми спешно съвет!

• 6 122
  • 79
  •   1
Отговори
# 60
  • SF
Някои хора просто обичат да им е интересно. Носят си драмата в сърцето си и без нея им е скучно.

# 61
След 3-та година от връзката любовта просто умира. Или търпиш и приемаш фактите, или минаваш на следващия за още 3 години. Цял ферман да се пише за любовни отношения е леко ненужно. Няма любов в този сбъркан свят, пълен с женчовци, които не могат да вземат решение кои чорапи да обуят, камо ли да градят нещо с теб.

# 62
Не се гаси туй що не гасне.
Що за депресарски нагласи.
Има си и хора, и хора.

# 63
То пък голяма любов, изразяваща се в обяди със свекървата...

# 64
Вие сте различно поколение, може би тогава е имало любов. Последните няколко поколения мъже, родени след 1980 г. и след премахването на задължителната казарма, са под всякаква критика.

# 65
Оф, и тук ли пропаганда на малоумието казарма? Аман.

# 66
Наричай го пропаганда или както щеш, но е факт, че някога мъжете са заставали зад думите и делата си и са били мъже, гледали са семейства и не са се извъртали при всеки удобен момент. В днешно време не могат една чиния да измият и ги мързи да дишат. Майка им им пере дрехите до 40-годишна възраст, докато те се държат като мекотели.

# 67
Това не е защото не са били тормозени с безсмислената казарма, а защото им липсва възпитание, личният пример. На 18г. е оформен човек с навици вече, много късно е, и няма как тепърва да се изтрие всичко назад и да се започне отначало. 2 години казарма срещу 18 родителско безхаберие назад, няма как да стане.

# 68
Не знам, къде ги намирате тези мъже. Даже наскоро си говорихме в друга тема, всички казват че младите мъже много повече се грижат за децата си и участват пълноправно в домакинските задължения. Така, че явно чудесно се отразява липсата на казарма.
Иначе знаем, колко гледаха семейства тия с казармата. След работа на дивана и по цял уикенд под колата, а жената след работа с торбите, домакинството и децата.
Държали си били на думата... Едни са си държали, други - не. Точно като сега.
А и тук авторката не сподели дали са правили по-сериозни планове и мъжът да е обещавал нещо.

# 69
Огледайте се из темите във форума колко свестни мъже има,  ум да ти зайде.

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 22:24 от mariamp28

# 70
  • София
Наричай го пропаганда или както щеш, но е факт, че някога мъжете са заставали зад думите и делата си и са били мъже, гледали са семейства и не са се извъртали при всеки удобен момент. В днешно време не могат една чиния да измият и ги мързи да дишат. Майка им им пере дрехите до 40-годишна възраст, докато те се държат като мекотели.
И тия с казармата не барваха домакинска работа и от слугинята мама се прехвърляха на жената.
И аз имам позната с 30 плюс годишен син, когото зорлем изтикаха да живее сам и мама минава два пъти в седмицата да му чисти и готви. Моят син е на 17 и от 10 годишен може да сготви вечеря, чисти, пазарува, като заживее отделно няма да умре от глад и затънал в кочина, нито ще си търси гадже, за да му слугува.

Тук авторката и гаджето са си гадженца без особени ангажименти. Вероятно ако авторката забременее ще я приберат при свеки. Друг развой не предвиждам.

# 71
Ами явно средата ви е такава. В моето обкръжение има много свестни мъже, които не са ходили в казарма, както и много които са ходили и не искат синовете им да се докосват до това малоумие, наречено българска казарма. Всички до един казват, че е извращение и загуба на време.
А този подфорум е точно за проблеми и оплаквания, не очаквам някой да пуска теми, колко свестен мъж има, нали.
И, да Бояна е права, че авторката и младежът са гаджета, в което не виждам нищо лошо. Малко е избързва да го прави баща, но пък нищо не се знае.

# 72
По въпроса за казармата - аз съм мъж с баща, който е служил 20 години в армията във времената, в които в България все още армията е ставала за нещо. Аз в казарма не съм ходил - нямах проблем, имах желание за казарма, но не и за професионална военна служба, но последния набор, които служиха, бяха 1-2 години по-големи от мен. Мен ме извикаха на първа повиквателна и дотам - Държавата отмени задължителната казарма. Мое лично мнение - казармата не е фактор, но е много важен и полезен- при условие, че е замислена и направена като хората. Знаейки в какви условия живеем откъм политически климат, слава богу, че няма казарма... Моя личен пример - винаги съм бил индивидуалист и съм възпитан да уважавам себе си и околните, както и своя труд и този на околните, никога не съм харесвал някой да ми ходи подир г-за, още от малък. Да, в семейството екипната работа, особено с появата на дете, е много важна, но няма как някой да слугува на друг. Ако един мъж иска това, си има начин - плаща и си наема - чистачка, готвачка, к-ва и т.н. Извинете за цветущия език, със здраве!

# 73
  • София
Мило момиче си ти, а той се опитва да го играе малко бед бой.

Следващият, когато седнете да говорите по същество му кажи, че искаш да е в кондиция - да си той, какъвто го познаваш, без игрички. И да говори сериозно.

# 74
По въпроса за казармата - аз съм мъж с баща, който е служил 20 години в армията във времената, в които в България все още армията е ставала за нещо.... имах желание за казарма, но не и за професионална военна служба, но последния набор, които служиха, бяха 1-2 години по-големи от мен.
Скрит текст:
Мен ме извикаха на първа повиквателна и дотам - Държавата отмени задължителната казарма. Мое лично мнение - казармата не е фактор, но е много важен и полезен- при условие, че е замислена и направена като хората. Знаейки в какви условия живеем откъм политически климат, слава богу, че няма казарма... Моя личен пример - винаги съм бил индивидуалист и съм възпитан да уважавам себе си и околните, както и своя труд и този на околните, никога не съм харесвал някой да ми ходи подир г-за, още от малък. Да, в семейството екипната работа, особено с появата на дете, е много важна, но няма как някой да слугува на друг. Ако един мъж иска това, си има начин - плаща и си наема - чистачка, готвачка, к-ва и т.н. Извинете за цветущия език, със здраве!
Аз съм жена с баща, който е служил 20 години в армията, доколкото разбирам горе-долу по същото време като твоя. И армията не ставаше за нищо и тогава. Баща ти ти е разправял много приказки, като повечето военни, де, твърде далеч от реалността и за казармата, и за службата.

Общи условия

Активация на акаунт