Европа по времето на Тръмп

• 46 957
  • 977
  •   1
Отговори
# 375
Аз съм доволен.
Другото не е помощ, то е наливане на бензин в огъня.
Но Тръмп не е доволен, че Европа се въоръжава.
Нито пък Орбан. Уплашил се е, че Германия ще има най-голямата армия в Европа след ВСВ.

А Макрон е казал,.че независимостта на САЩ е платена със заем от Франция. Сега си иска лихвите - около 150 трилиона 😄. Понеже нали говорим за пари.

Партия Патриоти, не думайте! 🙄 Мирът на Тръмп не е край на убийствата, точно обратното. Това и началото на още повече убийства в още повече държави. Тръмп и Путин искат слаба Европа, за да си я поделят по-лесно.

Европа не е толкова зависима от американските сателити. Французите тези дни изстреляха още военни сателити, които значително намаляват тази зависимост. И това ще продължи. А Мъск може да взриви още някоя ракета на американските данъкоплатци.

# 376
  • София
Тя победата е извоювана. Русия се заби челно в тухления зид с инвазията. Афганистан №2 за руснаците без значение от това дали ще се пишат победители/победени, крахът на федерацията им е близо. Трябва да разчитат на САЩ, за да успеят да се наложат в една бедна постсъветска държава. Мощни..

# 377
Мисля, че на много от вас не ви е ясно каква е политиката в Америка. Тръмп може да е много неща - престъпник, некомпетентен, слабоумен (от възрастта) и тъй нататък. Обаче, в крайна сметка той не е демократ. И това е най-важното. Много хора ще са съгласни страната им да отиде по дяволите само и само другата политическа партия да не спечели. Демокрацията, където хората гласуват за добруването на страната си, отдавна не съществува. Всичко се свежда до племенни войни и кое племе е по-силно

# 378
Мисля, че на много от вас не ви е ясно каква е политиката в Америка. Тръмп може да е много неща - престъпник, некомпетентен, слабоумен (от възрастта) и тъй нататък. Обаче, в крайна сметка той не е демократ. И това е най-важното. Много хора ще са съгласни страната им да отиде по дяволите само и само другата политическа партия да не спечели. Демокрацията, където хората гласуват за добруването на страната си, отдавна не съществува. Всичко се свежда до племенни войни и кое племе е по-силно
Много жалко, ако САЩ са се превърнали в това. Да избереш това нещо Тръмп само за да не са демократите на власт....яко!

# 379
В момента размирици в Румъния. ЦИК е забранила регистрацията на Джорджеску и тамошните възраждане са вдигнали въстание. Има ранени полицаи. Грозна работа.
https://x.com/wartranslated/status/1898801520243536115

# 380
В момента размирици в Румъния. ЦИК е забранила регистрацията на Джорджеску и тамошните възраждане са вдигнали въстание. Има ранени полицаи. Грозна работа.
https://x.com/wartranslated/status/1898801520243536115
Не в момента има протест в Букурещ, а редовно има протести в румънската столица.Следя ги и също всяка вечер чакам да ги отразят в някоя от националните ни медии.Освен това подкрепям  справедливите искания на болшинството румънски граждани.Никой не може да ме убеди, че Путин толкова им е влязъл под кожата и само заради него месеци подред си държат на избора Калин Джорджеску-президент!Може и да сте видяли, че румънците са подкрепяни от граждани на Италия, Сърбия, Гърция, Франция, Ирландия, Швеция, естествено България и др.
Посрещането на НГ 2025г. в немско също беше много, грозна, зловеща работа, но никой не коментира това.

Последна редакция: нд, 09 мар 2025, 22:05 от Silverstone

# 381
Калин Джорджеску е руски агент, който иска да национализира всички чуждестранни предприятия в Румъния и да извади Румъния от ЕС и НАТО. Очевидно не за да си стои независима. Възстановяването на сферата на влияние на СССР е в ход. Румънците засега действат правилно и не се поддават на руската хибридна война. Прекалено много има за губене.

Протестиращите изглеждат като паравоенни формирования.

Нищо чудно да опитат и някакъв въоръжен преврат, както са се подготвили с пищови и милиони под дъските в пода.

# 382
  • София
Забравиха колко бедни бяха преди 40 години, а сега тръгнали пак за това да се борят. Смешна, та чак жалка му работа. Браво на румънските власти, че са го резнали тоя.

# 383
  • София
Не знам, разколебана съм аз. Наистина демокрацията не предполага да забраняваш партии. Днес е тази, утре не се знае. Малко по ръба вървят румънците.
Бързо са забравили големия глад наистина.

# 384
Посрещането на НГ 2026г. в немско също беше много, грозна, зловеща работа, но никой не коментира това.

Вече и в бъдещето ли гледаш?
Толкова ли не можеш да се сетиш, че в бързината съм натиснала съседен клавиш?Предвид как посрещнаха тази, не ми се мисли как може се развихрят следващата НГ 2026г. ''бягащи от война'' мюсюлмани.Украинците бяха в потрес.
Вражески агент, а?Хората го одобряват, уж е демокрация.Значи глас народен, глас Божи!

# 385
Не намирате ли известно противоречие? Принципно няма как и двете твърдения да са верни.
Или е вражески очевиден агент, или КГБ са гениални. Но, ако бяха гениални, той щеше ли да е очевиден руски агент?

# 386
  • София
Няма противоречие.  Hiding in plain sight.
Сега пък и поляците трябвало да благодарят:
https://www.reuters.com/world/europe/poland-says-it-may-need-alt … raine-2025-03-09/

# 387
  • София
Те КГБ са гениални. Доста добре подкопаха и деморализираха европейците, а американците вече ги върнаха в предучилищна. Победиха САЩ 35 години след уж края на студената война. Проблемът обаче е, че в Източна Европа не случват на адекватни хора, с които да работят или просто вече сме им свикнали на номерата. Както се вика за 50 години им научихме номерцата. Grinning

# 388
Не знам, но дори критиците и опонентите му твърдят, че отхвърлянето без мотивация е голям проблем. Гугъл  преводач.

Опонентката му от балотажа. Отхвърлили са кандидатурата му заради липсата на някакъв незадължителен подпис. Вярва, че ще обжалва пред Конституционния съд.
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/elena-lasconi-e … georgescu-3150983

Бъсеску, който го нарича "шарлатанин" и какво ли не, но въпреки това вижда голям проблем в това да го дисквалифицират без основания.
https://www.capital.ro/traian-basescu-face-anuntul-surpriza-al-n … iat-priceput.html

Виктор Понта. Не му е електорат, но смята, че това абсолютно потъпкване на демократичните принципи.
https://www.stiripesurse.ro/victor-ponta-condamna-decizia-bec-de … site_3606963.html

ПП Боже, сега чета, че КГБ били гениални в подбора на кадри. Това след тази история в Англия с българиге, които  не са даже и аматьори. И след като очевидно всичките им щатни агенти правят и невъзможното да ги хванат всички камери, както в случая със Скрипал.

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 00:46 от Не се сърди, човече

# 389
Румънците пресолиха манджата.
Дано не дойде момента пак да гледаме Владо Беряну в директно излъчване от румънската телевизия.

Общи условия

Активация на акаунт