Европа по времето на Тръмп

• 46 605
  • 977
  •   1
Отговори
# 75
Така е, Руският кон, явно силен ви се вижда. Само, че това няма да доведе до по-добър живот, колкото и да ви обещават друго. Достатъчно е да проверите как живеят хората извън олигархичните кръгове.

пп. Това, че крайно десните са втори, не значи много. 20% от 84%гласували, говори много. Дано успеят останалите да се обединят. Но аз за немци, французи и англичани, някак си, изобщо не се притеснявам. Те ще изплуват, така или иначе. За останалите, сред които сме и ние ми е драмата.

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 11:33 от alex_jp

# 76
Това, че не харесваме сегашното статукво в Европа, не означава, че я мразим. Просто много хора искат да бъде такава, каквато е била преди, т. е. да се върне към консерватизма, както в момента правят САЩ, въпреки, че и там не се знае доколко ще е трайно.

# 77
Не знам какви руски коне халюцинирате. Не виждам грам връзка, с това, което пиша.  
Нито ще споря, нито ме вълнува.
Лягам да спя. Grinning

# 78
Какъв консерватизъм в САЩ, вие знаете ли какво е консерватизъм? Дайте малко, по-сериозно.
И да, нито Европа, нито САЩ, нито света ще бъдат същите. Дано само не става по-зле, въпреки че имам сериозни опасения.

# 79
Много ми е чудно,  голяма част  златният резерв на Германия още  ли се намира в САЩ? Или са си го взели. Grinning Знам че бяха повече от 40% . Някой има ли информация?
https://www.bundesbank.de/en/tasks/topics/bundesbank-completes-t … om-new-york-64715

Има и за следващата година. Половината явно е в Германия, половината в други банки.

# 80
  • София
Тръмп говори за 25% мита към Европа.
Освен това вече сме враг, официален.

https://x.com/visegrad24/status/1894806773250290071?s=46&t=d0Jamvqmg7ipK-IOoE9kcw

Европейците редом с Канада призовават за отлив на потреблението на американски стоки и услуги

# 81
Трябва да организират грамотна кампания в социалните мрежи и другите медии, да ангажират инфлуенсъри, музиканти, актьори...

Тесла вече са близо 50% надолу в ЕС. Не че на Мъск му пука, той вече е олигарх от руски тип, не толкова бизнесмен.

# 82
Мъск е дефакто президента на САЩ. Поне той а начело на преструктурирането на бюджета.

# 83
Няма да е гол, неговите космически и IT компании се крепят на държавни поръчки, а за колите може да разчита на Китай. Макар че очаквам и там да се прецака, защото китайците май само го използваха да откраднат технологията и сега заливат пазара с евтини китайски коли, съвсем конкурентноспособни.

Добра новина за Европа. В Австрия социалистите, либералите и десните центристи са се договорили за правителство и са изолирали путинстката Партия на свободата. Обединили са се около консервативен бюджет, затягане на имиграционната политика и акцент върху отбраната. Има надежда.

Снощи Мерц е ходил да вечеря при Макрон и са си говорили за отбрана, НАТО, САЩ, стягане на икономиката и консолидиране на ЕС. Надявам се това да стане ядрото на обновения ЕС, защото, както каза Мерц, ЕС се намира в състояние дванайсет без пет.

# 84
Вижте си отговорите  -  "Да скапаме бизнеса на Мъск..., не купувайте тесли...". А Мъск беше казал за един такъв умник дето иска да го изнудва - "F U". Щото него не може да го уплашиш, че няма да му купуваш стоката, или че не искаш да рекламираш в "Х".
И факта, че някой критикува Европа не значи, че иска да я тласне в обятията на Русия, а иска да я направи по-демократична, по-стегната по отношение на имигрантската политика, по-заинтересована за собственото си население и проблемите му, по-независима от някой който да я дундурка и да я "пази". Европа се превръща в една автритарна организация към поданиците си, забраняваща всякакъв тип различно мнение определящо го като фейк нюз или конспиративна теория, всякаква критика към ръководството е руска пропаганда, всеки несъгласан с LGBTQ+ агитациите е хомофоб. Или мислиш като Брюксел, или си враг.
Критикувате Тръмп и Путин, които все пак имат голяма част поддръжници в държавите си. Вие, като европейци на кой брюкселски политик от "големите" бихте се определили като поддръжник. Да кажете - "Ето този ми харесва каква работа върши за Европа, такива хора ни тябват".

# 85
  • София
Макрон. Без никакво съмнение. Огромен фен съм на Макрон.

# 86
Макрон. Без никакво съмнение.
Плюс Доналд Туск и залагам големи надежди на Фридрих Мерц. Ех, ако можеше и някой нашенец да назова....

# 87
  • София
Макрон. Без никакво съмнение.
Плюс Доналд Туск и залагам големи надежди на Фридрих Мерц. Ех, ако можеше и някой нашенец да назова....
О, и Туск, да. Просто посочих този, който за мен е на първо място.
П.П. Мерц ме изненада положително.

И аз се размечтах да имаме политик като някой от изброените. И Зеленски все повече го уважавам.

# 88
Брюкселски политик...

# 89
  • София
Да, бе, на Европа всички ѝ мислят най- доброто, докато тя се самоунищожава.
Мащехи и половина, Абуто, не знам наистина ли си вярваш на написаното.

Общи условия

Активация на акаунт