ПОМОЩ-Ревматоиден артрит в много ранна възраст

• 398 813
  • 1 509
  •   1
Отговори
# 870
Здравей,
Какви хапове пиеш, обикновенно косопада е свързан с разни химии ?

Там е работата, че нищо не пия. Чакам да ми кажат какво да пия, но когато бях при др Маринова, тя знаеше че не взимам лекарста, ме попита дали имам косопад, може би не е свързан само с химия.   И друго забелязвам, мускулите ми се уморяват много по-бързо и усещам слабост.  Да не говорим, че няма начин да хвана някаква връзка между неразположенията ми и други фактори като  промяна на времето, натовареност , умора..

# 871
Nadq, на мен ми пада много косата, но аз пия метотрексат. Да не би да си го пила преди време и да не си се възстановила от него? Умората също е често срещан страничен ефект на този медикамент. Sad
Той се изчиства изцяло мин. 3 месеца след прекратяване на приема. Thinking

Чародейка, пусни ти нова тема. Hug  Ти винаги имаш търпение да даваш съвети и кураж на новодошлите, мисля си си го заслужила   bouquet

# 872
  • На края на света !
Хайде опитайте се да скочите в новата тема Wink
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=349608.new#new

# 873
аз мисля че тук тази тема не е още за затваряне, иначе по линковете хората едвали всичко ще прочетат.
Аз съм почитателка на suxfan, много добре пише и има информация за енбрел и хумира, от неговите обяснения за първи път чух за "миши антитела". Разводняването вярно увеличава обема на страниците но никога не съм си позволявала например да кажа че поставянето на големи картинки на ника естествено увеличава броя на страниците, а не на същинския текст. сега какво ще се делим на две теми ли.

Хайде просто да пишем по същество.

СИМПТОМИ - съмнение за ревматично заболяване

ИЗСЛЕДВАНИЯ - поставяне на диагноза(едва 70% от ревматично болните дават положителни лабораторни резултати, останалите 30% не са луди...ами специфичността е ниска)

ЛЕЧЕНИЕ - назначаване на лечение, в кой етап на заболяването, дали се повлиява или не, или се комбибнира с друг вид ревматично състояние

РЕВМАТИЧНО ЗАБОЛЯВАНЕ и желание за бременност

ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ И СПОРТ. Бъбречно Чернодробна диета, чаеве. Какви спортове кога са подходящи.

АЛТЕРНАТИВНИ ИДЕИ - мравки, ужилвания, коприва, чаеве...т.н.(само концепции, без да се натрапват системни постове с еднотипно съдържание призив)

# 874
Здравейте,
                  (n) много си точен , подкрепям идеята ти да се сложи ред .
                 1. По диагнозите ,повечето от нас са с неточни диагнози или пък нарочно не отразени
    но трябва да кажа че и болеста се развива в най различни вариянти ,всичко това иска следене на пациента
    и направа на непрекъснати изследвания.
                 2.Лечението е кратковременно и незлечимо ,просто се заблуждаваме за пълно излекуване на тази болест,въпреки че ни се натяква за лечение в необозримото бъдеще. Закупуването на скъпи лекарства и със неустановен ефект,може да бъде нож с две остриета. Според мен най добър ефект дава пречистването на кръвта ,но за съжаление подобрението е за много кратко време. Стволовите клетки също не дават очаквания ефект. Най използваните средства са Метотрексата и Метилпреднизолона които облекчават но не лекуват болеста.
                  3. Бременност и раждане. Който го е страх от мечки не влиза в гората.
                  4.Хранителен режим ,трудно се поддържа в България ефекта е незадоволителен. Относно спорта ,дай боже всекимо стига да го може. Рехабилитация ,чудесно но иска време и много средства не възможни за Бългрия. Правят се но за малко време и не достатъчно.
                5.  Алтернативното лечение  ,много малко знаем за него ,почити нищо за съжаление . Може би там е расковничето на изцерението

# 875
toto1, драго ми е да те засека. Регистрирай си ника и дай е-маил, като халеева комета си...много на рядко влизаш Wink Ти ли беше на др. Димитрова заведен, то тук разбрах че били две докторки с това име, аз не се изкефих на миньончето от стая 6, май е същата като твойта докторица.
може да се повтарям, но теб кои изследвания са ти показателни за обостряне или ремисийно развитие.

# 876
Здавей,
            (n) Пощата ми е toto3@abv.bg. Същия съм дето си ме чел. Лекуващ лекар ми беше и е Др. Маринова
             в Клиниката по ревматология .Според мен е един мн. добър специалист. Няма да те мотае ,а си казва истината в очите и диагнозата за мен беше мн . точна ,за разлика от други лекари които ме мотаха и нищо в крайна сметка.
              Сега ще ти продиктувам моите по важни резолтати преди 3 месеца
              CYE ------------------83mm/h
              WBC------------------21.8x10
              CRP-------------------195.15mgr/l
              RF---------------------89lU/ml
              ANA профил
              dsDNA-----------------0.30
              RNP--------------------0.16
              Sm---------------------016
            общо взето нямам никаде положителни стойности при другите
             ACL---------------------7.17U/ml
    Предполагам че това може да те задоволи .
    Диагноза -------- Прогресивен ревматоиден артрит

# 877
Здавей,
            (n) Пощата ми е toto3@abv.bg. Същия съм дето си ме чел. Лекуващ лекар ми беше и е Др. Маринова
             в Клиниката по ревматология .Според мен е един мн. добър специалист. Няма да те мотае ,а си казва истината в очите и диагнозата за мен беше мн . точна ,за разлика от други лекари които ме мотаха и нищо в крайна сметка.
              Сега ще ти продиктувам моите по важни резолтати преди 3 месеца
              CYE ------------------83mm/h
              WBC------------------21.8x10
              CRP-------------------195.15mgr/l
              RF---------------------89lU/ml
              ANA профил
              dsDNA-----------------0.30
              RNP--------------------0.16
              Sm---------------------016
            общо взето нямам никаде положителни стойности при другите
             ACL---------------------7.17U/ml
    Предполагам че това може да те задоволи .
    Диагноза -------- Прогресивен ревматоиден артрит
Това са резолтати при обостряне ,факторите при ремисия  би следвало да са по ниски. Времисия не съм правил изследвания

# 878
Здр,
Там от където ги преписваш тези  резултати най в дясно пише в какви граници трябва да са ?
Добре е да ги пишеш и тях за да се придобие по ясна представа кой неща са много извън границата , но според мен CRP ти е сериозен проблем , сякаш е много високо и вероятно ти прави големи болки ?
Но мога да те опровергая за някой от новите така наречени скъпи лекарства, съвсем ясни са от доста време, на запад си се поддържат много добре с тях включително и аз сега. Има проблеми само ако взимаш по голяма доза без да е събразена с това което ще направи като страничен ефект ако няма с какво да се съедини в организма. Но ако се взима според стриктно предписание и следене на нивата на тези протейни всичко е точно и ефекта е поразителен. Няма болки , не се срастват стави позата си запазваш  Naughty
Мисли позитивно. Ако събереш съвкупност от нещата който трябва да спазваш, дори диетата и скъпото лекарство ще ти е по евтино от кофата с химия и отрова дето пиеш, да не говорим за последствията Naughty 

# 879
toto1
Цитат
ACL - 7.17
Този антикардиолипин случайно не е ли референтна стойност до 1.2, ако си на цибалаб клиент референтната стойност е под 1 -отр, от1-1.2 сива зона, над 1.2 положителен, е това ако е вярно аз се притеснявам да не те гони в сърдечна функция артрита.
като се замислим, те ревматолозите не разграничават много артритите по-видове, щом казали на едно момиче "васкулит или лупус ...все едно", имай едно на ум. "dsDNA" май е за лупус

hola suxfan Wink  (трябва да значи здр на испански)
как си. похвали се...оплачи. Ядосват ли те аборигените. всъщност ти как успя да отидеш там Wink

# 880
Здр (Gday),
Добре съм не мога да се оплача , открих как да поддържам ремисия но без Енбрел не става. Вероятно ще стане но трябва много стриктна диета и някакво лекарство като сулфасалазин. Но като ми го дават безплатно не се замислям за диета.
Последния път установих че лекаря ми объркал рецептата и ми писал 50мг Енбрел. Както си мислех моята теория за високата доза е вярна. Тъкмо взех 2-та инжекция и аз единствен от всички наоколо посред лято хванах много сериозен грип за 2 седмици, лято 30гр аз съм болен от грип и т.н., но всичко мина благодарение на чудото чесън, само за 2 дена сериозно натоварване и го убих бацила, но се бях сетил малко късно едвам седмица след като ме лепна Laughing
Извода е че не е добре да се взима голяма доза ако си в ремисия. Лекарството след като си свърши работа, работи върху организма да му прецака имунната система няма значение дали е Енбрел, Хумира или Ремикейд и труги подобни антитела  Thinking
Но иначе не е лесно да се дойде тук, искат от пиле мляко + Англииски (6 Иелтс) и ако другия не знае плаща 3хил и го учи тук, абе и за това пари си трябват, но пък като си тук ако си търсен специалист ще си ги възстановиш  Thinking

# 881
Здравейте,
                 Абсолютно си прав "ентусиасте" наистина артрита  ме гони в срдечната област.
                 Дали е лупус ,дано не  е. Кажи ми нещо по подробно.
                 Мисля да ходя след нова година на санаториум ,дано ми се отвори парашута Laughing      

# 882

Д-р Димитрова ми каза за лечение с Енбрел и как по цял свят лекуват Бехтерев с него, НО 1200 лв месечно немога да отделя на този етап. Средният курс на терапията продължава 6 месеца и се постига ремисия, хубавата новина е, че след нова година това "удоволствие" щели да го направят БЕЗПЛАТНО - здравната каса да го покрива на 100%, дано!

При повечето хора болни от Бехтерев проблема идва от микроб в дебелото черво. Именно сулфасалазин помага да да не се получава този проблем и унищожава този микроб. Проблема при сулфасалазина е че трябва да го взимаш по от рано и твърде дълго за да има ефект, но ако си закъснял докато започне да действа може да получиш увреждания по ставите, възпаления болки и т.н. Затова при Бехтерев е добре и диета да се спазва защото този микроб се развива твърде много от някой храни.

HI...KOJA DIETA??MOLIM TE PISI STO MOZE OD HRANA ILI STO NE MOZE...HVALA...TUKA OLO MEIL...BUTTEREZA@YAHOO.COM

# 883
toto1
не знам какво да ти кажа, показателите са ти доста лоши. Дано си намериш по пъргав и чевръст ревматолог, грехота при такива концентрации на имунни комплекси защо не ти се прави "плазмафереза".
   ACL  Антикардиолипина е за васкулит артрит и др.;
   "dsDNA" май е за лупус ако се превежда "анти двойноверижно ДНК антитела"
   директен тест на Coombs(авто/ало еритроантитела) понякога се прави при лупус, в този ред на мисъл какви са ти 1) ретикулоцитите, 2) желязото, 3) БИЛИРУБИН
   Обши имуноглобулини и ососбено IgA се гледа за "IgA гломерулонефрит".
   Имаш доста широка картина.

При вси положения започни да правиш хранителен режим(чернодробно/бъбречна диета и с понижен прием на пурини, за да не се повиши пикочна киселина която да не се концентрира и да не кристализира в туфи като при ПОДАГРА/мекотъканен ревматизъм).
   Мисля че тази диата се интересува и Jac, но трябва suxfan да погледне защото молбата на Jac мисля е към suxfan адресирана.
   И аз бих послушала повече suxfan, мернах едни такива концепции за двете ентеро патологични бактерии подозирани във връзка с антителата водещи до бехтеров, баките клостридиум и протеус ако не се лъжа.

# 884
хора може да минете и тук да се разпишете    http://www.puls.bg/forum/viewforum.php?f=20

има доктори, ама са общопрактикуващи или хирурзи(комерсиалисти) или най-много са психолози - тез последните хич не им е място, ама така са ги сложили, благодарни сме на всичко което са направили като информация и форум и изглежда ще се дообновява, защото доста неща липсват но важното е че се опитват да направят нещо хората, за разлика от някои сайтове пирамиди ужким за консултация с проф. лекар пък само ти ебват сметките ако имаш неблагоразумието да ги въведеш при регистрация.

Общи условия

Активация на акаунт