Донорски яйцеклетки - група на мами, които са заченали и родили с ДЯ - 2

• 26 995
  • 369
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте мили дами,
след 3 неуспешни стимулации и безброй пункции на естествен цикъл, в крайна сметка се предадох и смятам да продължа с донорски яйцеклетки.
Насочила съм се към Дуня IVF , Кипър. Има ли някой от вас, които да е използвал техните услуги, за да сподели мнение?

Да, аз.
Успешна бременност от първия път, имам прекрасно момченце.

@Elisa_N нямаш си представа как ме зарадва.
Би ли споделила малко повече информация. Писах им на официалния сайт, те ли се свързват обратно. Имат ли координатор за България, колко време се наложи да изчакаш, със свежи яйцеклетки ли работят. Как точно се подбира донора.  Извинявай за всичките въпроси, но материята е нова за мен и всякаква информмация ми е добре дошла.

Благодаря ти!

Ще ти опиша всичко в лично съобщение.
Желая ти успех!

Здравейте. Бихте ли писали и на мен, защото и ние тръгваме сега по този път. Благодаря ви

@Preggo
Да права сте. А бихте ли пепоръчали клиника в България, защото от изчетеното до сега разбирам, че Б не емного ок. Предимно Кипър, Украйна. Просто не знам на къде да тръгна и на кого да се доверя. За Малинов изчетох страшни неща и по-скоро се отказвам от там. За Плевен чух хубави неща, както и за Варна.

За замразени Я препоръчвам д-р Сенкова вНеовитро.

# 346
Александраа,
Има технология,  която позволява, това което вие сте описала,  но не знам дали в България това се практикува.

Аз специално за 1 клиника в Гърция,  споделена ми от съфорумка, знам където да практикуват : pronuclear transfer (or maternal spindle transfer). Дори не знам точно как се превежда на български точно. Тази технология е прекрасна,  но също така много нова, и най-вероятно ще отнеме време докато се наложи.

В "класическият" случай с донорска Я, детето си е генетично от донорката, но! Така както аз си го представям, и както чета от щастливите (и сигурно много изтощени) мами тук в групата, защото сега съм в период на финансова и ментална подготовка, усетите ли веднъж бебето в себе си - сутрешното гадене, нарастващото коремче, първите движения - вие с цялото си съзнание ще сте майка на това дете.

Така си го представям аз.

Здравейте момичета. Днес бях при д-р  Малинов и той потвърди това, че съм за ДЯ. Каза, че за Българска Я се чака малко, а за чуждестранна повече време. Каза , че при тях 40% от инвитрата са с ДЯ и ,че това вече е много често срещано. Мен най-вече ме интересува моето бебе дали ще прилича на мен. Не съм наясно какво като материал ще вземе от мен и т.н Може и да ви се стори глупав въпроса ми, но на мен ми е важно. На едно място четох, че едва ли не ДЯ идва като например празна купичка и в случая аз и мъжа ми я пълним с нашият материал. При мен проблема е ниско амх. На 35г съм. Ходил последно при Калчев и при него имам 2 ПРП на яйчници, като той ме праща в Турция за инвитро със собствен материал. Станулов, Малинов и Цветков са за ДЯ. Просто ми е много трудно да осъзная какво се случва и кой да послушам. Само знам едно- искам бебе! И това е водещото. Мога да преглътна всичко в името на това да усетя как расте в мен моето бебче и да го гушна след това ииии да ми се напълни най-накрая сърчицето. Тааааа много ще съб благодарна ако някоя мами реши да ми обясни по-подробно нещата. Благодаря ви. Хубав ден.

# 347
Лично аз и по време на бременността си имах притеснения дали ще имам добра връзка с детето, ще си задавам ли въпроси и т.н,как ще се чувствам спрямо него,какво ще си помислят хората и всичко абсолютно изчезна като мисли и притеснения в момента в който се роди.

# 348
Здравейте. Знаете ли защо в клиниките 1 донорски ембрион струва над 5000 лв. При положение, че са дарени от двойки и всичко са си платили.

# 349
Здравейте. Знаете ли защо в клиниките 1 донорски ембрион струва над 5000 лв. При положение, че са дарени от двойки и всичко са си платили.

Не,нямам представа и не е редно.Да не би да говорите за ембриони от банки,а не неизползвани и дарени от пациенти на клиниката?

# 350
  • Маями
Момичета суупер много благодаря за разясненията по моите теми. На мен лично наистина не ми ,,пука,, че е донорска я, но исках да съм наясно с всичко около това и как подбират донорката и т.н. И вие като жени преминали през това много добре ми го обяснихте и разяснихте. За което ви благодаря от все сърце.
Има ли някоя от вас, която да искала да й върнат например 3 ембриончета с по-голям шанс за 2 бебчета? Разбира се, че на 1во място е важно какво е състоянието на пациентката и се решава индивидуално за всичко, но все пак.... На мен много ми се иска да имам близнаци. Тоооо не се знае за 1 дали ще мога, а аз направо на 2 се хвърлям хихих. Благодаря

# 351
Три не мисля,че може,но две да. По преценка на лекар и ембриолог е дали може да ви върнат 2.

# 352
  • Be realistic - plan for a miracle.
И три връщат, но при момичета под 30 г. Поне преди 5-6 години беше така с "нормалното" инвитро.

# 353
Последните три години на мен само в Токуда се съгласиха за връщане на 2 ембриона. И нищо не стана при 2 трансфера.
Като цяло масово вече избягват многоплодната. Добре е да се съобрази много добре за рисковете и състоянието на майката. Важно е не само да се забременее, но и майката и бебетата да са здрави на финала.
И аз исках много близнаци, но въобще не се бях замисляла как ще се оправям сама с редки изключения на помощ от родата (защото майката си е самичка от 7 до 19 ч в най- добрия случай)

# 354
В Токуда като обсъждах какво да правим и казах, че предпочитам единични трансфери и попитах дали няма законово ограничение (доколкото знам има, вече дали се проверява/спазва/как се заобикаля е друга тема). Отговорът беше “Можем да върнем колкото си искаме” и дори ме поощриха да връщаме по две.

# 355
Аз бях на 31 по спомен при трансфера на който сложихме 2,но беше по наше желание - лекарите ни дадоха избор или едно или две, знаехме риска за близнаци,но се получи едно детенце.

# 356
Привет🙂
На мен ми се обадиха от ембриология та и ме попитаха, дали сме коментирали с лекуващия ми лекар, колко ембриона искам. В деня на трансфера, при прегледа се разбрахме за два ембриона, дадоха ми възможност аз да си избера. Все пак два ембриона са по-голям шанс, бебето е едно 🙂

# 357
  • Be realistic - plan for a miracle.
И аз бих избрала два, много рядко се закрепят и двата. Води се обаче, че се "подкрепят" един друг, за да се закрепи поне един...

# 358
Александраа, на мен ми върнаха 3 ембриона с идеята за близнаци. Аз съм на 46, ДЯ в Киев свеж трансфер, още съм в началото, и за сега видяхме 1 сакче, за 2рото не беше сигурен АГ защото е още много рано.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 11:32 от JOY*

# 359
На мен при първи трансфер ми сложиха 2 ,захванаха се и двете .Много тежка бременност родиха се преждевременно в 7м.Едното бебе почина на другия ден ,другото живя 1м и също почина. Двуплодната бременност е много рискова , особенно когато си над 40г

Общи условия

Активация на акаунт