Донорски яйцеклетки - група на мами, които са заченали и родили с ДЯ - 2

• 26 995
  • 369
  •   1
Отговори
# 330
  • Be realistic - plan for a miracle.
Обмисляла съм, да, и ако детето ми е родено от донорска яйцеклетка, ще го знае. Ще процедираме точно както съветват да се процедира с осиновените деца - говори се за това като за нещо напълно естествено още от първите съзнателни години на детето, поднесено като приказка и нещо хубаво, което ни е помогнало да се съберем заедно в едно семейство. Помагат рисунки, докато се разказва. После в по-зряла възраст при желание и въпроси на детето отново се обсъжда, вече на друго ниво. Но е хубаво да го няма момента с “казването” тържествено и като гигантска новина, т.е. хубаво е детето да няма спомен за време, когато това да не го е знаело и за това да не се е говорело. То трябва да израстне с това знание като нещо естествено и позитивно в същността си. Важното е и да има уважение към личността на детето, което е отделен, индивидуален човек и има право да знае истината за произхода и появата си. Най-важно за мен е да няма лъжи и заблуди между мен и детето ми. И много важен детайл: мен не би ме било срам от това, че детето ми е родено от донорска яйцеклетка, нямам комплекси от това. Следователно не смятам да се превръща в някакъв сериозен или драматичен казус в семейството.
Всичко, което споделям са мои лични възгледи и намерения и разбира се, не ангажирам никой с тях ✌

# 331
Аз също не се срамувам,че детето ми е заченато с ДЯ и също така не вярвам,че разкриването на тази информация би довело до някакво сътресение.

# 332
Здравейте!Интересувам се , има ли някоя от вас неуспяла в Гинолайф, Кипър и по какви причини?

# 333
Здравейте, събирам информация за успели дами или неуспели в Уника, Прага. Всякакво мнение ми ще е в полза.

# 334
И при мен.

При мен стана от първи опит в Кипър при доктор Мурат Онал

Писала съм по-назад повече по темата. При мен също от 1 опит при доктор Мурат Онал успех. В Надежда при д-р Стаменов 1 БХ, 1 кухо яйце и 2 кръгли 0ли. Загуба на време близо 4 години. Буквално в мащабен смисъл, и във висене пред кабинети.Не ми се говори за пари и интервенции, напразно. Може и да е бил гуру Стаменов, някога. Но дали все още е такъв… не мисля.

# 335
Здравейте момичета,
Интересувам се дали сред нас има мама, която е правила опит в "Ин витро център Стефанов", гр. Стара Загора. Ще съм благодарна за всякаква информация, впечатления, мнения относно клиниката, доктора, екипа и начина им на работа.
Благодаря предварително!
Хубав ден на всички.

# 336
Здравейте момичета,
Интересувам се дали сред нас има мама, която е правила опит в "Ин витро център Стефанов", гр. Стара Загора. Ще съм благодарна за всякаква информация, впечатления, мнения относно клиниката, доктора, екипа и начина им на работа.
Благодаря предварително!
Хубав ден на всички.

Здравейте, опитах се да ви отговоря, но ви е пълна кутията.

# 337
  • Маями
Здравейте момичета. Днес бях при д-р  Малинов и той потвърди това, че съм за ДЯ. Каза, че за Българска Я се чака малко, а за чуждестранна повече време. Каза , че при тях 40% от инвитрата са с ДЯ и ,че това вече е много често срещано. Мен най-вече ме интересува моето бебе дали ще прилича на мен. Не съм наясно какво като материал ще вземе от мен и т.н Може и да ви се стори глупав въпроса ми, но на мен ми е важно. На едно място четох, че едва ли не ДЯ идва като например празна купичка и в случая аз и мъжа ми я пълним с нашият материал. При мен проблема е ниско амх. На 35г съм. Ходил последно при Калчев и при него имам 2 ПРП на яйчници, като той ме праща в Турция за инвитро със собствен материал. Станулов, Малинов и Цветков са за ДЯ. Просто ми е много трудно да осъзная какво се случва и кой да послушам. Само знам едно- искам бебе! И това е водещото. Мога да преглътна всичко в името на това да усетя как расте в мен моето бебче и да го гушна след това ииии да ми се напълни най-накрая сърчицето. Тааааа много ще съб благодарна ако някоя мами реши да ми обясни по-подробно нещата. Благодаря ви. Хубав ден.

# 338
Здравейте момичета. Днес бях при д-р  Малинов и той потвърди това, че съм за ДЯ. Каза, че за Българска Я се чака малко, а за чуждестранна повече време. Каза , че при тях 40% от инвитрата са с ДЯ и ,че това вече е много често срещано. Мен най-вече ме интересува моето бебе дали ще прилича на мен. Не съм наясно какво като материал ще вземе от мен и т.н Може и да ви се стори глупав въпроса ми, но на мен ми е важно. На едно място четох, че едва ли не ДЯ идва като например празна купичка и в случая аз и мъжа ми я пълним с нашият материал. При мен проблема е ниско амх. На 35г съм. Ходил последно при Калчев и при него имам 2 ПРП на яйчници, като той ме праща в Турция за инвитро със собствен материал. Станулов, Малинов и Цветков са за ДЯ. Просто ми е много трудно да осъзная какво се случва и кой да послушам. Само знам едно- искам бебе! И това е водещото. Мога да преглътна всичко в името на това да усетя как расте в мен моето бебче и да го гушна след това ииии да ми се напълни най-накрая сърчицето. Тааааа много ще съб благодарна ако някоя мами реши да ми обясни по-подробно нещата. Благодаря ви. Хубав ден.
[/quote
Бебето няма да прилича на вас освен ако донорката не прилича на вас. То взима ДНК от бащата и от донорката,но не се притеснявайте ще прилича по характер на вас и като цяло вие ще си го обичате като ваше.Това да не ви притеснява,казвам го като щастлива майка на дете от ДЯ.

# 339
Ще прилича на теб колкото и когато е със собствен генетичен материал,въпрос на тото

# 340
Ще прилича на теб колкото и когато е със собствен генетичен материал,въпрос на тото

Има случаи в които и собствените деца не приличат на единия родител особено, така е да 😆

# 341
Каза, че за Българска Я се чака малко, а за чуждестранна повече време.

Всъщност е точно обратното - за български Я се чака повече, защото тук донорството е доброволно, безвъзмездно и малко жени се навиват да даряват.
В чужбина донорството се заплаща и затова техните банки гърмят от донорки.
Дори с доставката, която отнема между 1.5 и 3 месеца, пак е значително по-бързо. За българска донорка варира чакането между 8 месеца и две години.

# 342
  • Маями
Искам и аз да дам положително мнение за АГ Варна и д-р К. Александров. Чакахме за донор около седмица, просто в този период те имаха доста. Това става преди около 4 години. Забременях от първия път с близнаци - момиче и момче, които тази седмица навършиха 3 г. Момичето прилича много на мен, а момчето сякаш повече на таткото, но и той има от мен. Много са им благодарна, преди трансфера ми се наложи и операция, тъй като тръбите ми трябваше да се отстранят.

Здравейте. А как е правен подбора там на дя за да приличат на вас? Питам защото няколко дами пишат ,че зетето реално по външни белези няма да прилича на мен в случая, защото и ние сме за дя.

# 343
Аз да се включа малко за тези прилики... това, което може да се "подбере" да бъде като при вас е цвят на очи, коса, кожа. Кръвна група. Общо взето това е.
Иначе... човек с човек си прилича Simple Smile
Не мисля, че чертите се предават към дете, родено от донорска яйцеклетка. Но в крайна сметка има и случайности, което може само да ни радва (е, ако е важно за нас да приличат на нас, де Simple Smile )

# 344
  • Маями
Здравейте мили дами,
след 3 неуспешни стимулации и безброй пункции на естествен цикъл, в крайна сметка се предадох и смятам да продължа с донорски яйцеклетки.
Насочила съм се към Дуня IVF , Кипър. Има ли някой от вас, които да е използвал техните услуги, за да сподели мнение?

Да, аз.
Успешна бременност от първия път, имам прекрасно момченце.

@Elisa_N нямаш си представа как ме зарадва.
Би ли споделила малко повече информация. Писах им на официалния сайт, те ли се свързват обратно. Имат ли координатор за България, колко време се наложи да изчакаш, със свежи яйцеклетки ли работят. Как точно се подбира донора.  Извинявай за всичките въпроси, но материята е нова за мен и всякаква информмация ми е добре дошла.

Благодаря ти!

Ще ти опиша всичко в лично съобщение.
Желая ти успех!

Здравейте. Бихте ли писали и на мен, защото и ние тръгваме сега по този път. Благодаря ви

@Preggo
Да права сте. А бихте ли пепоръчали клиника в България, защото от изчетеното до сега разбирам, че Б не емного ок. Предимно Кипър, Украйна. Просто не знам на къде да тръгна и на кого да се доверя. За Малинов изчетох страшни неща и по-скоро се отказвам от там. За Плевен чух хубави неща, както и за Варна.

Последна редакция: чт, 18 сеп 2025, 16:35 от Александраа

Общи условия

Активация на акаунт