Донорски яйцеклетки - група на мами, които са заченали и родили с ДЯ - 2

• 27 226
  • 369
  •   1
Отговори
# 135
Момичета,пиша с голяма болка от опита с ДЯ в Надежда. Уж Всичко беше наред,а накрая нямаше дори имплантация. И сега извъртяха работата,че проблема сега бил в мъжа ми...Само изгубено време=1.5год ,напразни надежди,разсипано здраве,хиляди изследвания  и хиляди левове на вятъра.
Сега събирам мнения за док.Стефанов Ст.Загора,работили ли с свежи ДЯ и колко се чака?
Здравейте много съжалявам за случилото се!Искам да ви попитам, вие при кой лекар сте ,Я свежа ли е била или замразени и трансфера замразен или свеж е бил?
Свеж трансфер,свежа Я, при док.Стаменов.

# 136
Момичета,пиша с голяма болка от опита с ДЯ в Надежда. Уж Всичко беше наред,а накрая нямаше дори имплантация. И сега извъртяха работата,че проблема сега бил в мъжа ми...Само изгубено време=1.5год ,напразни надежди,разсипано здраве,хиляди изследвания  и хиляди левове на вятъра.
Сега събирам мнения за док.Стефанов Ст.Загора,работили ли с свежи ДЯ и колко се чака?
Здравейте много съжалявам за случилото се!Искам да ви попитам, вие при кой лекар сте ,Я свежа ли е била или замразени и трансфера замразен или свеж е бил?
Свеж трансфер,свежа Я, при док.Стаменов.
Да, и другите жени пишат за него и някакъв Илиев
Пиша на лични с две от дамите .

# 137
Успех Eeriebo1,
Ние го мислим.
Аз навърших 43 скоро, а мм ще навърши 48 през юли.
Имаме едно момченце на 2г и 2м от първият ни опит (със собственматериал) , и 6 последователни неуспешни стимулации/опита след това - някои без оплождане/ трансфер дори.

Чета с интерес и събирам информация 👍🙏

Здравейте дами,
цопвам се и аз в темата, ще се пробваме с ДЯ.
Накратко за мен, през ноември ще съм на 47г. Като бях по-млада определено не бях настроена за деца, чак като станах на 40г започнах да се замислям.
в последните 4 години имам два инвитро опита в БГ, два в Ирландия + 2 инсеминации. Мислех си все, че ще излъжа природата и ще успея с мои Я, но разбира се не стана. За всички опити имам една биохимична бременност. Спермограмата на мъжа ми,не е цветуща, той е на 49.
Този път реших да не се занимавам с БГ клиники, защото въпреки малкия ми опит, според мен лабораториите/ембриолозите тук са по-добри. В Ирландия има опция за ДЯ(не-анонимно донорство, работят с банки от Испания, Англия или Финландия), базова цена Е 11,000 или анонимно донорство в Прага, цена Е 6,300.    
Избрахме местна клиника,която работи сателитно с ISCARE в Прага.
В цената влиза:
-началните кръвни изследвания, рецепта за лекарства в ирл. аптека, наблюдаване ултразвук, замразяване на сперма и транспортиране до Прага, ИКСИ, подпомагане на излюпване на ембриона, удължена култивация, трансфер, замразяване на 1 ембрион и съхранение за 1 година.
Дават гаранция за мин 2 бластоцида, при положение, че спермограмата показва повече от 2млн и 2% нормална морфология. Като се намери донор ще се синхронизират циклите, за да има свеж трансфер.
Аз все още имам цикъл, ама вече не може да му се вярва, та сигурно ще има медикаменти да ни синхронизират с донорката, а вече от там - ще видим какво ще стане... 
Изчетох почти цялата първа тема, доста време ми отне, та е ясно, че и ДЯ не е на 100% гаранция за успех, но пък все е по-добре от 1-2%, който ни даваха преди.
Успех на всички, които са в процес или ще действат. Поздравления на успелите мами и благодарности,че споделят супер- полезна информация.

# 138
Луси ❤️ пиши в нашата тема да кажеш как сте Simple Smile

# 139
Момичета, търся спешно Cycl@cur. Поръчвам го от Гърция, но от 2 дни нямам отговор от аптеката. Ще помоля, ако някой му е останало без значение количество  ❤️

# 140
Момичета, къде правят изначално разширена спермограма или СДИ, а не чакат първо да се скапят яйцеклетките и тогава?

# 141
Здравейте!
Изследванията ми за вродени тромбофилии и NK клетки имат отклонения.
Към какъв специалист да се насоча - имунолог,  хематолог или по медицинска генетика?
Предстои ми трансфер на ембриони от ДЯ и ми се иска да се консултирам преди това.
Благодаря

# 142
Мен ме пратиха на генетик, само с тромбофилия съм.

# 143
Би следвало Хематолог да ви консултира

# 144
Би следвало Хематолог да ви консултира

Така прецени лекарката. Важното е, че ми проведоха адекватна терапия и имам живо и здраво дете .

# 145
Работете паралелно с репродуктивния ви специалист, имунолог и хематолог. За съжаление в повечето случаи липсва екипност в българските болници, а това може да се окаже ключово. Потърсете болница, в която има и тримата лекари и поискайте консилиум

# 146
Не зная дали е случайност, но моето бебе се появи точно 14 дни по-рано. Имах планирано секцио, то си избра датата и го родих естествено.
Иначе на въпросите по-горе кой, къде да се насочи. Моят опит е следният:
Загубени 2 години време в Щерев в опити със собствени Я.
Загубени 4 години в Надежда, при д-р Стаменов (1 БХ, 1 кухо яйце, и 2 нулеви резултата). Апропо при последните 2 трансфера ембрионите бяха след PGD - в Надежда правят. Колкото повече подтискахме имунната система с вливки и кортико (последните 2 трансфера бяха с множество вливки), толкова по-негативни бяха резултатите.
И моят положителен резултат, моята сбъдната мечта след толкова години неуспехи, я сбъдна д-р Мурат Онал от Gynolife в Кипър. Тук се следях в МЦ Калчев. Препоръчвам д-р Калчев за консултации и хистероскопия. С особено мнение съм за д-р Чучумишев. Имах леки тромбофилии, следеше ме д-р Тончев всеки месец.
Апропо в Надежда генетиците  неглижират тромбофилиите и възхваляват имунологията.
При мен лично, както споменах, протоколът на Стаменов не даде резултат.
Ако все пак някой не желае да опита извън БГ и по-конкретно в Кипър, моят избор ако бях останала в Бг щеше да е Станулов. Правила съм консултация с него и ми вдъхна доверие. Просто вече бях решила, че ще продължим в Кипър.
Здравейте, момичета. Сигурно е коментирано, но при нас стана от раз в Киев. Няма чакане, успеваемостта им е много висока и имат голям избор от донорки. Просто се чувствам длъжна да споделя.
Имам и едно питане - забелязали ли сте дали донорските бебета се раждат по-рано? Карах изкуствения интелект да ми извади статистика и ми излезе, че около 2 седмици преди термин се появяват.

# 147
Не зная дали е случайност, но моето бебе се появи точно 14 дни по-рано. Имах планирано секцио, то си избра датата и го родих естествено.
Загубени 4 години в Надежда, при д-р Стаменов (1 БХ, 1 кухо яйце, и 2 нулеви резултата). Апропо при последните 2 трансфера ембрионите бяха след PGD - в Надежда правят. Колкото повече подтискахме имунната система с вливки и кортико (последните 2 трансфера бяха с множество вливки), толкова по-негативни бяха резултатите.
И моят положителен резултат, моята сбъдната мечта след толкова години неуспехи, я сбъдна д-р Мурат Онал от Gynolife в Кипър. Тук се следях в МЦ Калчев. Препоръчвам д-р Калчев за консултации и хистероскопия. С особено мнение съм за д-р Чучумишев. Имах леки тромбофилии, следеше ме д-р Тончев всеки месец.
Апропо в Надежда генетиците  неглижират тромбофилиите и възхваляват имунологията.
Ако все пак някой не желае да опита извън БГ и по-конкретно в Кипър, моят избор ако бях останала в Бг щеше да е Станулов. Правила съм консултация с него и ми вдъхна доверие. Просто вече бях решила, че ще продължим в Кипър.
Здравейте, момичета. Сигурно е коментирано, но при нас стана от раз в Киев. Няма чакане, успеваемостта им е много висока и имат голям избор от донорки. Просто се чувствам длъжна да споделя.
Имам и едно питане - забелязали ли сте дали донорските бебета се раждат по-рано? Карах изкуствения интелект да ми извади статистика и ми излезе, че около 2 седмици преди термин се появяват.

Честито!!!
Ще е полезно да споделите защо е особено мнението ви за Чучумишев?

Последна редакция: сб, 17 май 2025, 13:59 от Antilop_9723

# 148
Правих хистероскопия при д-р Калчев по препоръка на д-р Мурат Онал за лека корекция на седловидност на матката. (Отварям скоба, че тази седловидност би следвало да я е забелязал и д-р Стаменов, но не я е коментирал или счел за евентуален проблем. В интерес на истината съм правила консултация и със Сигридов, той я забеляза и каза, че е добре да се коригира преди трансфера). Та реших да се следя в МЦ Калчев, тъй като нямах избран друг доктор. Доктор Чучумишев ме следеше преди трансфера в Кипър, и след положителния резултат продължих с него.
Факт е, че всеки път прегледите му са много подробни, но реално не е особено разговорлив. Бях с предна плацента, при втората фетална през цялото време въздишаше. Аз естествено се побърках от притеснение. В крайна сметка явно е въздишал заради позата на бебето, предната плацента и затрудненията да огледа всичко подробно.
Също така нямаше инициатива и препоръки какви кръвни изследвания да се пускат. Добре че се следях при д-р Тончев (заради поставянето на оксапар до края на бременността) в света София, който всеки месец ми назначаваше подробни кръвни изследвания, и така разбрах че ФТ4 ми е паднало под долна граница - заради парадокс с много ниско ТСХ, д-р Чучумишев ми намали дозата на ЛТироксин, и в резултат на това ми е паднало и ФТ4, което е доста важно за бебето. Също така тъй като не бях доволна от втората фетална, която той направи, чисто на ниво по-подробна информация, ковто искам да чуя за бебето, отидох в МЦ Марковс, което не би следвало да се случва, ако човек е удовлетворен от прегледа си, за който е дал не малко пари.
Също така не ми бе обърнато внимание, че при глюкоза 5.2, при бременни, има риск за ГД. Нещо, за което ми обърна внимание именно д-р Димитрова от МЦ Марковс, която ме виждаше за първи път (само да вметна, не бях с наднормено тегло), за същото ми обърна внимание и д-р Василев от Токуда, който бях избрала за лекар, пти който да родя. Добре че ми обърнаха сериозно внимание на това. Направих консултация с ендокринолог, тест ОГТ и се подложих на диета в началото на 7 месец, благодарение на която бебето се роди 3400 гр., а не 4000 гр. например.
Ако сега трябваше да избирам, щях да се следя при доктора, който съм си избрала за раждане от самото начало.
Доктор Чучумишев не е лош избор непременно, но на ниво пациент си останах с противоречиво мнение за него.

Апропо в Надежда генетиците  неглижират тромбофилиите и възхваляват имунологията.

Честито!!!
Ще е полезно да споделите защо е особено мнението ви за Чучумишев?

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 10:11 от Nevina41

# 149
Благодаря за споделената информация!

Общи условия

Активация на акаунт