Донорски яйцеклетки - група на мами, които са заченали и родили с ДЯ - 2

• 39 855
  • 653
  •   1
Отговори
# 525
Как се казва клиниката в Чехия?

# 526
Момичета, а в случай, че замразените ДЯ стигнат  до бластоцист, има ли разлика между тях и свежите и каква?Питам, поради опита си и със замразени и  със свежи и в двата случая неуспешни!

# 527
Момичета, а в случай, че замразените ДЯ стигнат  до бластоцист, има ли разлика между тях и свежите и каква?Питам, поради опита си и със замразени и  със свежи и в двата случая неуспешни!
Има да. В Чехия ми обясниха че е по слаб потенциала на замразените яйцеклетки.  Дори и станали бластоцист. Клиниката е Уника

# 528
Имаме ли реална представа каква е успеваемостта с ДЯ- свежи и замразени? Нещо като проучване, някъкви данни някъде?

Др Сенкова в Неовитро работи само със замразени и каза, че успеваемостта е 50-60 процента
И какво да каже? Като няма донори за свежи, тя от къде ще печели пари? Замразените Я, са бързи пари за клиниката. Свежите Я, изискват повече разходи.

# 529
През няколко страници се поставя въпроса за свежи срещу замразени Я. Понеже ние сме и с мъжки фактор, всяка клиника, която работи и със свежи донорски Я ги препоръчва за по-голям шанс успеваемост. Тези, които работят само със замразени твърдят, че няма значение за успеваемостта, но моят личен опит със замразени се изчерпва с два неуспешни трансфера, направени в Тутракан. Самият процес на замразяване и размразяване може да повлияе качеството на Я, според мен. Аз търся препоръки за клиники, които работят със свежи .

# 530
Имаме ли реална представа каква е успеваемостта с ДЯ- свежи и замразени? Нещо като проучване, някъкви данни някъде?

Др Сенкова в Неовитро работи само със замразени и каза, че успеваемостта е 50-60 процента
И какво да каже? Като няма донори за свежи, тя от къде ще печели пари? Замразените Я, са бързи пари за клиниката. Свежите Я, изискват повече разходи.

2022 работеха с испанска банка, но нямаха особена успеваемост и самата тя ми препоръча да използвам друга банка. Сега към тази година по нейни думи имат добра успеваемост с украинската, която ползват.

Относно донорките от ромски произход, с очите си не съм видяла и не мога да кажа нищо, но е факт, че се говори доста и се носят легенди, че има ромки, които даряват не само в Надежда, но и в други клиники. Ако имам доверие на лекаря, че няма да използва донорка ромка за мен, бих използвала яйцеклетките, иначе имам вашия страх.В същото време имам много познати с деца от свежи ДЯ и да ви кажа няма едно,което да изглежда съмнително или мургаво, та не знам до каква степен страховете са оправдани.

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 19:46 от Antilop_9723

# 531
Аз пък видях ромка, която осинови дете. Мислех, че те само оставят деца за осиновяване, но се оказа, че имало и такива да осиновяват. Аз съм типичния пример, колко тесногръда съм била.
Затова оставете страховете си за ромки донорки, сигурна съм, че и за тях има клиенти. Просто кажете на доктора си, че не искате такава донорка и няма да ви дадат.

# 532
Защо да няма и донорки ромки? Има много жени от този етнос, които също чакат за донорски яйцеклетки и искат такива. Също така не са лишени от репродуктивни проблеми и много от тях просто си чакат инвитро процедурата в клиниката, а не са отишли да даряват.

# 533
И аз се чудя за Надежда, минах първичен преглед и ми предстоят прегледи при кардиолог, мамолог и интернист. Аз също искам донорски ембрион, но все още ми е неясно как точно се случва целия процес, освен голямото чакане

Здравейте, на мен ми трябва донорски ембрион. Тези клиники в чужбина предлагат ли такова инвитро? В Надежда малко ми се струва, че само гледат да те изцедят финансово. След първият преглед, ми казаха, че трябвало да мина през кардиолог, интернист и още един лекар, да кажели дали мога да правя инвитро с донорски ембрион ( над 300 лв за прегледи), за да бъда записана в програмата.
Въпросните прегледи не мога да ги мина по здравна каса, а само платено в Надежда. Докторката ми каза, че едва ли не гарантират два ембриона на 5-ти, като разбира се се препоръчва Пид.
Чудя се има ли смисъл да ходя и в друга клиника в България.

# 534
Защо да няма и донорки ромки? Има много жени от този етнос, които също чакат за донорски яйцеклетки и искат такива. Също така не са лишени от репродуктивни проблеми и много от тях просто си чакат инвитро процедурата в клиниката, а не са отишли да даряват.

Със сигурност и от тях има жени с репродуктивни проблеми, така е

# 535
Посредникът на Д-Р Онал в Кипър ми каза, че гарантират два отлични ембриона+ каквото извадят от донорката отгоре си остава за мен.

# 536
А казаха ли ти колко ще струва донорският ембрион?

И аз се чудя за Надежда, минах първичен преглед и ми предстоят прегледи при кардиолог, мамолог и интернист. Аз също искам донорски ембрион, но все още ми е неясно как точно се случва целия процес, освен голямото чакане

# 537
Все още нямам много информация, аз съм нов пациент на Надежда, дадоха ми информирано съгласие да попълвам и да го занеса като отивам на прегледите- кардиолог, мамолог и интернист. Честно казано нямам идея от цените, както листа с чакащи за дарен ембрион. Мисля да звъня на координатор за повече информация. Видях в ценоразписа че има някакви цени за ембриони, но как точно се случва процедурата- все още не съм наясно

А казаха ли ти колко ще струва донорският ембрион?

# 538
Посредникът на Д-Р Онал в Кипър ми каза, че гарантират два отлични ембриона+ каквото извадят от донорката отгоре си остава за мен.

Два ембриона от донорски Я и еякулат или само от донорски Я? Какви са цените там?

# 539
Здравейте!
Някой има ли опит със замразени донорски яйцеклетки Ovobank при д-р Владимиров?

Общи условия

Активация на акаунт