Майски бебета 2024г. - Тема 6

• 18 223
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
При морбили реакциите са след няколко дни до седмица чак.

Спряхме го Вигантола, да.

# 511
И на нас така ни каза за витамин Д.
Морбили сложихте нали?
Нашата е планувана за 30.06, а на 05.07 пътуваме за морето и се чудя дали да не я отменя. Има ли някакви нежелани реакции за по дълъг период?

Редактирам се, че видях Mokka е писала за реакциите. Днес от теб видях, че може да има нещо по-напред във времето и нещо се замислих дали да не я отложим, докато се върнем от почивка.

# 512
Най-добре е да сте в София, за да може да реагирате.
Вигантол май е хубаво да се дава и до 2 г. Такъв спомен имам от ортопеда. Аз смятам да си давам, защото имахме по-малка фонтанела и не приемаше в началото никакъв (освен този в млякото). Та най-много да спра лятото и на есен пак да давам.

# 513
Оффф не пак нежелани реакции... всяка ваксина, която има такива ние ги имаме...Confounded
Ние другата седмица ще ходим за пневмококи (винаги вдига температура), че не сме я били още и след месец за морбили.
Вигантола го спряхме като направи годинка.

# 514
И на нас така ни каза за витамин Д.
Морбили сложихте нали?
Нашата е планувана за 30.06, а на 05.07 пътуваме за морето и се чудя дали да не я отменя. Има ли някакви нежелани реакции за по дълъг период?

Редактирам се, че видях Mokka е писала за реакциите. Днес от теб видях, че може да има нещо по-напред във времето и нещо се замислих дали да не я отложим, докато се върнем от почивка.

Да, аз днес писах в чата, че има разстройво. Ама не е нещо грандиозно, просто по-често ходи. Може да я отложиш за след морето, че е по-вероятно да е отпаднала и кисела, отколкото друго.

Ваня, точно така, само лятото няма да давам, есента си го започвам пак. Българите по принцип сме си с недостиг на витамин Д.

# 515
  • София
За морбили сложихме, Лин. Някъде бях чела, че даже до месец могат да се проявят реакции..Много ми се вижда, не знам. А Вигантола есента ще го започна пак.

# 516
От морбили реакция може след седмица - десетина дни да се вдигне лека температура и да избие след нея обрив, ситен, който минава за ден два. Описана е реакцията в листовките. По принцип не се случва често, но с големия я имаше тази реакция. Обаче и както казах не се случва често, даже бих казала рядко.

# 517
Ние от доста време не даваме вигантол. Приема само вит д от млякото, понеже много бързо му се затваряше фонтанелата. А през лятото няма смисъл, на есен ще започнем пак.

# 518
Морбили сложихте нали?

Нашата лична ни предупреди, че странични реакции може и до 20-30 дена след ваксината.Включително и много висока температура. Все пак и първвата жива ваксина. Аз си я поставих февруари месец и след 2 седмици получих обрив точно като при морбили, но обривът не сърби и не си заразен, просто реакция.

# 519
Ясно, ясно. Ще я изместя след почивката най-добре.

# 520
Хайде и аз да се включа. Точно седмица след морбили ваксината ,снощи имаше температура. Дано е еднократно.
Безконтактния термометър показа,че няма,а тя гореше.
Какви термометри ползвате?

# 521
Безконтактния ще трябва да го изхвърля, защото не веднъж ми е вадил акъла с 40 градуса. А, е на Омрон и не беше евтин. Взех някакъв куик нещо си, един жълт. Обикновен термометър. Слагам под мишницата и до минутка показва, та не трябва много да се боря с нея, за да я задържа мирна.

# 522
  • София
От безконтактният и аз не съм доволна, не отчита правилно. Моят е Куико (ако така се произнася), удобен е и мери точно и бързо.

# 523
И аз съм много недоволна от АГУ, 5 пъти да измеря, 5 пъти е различно. Този ли сте взели?
Скрит текст:

# 524
Моят на Омрон като няма температура мери глупости - 34.5 примерно, а като има е точен. Сравнявах с обикновен и в болницата като беше с грип техния мереше същото. 😀

Общи условия

Активация на акаунт