Майски бебета 2024г. - Тема 6

• 18 198
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Към кърмещите мами, вашите бебета нощем будят ли се за кърмене?

# 556
Аз не съм спазвала и това с бутилката да я ползвам само 48 часа, то при нейното пиене на вода няма шанс да изпие толкова..

# 557
  • София
Колко млечни хранения имате? Ние още сме на две, сутрин и вечер. Време ли е да махна това, което е сутринта?

# 558
Аз не съм спазвала и това с бутилката да я ползвам само 48 часа, то при нейното пиене на вода няма шанс да изпие толкова..

И аз не съм го спазвала и сега сефте чух. Но мисля, че не съм ползвала вода толкова дълго. До онзи ден беше на две млечни хранения. И по този повод. Вие кога махнахте сутрешното млечно? 3 приятелки-майки ме нахокаха (на шега), че са й много две млечни и трябва да включа закуска (другата седмица прави годинка) и аз скорострелно от раз махнах сутрешното мляко. Обаче не стават ли много 4 твърди хранения? Може би ще трябва да ги разместя и да включа нещо междинно? А и ми е трудно да разнообразявам. До сега ядеше по 200/220 мл или гр през 3 часа. Но още е на две дремки и с тях също съобразявам храненето. Може би ще изкарам една седмица поне със закуска и после ще поразместя храненията, че да не й станат много промените. А, вечеря кога включихте? Мисля да е месец след вкарването на закуската. Нещо такова бях чела - да се заместват хранения поне месец след предното. Дайте примерни часове и грамажи на храненията на вашите бебоци.

# 559
  • София
Вечеря давам от месец сигурно, ако не и повече. Режимът ни в момента е следният:
Сутрин рано пие около 200 мл. мляко. Минахме на тройка и там грамажите са по-малко. Около 9 яде мюсли, кус-кус или нещо друго. Към 12:30 супата или основното от кухнята. Порцията е 220 гр. Към 15:00 е следобедната закуска. Преди давах десерта от кухнята, но вече не поръчвам, че има захар. Затова му правя нещо аз. Към 19:00 давам второто ядене от кухнята. Преди лягане пие мляко. Заспива към 21-21:30 часа. Не винаги изяжда всичко, разбира се.
Поръчвам от Хер Бебе. В неделя носят от Вълшебник меню. Доволна съм. Взимала съм на Фуристо, но парчетата са много едри. При Хер Бебе са по-фино нарязани.

# 560

И аз не съм го спазвала и сега сефте чух. Но мисля, че не съм ползвала вода толкова дълго. До онзи ден беше на две млечни хранения. И по този повод. Вие кога махнахте сутрешното млечно? 3 приятелки-майки ме нахокаха (на шега), че са й много две млечни и трябва да включа закуска (другата седмица прави годинка) и аз скорострелно от раз махнах сутрешното мляко. Обаче не стават ли много 4 твърди хранения? Може би ще трябва да ги разместя и да включа нещо междинно? А и ми е трудно да разнообразявам. До сега ядеше по 200/220 мл или гр през 3 часа. Но още е на две дремки и с тях също съобразявам храненето. Може би ще изкарам една седмица поне със закуска и после ще поразместя храненията, че да не й станат много промените. А, вечеря кога включихте? Мисля да е месец след вкарването на закуската. Нещо такова бях чела - да се заместват хранения поне месец след предното. Дайте примерни часове и грамажи на храненията на вашите бебоци.

Чак пък да те нахокат... При нас още са две млечните, но значително по-малко като количество. Примерно сутрин в 5-6 пие 150 мл. мляко. Закуската е чак в 9, по-рано абсурд да се оправим. Обяд към 12:30, следобедна 15:30 - 16.  Вечеря 19:30. Ляга в 21:30 и ако изпие 30-60 мл. е чудо, търси си го, но по-скоро е навик. Сама си го намали.

Доста преди годинката обаче имахме и закуска, и вечеря. Закуска може би към 9 месеца, вечеря към 10. Не мисля, че са много, имай предвид, че на тази възраст някои си тръгват и на ясла и там си имат 4 твърди хранения.

# 561
От както стана на година има само 1 млечно вечер. 
Става към 7.30- 8 - закусва винаги към 8 и нещо, после 12 обядва, спи веднъж и към 15 следобедна закуска, в 18 вечеря и към 20-20:30 пие 210мл мляко преди сън.  Порциите са към 150 -200гр.

# 562

Чак пък да те нахокат... При нас още са две млечните, но значително по-малко като количество. Примерно сутрин в 5-6 пие 150 мл. мляко. Закуската е чак в 9, по-рано абсурд да се оправим. Обяд към 12:30, следобедна 15:30 - 16.  Вечеря 19:30. Ляга в 21:30 и ако изпие 30-60 мл. е чудо, търси си го, но по-скоро е навик. Сама си го намали.

Доста преди годинката обаче имахме и закуска, и вечеря. Закуска може би към 9 месеца, вечеря към 10. Не мисля, че са много, имай предвид, че на тази възраст някои си тръгват и на ясла и там си имат 4 твърди хранения.

Ти много рано й даваш мляко. При нас първото ядене е в 8, после в 11, 14, 17 и в 20:00 мляко пълна доза. Нагласих ги така заради дремките и че спеше повече. Сега са две и понякога някоя от тях може да е и 30/40 мин. Ще разместя и аз храненето, че нещо много на често ми е така и не иска да си яде обяда, но пък това може да е и от зъбите (в момента три са се показали малко). А и трябва да поизтегля първо спане, че 2,2.30 след като е станала и почва да мрънка. Ох, то една ли е? Тъкмо си нагласиш някакъв режим и график и трябва да го бутнеш 😣

# 563
Давам ѝ, защото тя се буди Grinning Но винаги си го е имала това хранене в 5-6, просто очаквам да отпадне в един момент. Освен това за обяда много бързо огладнява, следобедна и вечеря може и над 4 часа да е. Та можеш спокойно да пробваш да разтеглиш интервала на хранене.

Да не те отчайвам, но идва и прехода към една дрямка Simple Smile Знам, че си от юнските, обаче се приготви.

# 564
Да, да… знам. От сега ми е мъка. Като знам как трудно мина на две. Един път да мине на една и ще е друго. Трудно си е първата година от живота на едно бебе. Много промени за кратко време.

# 565
Аз отдавна съм махнала сутрешното мляко. Става към 7,30-7,45 яде закуска, в 12,30 обяд, в 16,30 следобедна закуска, след това с нас каквото ядем, но не се наяжда само с него и накрая мляко към 21-21,15 часа.
Относно водата, преварявам. Ама се чудя до кога така Thinking

Вие как сте с гърнетата? Много е трудна тази задача...

Днес ходихме на ваксина тази за едната годинка (малко я изместихме), пак е драма вкъщи... Рев, рев... температура няма за сега поне. Не знам крачето ли я боли, но се държи за него...Thinking

# 566
Аз няма да бързам да махам млякото, не виждам смисъл. Като стане 07:30 - 8:00 пие, към 09:30 закусва, 12:30 обяд, 15:30-16:00 следобедна закуска, вечеря към 19-19:30, преди сън в 21:00 пие мляко, 30-60 мл. по-малко отколкото сутринта.

# 567
  • София
С гърнето е сложно...Не плаче, но в момента в който го сложа, иска да става. Не настоявам, нищо не е на всяка цена. Не искам да го свързва с нещо лошо. Но и няма да се отказвам. От опит знам, че това не е бърза работа.

# 568
И при мен не плаче, има дни в които като я сложа и върши всичко в него. Обаче има дни в които нищо не върши. Та се чудих аз ли не правя нещо както трябва или просто отнема някакво време.

# 569
Към кърмещите мами, вашите бебета нощем будят ли се за кърмене?
Буди се и го кърмя, но ме съмнява да е защото е гладен, но знам ли. Предполагам по навик или просто се разбужда, веднага става и само с кърмене се приспива отново. Пробвах с вода, веднъж имах успех.

Вода преварявам, но и аз като пия вода от кана съм му давала да отпие.

Закуска давам много отдавна, сигурно към 9 месечен като е бил, вечеря от към 10 може би. Мляко сутрин, ако иска да суче му давам. После режима ни е сходен с останалите като часове, 4 твърди хранения си има, вечер пак заспива сучейки.

Общи условия

Активация на акаунт