Майски бебета 2024г. - Тема 6

• 18 209
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
Ваксината може да е съвпадение, а това да си е вирусна шарка. Щом е паднала температурата, всичко е ок. Не се маже и пие нищо за обрива. Сам ще мине.

# 541
  • София
Момичета, каква вода давате на децата си? Бебелан, или друга марка? Аз все още му давам преварена вода, но мисля, че вече няма нужда. Мога ли да давам изворна, примерно?

# 542
Давам просто преварена, не съм купувала бутилирана. В чата момичетата обсъждаха, че вече дават и изворна.

# 543
Давам Бебелан от може да се каже самото начало. Няколко педиатъра ми казаха, че няма нужда от преваряване. Бутилката трябва да се използва до 48 часа максимум.

# 544
Момичета, каква вода давате на децата си? Бебелан, или друга марка? Аз все още му давам преварена вода, но мисля, че вече няма нужда. Мога ли да давам изворна, примерно?

Изворна съм давала често, когато нямам Бебелан подръка и преди 6тия месец. След захранването давам от каната, като се стремя често да сменям филтъра. Никога не съм преварявала.

# 545
  • Варна
VaniaK ,да ваксината се оказа съвпадение. Благодаря ти, че ми каза за тази шарка и реших  да прочета в нета! Не бях чувала за нея. При трикомпонентната  морбили-паротит-рубеола обрива е червен и е по лицето и тялото. А при нас обрива беше розов и на лицето нямаше.  Не съм мазала с нищо специално. Само с А-Дерма, който си ползваме по принцип. От къде тръгнах и накрая се оказа трето розеола🙄.
Ние вече ходим хванати за ръчичка. За броени дни напредъка е голям.

# 546
Да, по спомен нямаше по лицето пъпки. Важното е, че не е нищо много притеснително. Само температурата първите дни те шашка. Аз мислех, че са зъби, но след като излезна обрива стана ясно.

# 547
VaniaK ,да ваксината се оказа съвпадение. Благодаря ти, че ми каза за тази шарка и реших  да прочета в нета! Не бях чувала за нея. При трикомпонентната  морбили-паротит-рубеола обрива е червен и е по лицето и тялото. А при нас обрива беше розов и на лицето нямаше.  Не съм мазала с нищо специално. Само с А-Дерма, който си ползваме по принцип. От къде тръгнах и накрая се оказа трето розеола🙄.
Ние вече ходим хванати за ръчичка. За броени дни напредъка е голям.
При мен се оказа от ваксината,така каза и педиатърката преди малко. Днес сутринта вече се беше  изринала- малки червени точици без релеф.
Водата от раждането давам на девин изворна с розов етикет.Още преварявам , но не знам до кога.

# 548
Спрях да преварявам около годинката, давам от каната.

# 549
Извинете за тъпия въпрос, но бутилираната вода ли преварявате? Аз не съм преварявала никога, давам Бебелан от самото начало, като зспочна да пие може би към 10 месец, преди това отказваше. Иначе млякото правя с преварена от чешмата, така ми казаха в болницата.

# 550
На мен ми казаха, че Бебелан и подобни бебешки води нямат нужда да се преваряват(пише го и на етикетите им), а са за директна консумация. Т.е. се прави млякото с тях и се пие чиста вода. Преварява се със сигурност чешмяната вода (или през кана в един момент), задари наличието на бактерии.

# 551
И аз давам Бебелан и не преварявам. Не знам до кога така.

# 552
И аз давам Бебелан и не преварявам. Не знам до кога така.

Ми аз откакто проходи и е активна навън, вадя камъни, пясък и не знам какво още от устата ѝ в 90 от времето в парка и на площадката. Вода ли да преварявам 🤣

# 553
От около годинката започнах да давам от чешмата, преди това купувах бебешка вода.  Както казва и mokka, вече пъхат в уста какво ли не, няма смисъл от толкова пазене.

# 554
Аз преварявам чешмяна вода. Няма логика да купувам бутилирана и да я преварявам. Ние си бяхме решили, че е излишно да се купува "бебешка" вода и затова си преварявахме. Така не се съобразявах и кога е отворена бутилката, може ли да я ползва или не. Сега вече е голяма и не се вталясвам толкова.

Общи условия

Активация на акаунт