Майски бебета 2024г. - Тема 6

• 18 198
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
Млечно има само вечер за заспиване и през нощта 1-2 пъти се буди да суче. Искам да я отбивам вече, но не ми се занимава да я приспивам, така ми е по-лесно. Ще започна малко по малко да я уча да заспива сама и тогова ще отбия.

Иначе през деня яде каквото и ние - още не мога хубаво да й наместя храненията, защото започна преход към една дрямка и е леко хаос. Но общо взето като стане към 7:00 закусва, после към 12 обяд, следобед е различно - сега яде много плодове или й давам някаква следобедна закуска. Към 19ч вечеря и в 21ч заспива на гърда.

# 571
И нашия режим е сходен. Закуска в 8:30- 9ч. (Към 10месец сам спря да се буди за мляко сутрин) обяд 12ч - 12:30ч. На една дрямка е и следобедна закуска към 15 - 15:30ч. Вечерята около 19ч. И преди лягане към 21ч. пие 160мл. АМ.

# 572
Момичета щях да Ви питам на малката горните централни резци излязоха отдавна. Едното обаче е малко по навътре от другото. Има ли друго бебче с такива зъбчета и имате ли представа дали е нормално?

# 573
Аз гледам все още да има около 400-500мл мляко за денонощието, като то е сумарното мляко заедно с прясно, кисело каквото е имало по закуски и следобедни, т.е ми остава някъде около 300мл АМ да дам. Останалите хранения гледам да са както в яслата за да го подготвя за там. Все още часовете не съвпадат, защото не е минал изцяло на 1 дрямка, ама все се надявам, че до септември ще има яслен режим.

# 574
Момичета щях да Ви питам на малката горните централни резци излязоха отдавна. Едното обаче е малко по навътре от другото. Има ли друго бебче с такива зъбчета и имате ли представа дали е нормално?
Да и при Елена е така.

# 575
  • Варна
Марти яде през 4 часа, като грамажите сега са 210 гр. /мл. Отдавна нямаме сутрешно мляко, а закуска между 07:00 - 08:00. Обяд към 12:00 - 13:00, следобедна към  16:00. Вечер около 19:30 - 20:00  пие мляко преди сън. Имаше дни където предлагах вечеря. Около 21:30 пие втори път мляко. Иска си ги. С една дрямка сме на обяд за около час и половина - два.

# 576
Към кърмещите мами, вашите бебета нощем будят ли се за кърмене?

Да ,все още по два пъти

# 577

Да ,все още по два пъти

На какво го отдавате? Асоциация за успокояване, глад или зъби?

# 578

Да ,все още по два пъти

На какво го отдавате? Асоциация за успокояване, глад или зъби?

По скоро асоциация за успокояване

# 579
Получихте ли майчинските за този месец?

# 580
На мен ми бяха забавили документите и парите за м. Май получих тази седмица.

# 581
Какви прегледи на годинката правихте?

# 582
Само кръв и урина.

# 583
Какви прегледи на годинката правихте?

Ходихме и на ортопед на година и един месец, но трябва детето да е проходило стабилно, защото се гледа как ходи, кляка, изправя се на пръсти. Обяснява и за обувките, развитието на свода. Нямаше ехограф.

# 584
ПКК, урина, желязо, ЖСК, феритин, витамин Д, отделно го водихме на кардиолог по препоръка на личния лекар.

Общи условия

Активация на акаунт