🌹 Ергенът 🌹 сезон 4, тема #3: понеделник и вторник, 20:00

• 106 526
  • 2 022
  •   1
Отговори
# 555
Защо да са чехльовци? Ако тя също е на работа по цял ден и точно като него иска да си пусне серилче по Netflix, защо да не си поръчат храна и да си спестят споровете кой колко домакинска работа върши?

Щот зорлем да не си сам, търпиш секви работи. А жените в днешно време са готови да те зарежат по всяко време. Безброй кандидати, направиш нещо на криво, кажеш нещо на криво и тя едва ли не, тръгва да пише на други най-малкото. Идва една хубава сутрин и тя ти сервира, че вече не те обича, а ти си правил маса неща за нея, и подаръци и почивки и т.н. А за примера с Нетфликс и храна за вкъщи, ем, и кво? Ще го правим тва всеки ден ли? 😂🤣 Не става тъй. Спор няма, че сме масово мързеливци и не искаме да губим време в разни битовизми. Ама това да поръчваш храна всеки ден е за тези, които могат да си го позволят. Обикновено бива да има некоя манджа за по неколко дни, пък други купешки занимавки, готова храна от супермаркет, веднъж седмично поръчване за вкъщи, веднъж на месец примерно по-сериозен ресторант.
А допускаш ли вариант в някои дни мъжът да сготви (не инцидентно, а като споделено задължение), или ще контрираш за какво ти е жена, като ще си готвиш сам?

# 556
Аз познавам много семейства с висок стандарт, но такива споменати от вас не.
Жените не работят, но поне са пуснали една пералня, сушилня, миялна, робот да изчисти  и една домашна манджа са сготвили. Това са базови, елементарни неща, отнемащи 40-60 минути на ден, и мен ще ме е срам да плащам някой да ги върши, докато паразитирам на дивана.
Аз пък познавам. Надявам се на всички е ясно, че това какви семейства познават хората в темата не представлява някакво социологическо проучване с доказателствена стойност, всеки си живее в своя балон. За мен пък да пускаш пералня, да готвиш и да чистиш не е някаква върховна добродетел. И да, губи ти времето от някакви смислени неща, които можеш да правиш в живота си, най-малкото от това да бъдеш с близките си хора. Тук изобщо нямам предвид възгледите на Даниела, защото не говоря за ходене на брънч и барове. Сигурно хората на смъртния си одър казват: "Ох, много съжалявам, че не стоях по цял ден до печката да правя бобец по-често на мъжа ми."

# 557
Даниела се бъзикаше за тези 50-60 000 лв. Това е повече от половин милион лева на година, за тези пари един мъж може да е всеки месец с различна и далеч по-хубави от Даниелка. Момичето за милиони дано да успее да се продаде за някоя друга хилядарка като домакиня, за повече силно се надценява. Joy На Ферай стратегията е по-реалистична, мусака, баница, тук таме някоя почивка.

# 558

А допускаш ли вариант в някои дни мъжът да сготви (не инцидентно, а като споделено задължение), или ще контрираш за какво ти е жена, като ще си готвиш сам?

Допускам та, то не е само до готвене, просто аз лично го намирам за досадно и заемащо време, реално готвене, не паста, яйца, пържоли. Сериозни ястия с много компоненти са си наистина занимавка. Има бая мъже къде се правят на вижте ме кой съм с едни спагети. Най-честно би било всеки да има назначени задачи или да се играе камък/ножица/хартия, залози тва онова, по-динамично би било. И пак спрямо горния ми коментар, идеята не е да си като Биляна Йотовска и да имаш книги с рецепти и да въртиш по три манджи едновременно всеки ден като за оная горила културист мъжа ѝ. Ама чат пат нещо сготвено.

# 559
Аз познавам много семейства с висок стандарт, но такива споменати от вас не.
Жените не работят, но поне са пуснали една пералня, сушилня, миялна, робот да изчисти  и една домашна манджа са сготвили. Това са базови, елементарни неща, отнемащи 40-60 минути на ден, и мен ще ме е срам да плащам някой да ги върши, докато паразитирам на дивана.
Аз пък познавам. Надявам се на всички е ясно, че това какви семейства познават хората в темата не представлява някакво социологическо проучване с доказателствена стойност, всеки си живее в своя балон. За мен пък да пускаш пералня, да готвиш и да чистиш не е някаква върховна добродетел. И да, губи ти времето от някакви смислени неща, които можеш да правиш в живота си, най-малкото от това да бъдеш с близките си хора. Тук изобщо нямам предвид възгледите на Даниела, защото не говоря за ходене на брънч и барове. Сигурно хората на смъртния си одър казват: "Ох, много съжалявам, че не правих бобец по-често на мъжа ми."
Няма спор, че ако има вариант да се спасиш от битовизмите и да имаш неограничени финанси, ще бъде прегърнат от всяка жена. По-важна е обаче цената, която ще платиш и дали това е единствената ти цел при избора на партньор. За мен да бъда изцяло зависима от нечии прищевки и да понасям нежелано присъствие е прекалено висока цена.

# 560
"Безпрецедентна постъпка от страна на една от дамите ще стане повод Мартин и Виктор категорично да заявят, че тя няма място повече в имението…"
А това какво ли означава?
На мен не ми се струва за правилно да изгонят, например, Елвира. Хайде, да допуснем, че Мартин се е обидил жестоко и дълбоко, че го смята за пиянде, но на Виктор нищо не му е направила:bowtie:

# 561
Красивата Жена, няма нужда да хитрува и да чете "книги" как с хитрост, "ловкост и бързина" и опити да прекара мъжа, да го "опитоми" и да го накара да "играе по свирката й". Няма логика в това. Не съм виждала такова нещо, а примери мога да дам много, и от опит мога да разкажа. Ако си любяща жена, отдадена и искрена, с нормалност в поведението, ведра, приятна компания - ще бъдеш предпочитана пред всяка друга намацондрена и набоцкана. Мъжете искат отношение и да им е приятно и спокойно, да се чувстват мъжкари в компанията на жена, а не като на бизнес среща, да дебне да не го прецакат с някоя клауза, затова добре да чете и да се консултира с адвокат (приятел за лични отношени). Ще спра до тук, за да не стане ферман...
Общи приказки, в голямата си част неверни, а за личен опит и истории, тук вече аз се съмнявам

В болднатото изречение - няма такова противоречие, естетичните корекции не пречат жената да има женствен, мек и приятен характер. Почти всичките ми приятелки имат корекции и са напълно приятни и нормални, женствени жени.

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 15:15 от .Hazel.

# 562

Допускам та, то не е само до готвене, просто аз лично го намирам за досадно и заемащо време, реално готвене, не паста, яйца, пържоли. Сериозни ястия с много компоненти са си наистина занимавка. Има бая мъже къде се правят на вижте ме кой съм с едни спагети. Най-честно би било всеки да има назначени задачи или да се играе камък/ножица/хартия, залози тва онова, по-динамично би било. И пак спрямо горния ми коментар, идеята не е да си като Биляна Йотовска и да имаш книги с рецепти и да въртиш по три манджи едновременно всеки ден като за оная горила културист мъжа ѝ. Ама чат пат нещо сготвено.

Аааа, това е друга приказка. Така става – аз ще готвя, но ако може тази година да поправи ****(нещо си) – да смени кранчето, да върже някоя и друга жица, в зависимост от възможностите.SmileSmileSmile

# 563
"Безпрецедентна постъпка от страна на една от дамите ще стане повод Мартин и Виктор категорично да заявят, че тя няма място повече в имението…"
А това какво ли означава?
На мен не ми се струва за правилно да изгонят, например, Елвира. Хайде, да допуснем, че Мартин се е обидил жестоко и дълбоко, че го смята за пиянде, но на Виктор нищо не му е направила:bowtie:

Може Елвира да е била за разсейване на вниманието от някакъв скандал между момичетата, който да не са излъчили още или да не излъчат, а да е по преразказ. Досега агресия през сезона не са показвали, едва ли обаче ще се мине без такава.

# 564
Мернахте ли в промото новия ерген?
Това е барманът! Smiley
С третия ерген вече съвсем ще е игра на разпределяне и сред момичетата и сред мъжете. Дали ще е някое актьорче. Нещо не ми харесва този сезон с прехваления НН. Няма я приказната част. Иначе двамата ергени са ок като типажи - предизвикват интерес. Но обстановката е малко като малка гара бърз влак.

# 565
  • ВАРНА
Да не са се сбили момите?

# 566

Кога, кога? Чакаме и се надяваме.

# 567
Любомира в инстаграма си на бърз поглед "рисува" съвсем друг типаж от това, което е. Не че е обаятелна. Но е хванала ъгъла на заснемане. А в предаването няма грам присъствие и момичешко излъчване.
По принцип е обратното при чаровни хора - на снимка не винаги излизат ок, но в движение те грабват.

# 568
Добре, че е изкретал висшето, че да му викате бохем, а не алкохолик…

# 569
Аз не познавам мъж,който да очаква и да изисква от жената да чисти и готви.

Общи условия

Активация на акаунт