🌹 Ергенът 🌹 сезон 4, тема #3: понеделник и вторник, 20:00

• 106 479
  • 2 022
  •   1
Отговори
# 660
Елвира сглупи. Оставете темата. Самият факт, че тя беше на среща с него и не му е задала ребром въпроса, който я притеснява, но си позволява да го нищи зад гърба му като същевременно се води, че се сваля с него... А после и не си застана зад думите.

Вие как бихте се почувствали, ако мъжът, с когото се сваляте, си прави заключения за вас, като пред вас мили очички, а зад гърба ви да ви обсъжда предполагаемите недостатъци с други? Ами цялото не прави добро впечатление. Днес по тази тема, друг ден ще е по друга тема. Подходът генерално е зле.

А отделно и това, че тя като хостеса колко е етично да коментира клиенти...

# 661
Само аз ли правя паралел между реакцията на Виктор когато го питаха директно дали е гей и реакцията на Мартин когато му намекнаха за проблем с алкохола? Единия го прие с насмешка и показа широкоскроеност, а другия се засегна и демонстрира колко му е високо егото. Беше сдържан заради камерите, но в реалния живот щеше да попилее Елвира. За мен тази реакция от страна на Мартин говори много....

# 662
Колкото и груб да е Мартин, заслужила си го е. Не може да лепваш подобни крайни оценки някому без последствия. Особено пък, ако аргументацията ти е, че и другите така правели. Тук я изкарахте едва ли не борец против алкохола. Мдаа, точно  хостеси в кръчми са такива.

# 663
Това може и да е така за Елвира, също смятам, че не трябваше да отрича, а да признае и да сподели притесненията си. Но истината е, че той подходи агресивно и въобще нямаше за цел да разбере откъде идват тези съмнения при нея. Като един типичен алкохолик, се взе да й обяснява защо НЕ е такъв. А като го видях в гръб и гол до кръста във водата, ами може и не само алкохолик, ами направо на наркоман прилича - с тези татуси и кльощаво тяло, бозава кожа. Бляк.

# 664
Да, защото не е важна темата, а подходът на Елвира. Отгоре вече идва и темата. Естествено, че ще й се ядоса. А най-сладко беше как тя го викна на среща. Тя рипна. Той я изненада като я попита.

Последна редакция: вт, 25 фев 2025, 16:16 от Linda*kiss

# 665
  • # супернатурална #
Даниела е доста грозновата (за съжаление сама си го е причинила), но пък е приятна за гледне и за слушане. Има чар, а и нещата, които говори, не са далече от истината. Описа една поговорка - "когато нищетата влезе през вратата, любовта се изнизва през комина". Сега, всеки има различна представа за нищетата, нейната летва си я е сложила по-височко-няма лошо. Но не мисля, че няма качества да "омае" достатъчно богат мъж. Особено ако е готова на компромиси, а за мен тя е, поради вероятно бедното си детство.
Това за "60-то хиляди" беше шега, така и аз бих реагирала на казаното от Мартин.
Но пък не разбирам и как има жени, които са готови да дадат на мъжа толкова много власт-цялпто им съществуване, а и това на децата им да зависи изцяло от него. За мен Даниела не е точно такава. Не ми е чак толкова глупава.

# 666
  • София
В интерес на истината Мартин е прав за едно. Често успешни родители, особено в области като право, медицина, стоматология, разни бизнеси, натискат децата да поемат семейната фирма/кантора/кабинет или да ги набутат някъде с връзките си.

Дори за неособено работливи и амбициозни мъже, това е скопяващо. За жени също, впрочем. Така че му разбирам нуждата да си проправя собствен път в живота и да изгради нещо свое.

Прав е и че е глупаво всяко поколение да трябва да открива топлата вода наново и да повтаря пътя на предишните, както той с майчината кантора.

Евреите така правят традиционно. Мисля, че Стефан Цвайг го описваше в “Светът от вчера”. Първото поколение бъхтят в работилници и фабрики, бачкатори. Второто поколение трупа капитал по офиси и канцеларии. Третото го влага в нещо по-голямо и доходоносно като бизнес или производство, стават едри индустриалци. Четвъртото поколение се възползват от всички тези ресурси и цивилизационни натрупвания и се отдават на академична, творческа или духовна кариера.

А петото поколение изпива всичко по кръчмите и казинАта, докато прескача от реалити в реалити...Sunglasses
Понякога е проклятие да имаш всичко на тепсия.

# 667
За мен е непонятно как една съвременна жена макар и в началото на зрелостта си заявява най-спокойно по телевизията, че иска да нищоправи и да я издържа мъжът й. В смисъл - богатите също имат някакви каузи, забавления, ангажименти, дори и да са рядко и нередовни. Ей така да си вегетираш и да молиш мъжа си за пари не го разбирам и никога не съм го разбирала. Новата Светлана Гущерова, която всички знаем как завърши. Освен това да ме извинява Мартин и родата му, но никак не е вероятно той точно да е нейният спонсор (дълбоко не вярвам, че тя му харесва и като външен вид и като манталитет, освен това колкото и да са богати мама и татко, всичко си има граници и истински богатите хора не участват в реалити формати между другото, а са по-дискретни). Иначе ако трябва самият Мартин да изкара два лева с пот на челото има много да чака уонаби писателката от Чепеларе. То ако можеше нещо да се оскубе покрай Мартин, досега Емануела да се е справила с тази задача.

# 668
Ако не виждате разлика между директно зададен въпрос и подмятания зад гърба …

# 669
Надявам се да се освежи някак предаването. Като цяло ми харесва, че няма игри и най-вече онази гадост с пейката на похотта, но и нищо романтично или закачливо флиртаджийско не виждам. Очаквах повече шоу от Мартин, но и такова няма.

# 670
Директно зададеният въпрос как да изглежда "Ти имаш ли проблеми с алкохола?" ? Какъв отговор се очаква отсреща? А относно консултациите с псевдопсихоложката аз ако бях на мястото на момичетата не бих се навила цяла България да ми слуша притесненията и личните драми по този или онзи въпрос. Те си бяха и повече театро де, но въпреки това....

# 671
Елвира е нетактична, защото коментира пред камери какво обсъждат по стаите, при това е нещо очевидно за зрителите. Мартин обаче няма полезен ход в случая, защото тя не лъже и престиж не би могла да урони, ако той очевидно не пие редовно и не се зачервява специфично, а не от слънцето. И да я назидава твърде, пак остава минусът за него, защото тя не си променя мнението и не разбира изобщо какво е сбъркала.

# 672
Ако виждам, че е влюбена в него и той откликва, т.е. има условия за създаване на истинска връзка, въпросът ѝ и коментарите с другите биха били резонни. В случая няма нищо такова, най-обикновено клюкарене.

# 673
  • Русе
Да видим тази вечер двете нови девойки дали ще разбунят много духовете.

# 674
Изцяло съм на страната на Мартин, Елвира постъпи зле. Даже беше много любезен с нея, като й обясни как стоят нещата и я помоли следващия път да коментира директно с него опасенията си.
Иначе по въпроса за алкохола - най-добре е човек изобщо да не пие и да не му трябва, но употребява ли - то да е в граница, в която не вреди на себе си, околните и не страда личния и професионален живот. Според Мартин той няма проблем с алкохола, ние няма как да знаем дали това е така и колко, кога действително употребява.
Но да изкараш няколко едва ли не алкохолик, защото си го виждал в заведение, където по принцип хората се наливат и в предаване, в което е разбираемо (макар и непрепоръчително), на мен ми е в повече.

Общи условия

Активация на акаунт