Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 88

• 32 142
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
Явно цена от 2800 евро /кв.м. жилище за ремонт се продава за по-малко от 24 часа;
Браво, някой спаси натрупаните си пари от въвеждането на еврото!
Въпросът е сега като (ако?) въведем еврото от догодина, какво ще го прави?
Ще го даде под наем за 600 евро при колосалната възвръщаемост под 3% годишно (преди разходите за комисиона, нотариус, и евентуално ремонт за 50 бона)?
Или ще намери на кого да го продаде за 300к, понеже тогава ще се чуе пък, че ще излизаме от еврозоната и ще приемаме долара, та пак ще има паника?

# 541
Инфлацията е над 24%, но тези от парламента ни убеждават, че я усещаме като 2.4% като прогноза за времето.

Някой си спаси парите от еврото, ама другия какво ще ги прави. В една сделка един печели, друг губи.

# 542

Браво, някой спаси натрупаните си пари от въвеждането на еврото!
Въпросът е сега като (ако?) въведем еврото от догодина, какво ще го прави?
Ще го даде под наем за 600 евро при колосалната възвръщаемост под 3% годишно (преди разходите за комисиона, нотариус, и евентуално ремонт за 50 бона)?
Или ще намери на кого да го продаде за 300к

Като вземеш да правиш чужди сметки с чужди пари, нямаш равен наистина.
Каквото иска- това ще го прави!

# 543
  • София
Няма никакви индикатори за охлаждане. Докато експанзията в кредитирането продължава, няма и да има.
Хората лесно теглят, лесно връщат.
След 3 г. ще има нови 50% ръст ако продължава така  Confused

# 544
  • Бургас
Доматите ще поскъпнат с 12% за три години. Кажете Вие сега за имотите, за три години:
- ще поскъпнат с 10%
- ще поскъпнат с 50%
- ще поскъпнат с 100%
?

Един имот ще поскъпне с 50%. Друг ще поскъпне с 20%. Трети ще поевтинее с 30%, щото е в кофти квартал, или в панелно жилище, или няма асансьор.
Ако ще правим прогнози, е добре да имаме повече известни, а не неизвестни в уравнението. Напр. "кажете с колко ще поскъпнат за три години имоти НС в новите квартали на София", или "СС във Враца", или "къщите в село Злокучене".

# 545
Е средно за всички двустайни и тристайни апартаменти в София. С колко ще поскъпнат според Вас?

# 546
Аз случайно дадох пример за конкретен апартамент, защото се заговорихме с приятели и така се сетих и за Темата Simple Smile Иначе от година в БГ не търся. За морето знам, че и там инвестират, викат няма по-готино хем да си ходиш безплатно, хем да му се увеличава стойността на имането, чак от англичаните и от руснаците ги изкупиха. Някой пита за прогноза с колко ще нарастват, аз лично мислех че миналата година ще е максимума и ще почнат да намаляват, но явно не ги разбирам нещата в БГ. И да има малка корекция аз не бих купил. Дори предпочитам още да поскъпват, от чисто любопитство да видя от къде ги вадят тези пари хората и до кога.
Как се вика, чуствам се като бармана в онзи виц - Влиза чисто гола жена в кръчмата и поръчва. Гледа я онзи, а тя- кво ме зяпаш, не си ли виждал гола жена. Барманът -  виждал съм, но се чудя, от къде ще извадиш парите да ми платиш : - )
Та и аз така само си се чудя и повече не прогнозирам Simple Smile

П.П. специално за донев, че никой не му се връзва - хвърлям боб и прогнозирам, че ще поскъпва по формулата - консервативната прогноза на брокерите 10% по коефицент 2 (заради еврозоната) = 20%, като тези на зелено ще поскъпнат с 25 % заради въвеждането на нови технологии според статията, че старите не отговаряли на предпочитанията вече. Как се вика, само в ефбет може да очаквате по голяма доходност.

П.П.2 - относно роботчето по-долу, не става, не мое да псува и пие и няма да се интегрира в бригадата.

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 15:47 от MarioSuper

# 547
Графика: Разходите за труд неспирно растат
Ей сега случайно ми попадна (по друг повод) статия за роботите. Ей този синковец бил $16к:

Това му е производителя - https://www.unitree.com/g1
Има и видео какво умее - чак страх да те хване както ще стане ако рече да ти тегли един бой.
Дали ще може да зида и маже не знам, но имал връзка с АИ, така че безжично могат да му инсталират всякаква програма и нови умения.
Още малко да ги поусъвършенстват китайците и направо който ще прави ремонт вместо да вика майстори ще си купи един такъв и само ще го снабдява с материали.

# 548
  • София
...Влиза чисто гола жена в кръчмата и поръчва. Гледа я онзи, а тя- кво ме зяпаш, не си ли виждал гола жена. Барманът -  виждал съм, но се чудя, от къде ще извадиш парите да ми платиш : - )
Сметката е направена предварително - някой също зяпащ я като бармана ще плати /отпускане на кредит/ и после тя на вноски /една или няколко, зависи от поръчката/ ще го изплати Grinning

# 549
Може да е платена, може и да не е. Както е казал Бъфет, само като дойде отливът ще се разбере кой е плувал гол.

# 550
То, ако не се изпечеш гол и не се изкъпеш гол, все едно не си бил на море.

# 551
За последната година ръстът е грубо 50%.

За бъдещето,
кажи ги консервативно по 15% на година минимум, умножено по 3 години прави 52% за следващите 3 години минимум.

Говоря само за София, нямам представа как ще е другаде.
Но нищо чудно да е подобно. (Бургас, Варна, Созопол)

# 552
Някой пита за прогноза с колко ще нарастват, аз лично мислех че миналата година ще е максимума и ще почнат да намаляват, но явно не ги разбирам нещата в БГ.
 Дори предпочитам още да поскъпват, от чисто любопитство да видя от къде ги вадят тези пари хората и до кога.
И пари в брой се вадят здраво и кредити се раздват много;
Колко ще порастнат цените в София за 2025 г. /защото не виждам причина да паднат при този темп/ не зная;
Минимум с 10% казвам ей така без да умувам;Заради инерцията;

# 553
И пари в брой се вадят здраво и кредити се раздват много;
Е само това ли е фактора?
За ай-фони примерно също се раздават кредити - подписваш там 3 години по 60 лева и е твой. Но продажбите им не растат толкова - ето на Епъл акциите паднаха.
Всеки може да си ги позволи, но не се купуват чак толкова - защо? Ми защото хората вече си имат айфони.
Така и както вече имат жилища, че много имат и още по 1-2-5 или 10 за даване под наем, колко още жилища ще купуват?
Ако факторът, движещ цените беше само колко пари имат хората и колко кредити се отпускат, то в другите държави вече цените им да са в милиони, защото там в банките има трилиони евро и долари.

# 554

П.П. специално за донев, че никой не му се връзва

Не му се връзва, щото той онзи ден го изигра мн обиден и рече че няма да пише повече тука..

Според мен още ок.20%

Акциите на епъл може да са паднали в краткосрочен план, но в последната година са с 29% ръст.

Общи условия

Активация на акаунт