След раздялата, живеем в същият град и се редуваме да гледаме детето през седмица- една седмица при него и една при мен. Целта е детето да продължи да вижда, общува и с двама ни, както е било до сега, без някакви резки промени.
Не е минавано през съд, цялата схема се крепи на взаимното съгласие между мен и него.
Проблемът е следният- от детето разбирам (случайно) че всъщност по време на седмицата, когато е с таткото, бива оставяно в жилище на непознато на мен семейство. Понякога и с пренощуване. Това семейство се явява роднини на новата приятелка на таткото. В началото се случвало рядко, но тенденцията е вече поне един ден/вечер да бъде там, за седмицата докато уж е с таткото.
Не познавам тези хора при които нощува детето ни, нямам техен контакт.
Според мен, ако таткото няма време или възможност да гледа детето ни, то тогава по-нормалното решение е просто през тези дни, детето да остане при мен, а не при някакви непознати хора.
Някой изпадал ли е в такава ситуация?
Реално при раздяла, родителят има ли някакъв контрол къде и с кого прекарва време детето му, докато уж е с другият родител? Или докато е в границите на населеното място, нахранено е и има покрив над главата си, всичко е тип-топ?
Трябва ли да стигнем до съд за да се нормализира създалата се ситуация?
Ще се консултирам с адвокат, просто исках да проверя за майки вече минали по този път.