Консултации с адвокат

• 28 873
  • 477
  •   1
Отговори
# 405
  • Плевен
Благодаря! Значи все пак да го мисля като вариант.
Господинът направи голяма глупост с един циганин, срещу който ще има дело и аз да съм свидетел, сега живея в страх и ще остана на една минимална ако не си загубя разсъдъка.

# 406
  • ВАРНА
Здравейте, при дело за развод само движимо/недвижимо имущество ли се дели или се гледа и наличните суми по сметки ? Защото към момента аз се грижа за децата, от заплатата почти нищо не остава, а бъдещият бивш вкарва в застраховки Живот и си държи по сметка 🙄

# 407
  • София
Може и имоти да не делите. Т.е. те не са предмет на делото за развод.
За съжаление, и сметките не се гледат.
Така че си искай издръжка.

# 408
  • Далечният изток
Сумите по лични сметки са лично имущество, а не общо.
Делото по взаимно съгласие ли ще е?

# 409
  • ВАРНА
Сумите по лични сметки са лично имущество, а не общо.
Делото по взаимно съгласие ли ще е?

Не, по исков ред, за момента по негова вина. Ще видим ще стигнем ли до споразумение, издръжка съм поискала, но вече 5м чакам да дойде датата на делото. Ясно, че имотите ще са после, но за парите по сметка не ми беше ясно 👍

# 410
Добър вечер!Предварително се извинявам ако въпросът ми нее за тази тема.
Става въпрос за данъчните облекчения за деца.Декември месец подадох заявлението чрез работодател.Той съответно ТРАБВАШЕ до края на януари да ми изплати сумата,но уви не го направи.Обясни ми че в момента е в затруднение и ще забави малко плащането .И така до днес.
Лошото е че се подписах на ведомост за получаване на тези пари.
Как да постъпя за да ми даде тези пари

# 411
  • Плевен
Ако по банков път е трябвало да се изплащат може да се докаже. Иначе той ако е подал данни към НАП, че са платени, то не може да кандидатствате и там. Искайте служебна бележка и вижте какво пише.

# 412
Не съм сигурна дали изобщо съм за тази тема, но ще се пресрамя и ще питам. Едното ми дете за известен период пребиваваше при баща си. Явно не е било розово положението и са се случили разни "неща" там, както и предполагах че ще стане. Пожела да си дойде у дома. Бащата не му дава багажа. Щели уж да дадат само нещата купувани от мен. Ключът е прибран. Опасявам се, че желаят детето да отиде, та да е свръх унизително. Нито то желае, нито аз искам да го пускам само, а няма как да се изтърся там.
 Всичко е там. Само учебниците е успяло да си вземе в една торба.
 Не че немога да купя всичко , но ще ми дойде малко нагоре накуп....
Имам ли как да отреагирам?

# 413
  • Далечният изток
Ако по банков път е трябвало да се изплащат може да се докаже. Иначе той ако е подал данни към НАП, че са платени, то не може да кандидатствате и там. Искайте служебна бележка и вижте какво пише.
Темата е за консултации с адвокат. Моля, ако не сте адвокат, да не отговаряте на въпросите. Указано е в първия пост на темата.

Скрит текст:
Става въпрос за данъчните облекчения за деца.Декември месец подадох заявлението чрез работодател.Той съответно ТРАБВАШЕ до края на януари да ми изплати сумата,но уви не го направи.Обясни ми че в момента е в затруднение и ще забави малко плащането .И така до днес.
Въпросът действително не е за тази тема.

Полина@, имате ли съдебно решение за родителски права, местоживеене, лични контакти?
Защо да няма как да отидете за нещата на детето? Отидете заедно, даже си вземете с вас и някой по-як мъж роднина или приятел за всеки случай. Поне нека има още някой с вас за свидетел, също за всеки случай. А ако се наложи, се обадете на 112.

# 414
Правата са мои. Не сме ги променяли. В началото, заради издръжката се натискаше да ги иска( издръжката се превеждаше на мен, аз съм я давала на детето за джобни), но като започнаха ядовете понеже детето е тинейджър, рязко взе навсякъде да разказва как те са мои и той нямал отношение към нищо.
 Аз на онази врата нямам желание изобщо да отида, защото жената е изключително агресивна и глупава и ще стане страшен панаир. Той също е такъв. Понеже от детето разбирам, че настоящата ситуация е плод на нейни солидни усилия.
Ще ми съдействат ли органите на реда? Струва ми се страшен битовизъм , та чак изпитвам неудобство да търся съдействие

Последна редакция: нд, 16 фев 2025, 20:48 от Полина@

# 415
  • Далечният изток
Ще ти съдействат при това положение. Търси ги.

# 416
Скрит текст:
Мария, можеш да питаш в счетоводната тема: https://bg-mam.ma/t/1693810

# 417
Здравейте! Има ли как да пусна жалба или нещо спор за плащане на сметка за ток? Обяснявам на кратко. От 250лв тока ни последните д2а месеца е по 800лв. Ние не сме титуляри. Титуляр се води изчезналият преди 16г дядо на съпруга ми. Все още нямаме издаден смъртен акт. Пуснали сме молба за проверка на табло. Провериха го дистанционно , не вкъщи на място и ни пратиха писмо , че не отчита нищо нередно. Какво можем да направим? Благодаря

# 418
  • Далечният изток
Темата е за консултация на родители, които отглеждат сами децата си, по семейноправни въпроси.

# 419
Привет, момичета. Издръжката за децата ми е 280 лв за едно дете. Виждам, че е на границата с минималната. Децата учат в гимназия. Чудя се дали да не заведа дело за увеличаване на издръжката. За всяко дело ли са нужни факти като че ходят на уроци, спорт, курсове или подобни. Моите деца не посещават, което означава ли че подобно дело е безмислено да водя?

Общи условия

Активация на акаунт