Бащата оставя малолетно дете при непознати за мен хора

• 2 803
  • 44
  •   1
Отговори
# 15
Бившата няма никакво право да оценява новия избор на бившия си и от там да ограничава детето да не посещава баща си. Това са глупости- да си пият кафето двечките заедно, да си стават приятелки, горкият мъж. Това е да даде власт на бившата върху живота му. Той за какво въобще се е развел.
Детето си има 2 баби и 2 дядовци, 1 баща и 1 майка. Няма как родителите на новата му да станат баба и дядо на детето. Елементарно.

# 16
  • Буркина Фасо
те са баба и дядо, но не кръвни.
в реалния свят и други деца така се обръщат към по-възрастните - дядо и бабо.

# 17
  • Sofia
те са баба и дядо, но не кръвни.
в реалния свят и други деца така се обръщат към по-възрастните - дядо и бабо.

Това не променя факта, че те са никакви на детето на авторката. По улиците баби и дядовци - бол.

# 18
Ако връзката на бащата се задълбочи,ако се появят деца от новата и хората действително се грижат за детето,защо да не са баба и дядо?
Човек има не само кръвни връзки.Някога духовните са по-силни.

# 19
  • Sofia
Защото в реалния живот нещата не стоят точно така.

Бабата на брат ми и сестра ми, никога не стана моя баба. А моите родители никога не станаха баба и дядо на сина на мъжа ми.
Да, живяли сме под един покрив, яли сме на една маса, разговорът върви, има уважение. Но до там. Чисто дипломатически отношения.

Но иначе звучи добре детето да си има още един комплект баба и дядо.
Но на този етап новата няма дете от бащата и не е такава ситуацията. И изобщо не се знае дали тази връзка ще просъществува до дете. Засега тези хора остават непознати и за детето и за майка му.

# 20
Тука се изписаха доста страници,но авторката не писа,проведе ли разговор с бащата и какъв е резултата.

# 21
  • София
Важно е детето как се е почувствало при тези хора, това не става ясно. Иначе всеки с право се дразни ако родителят взима детето уж за лични отношения и го прехвърли на някой друг за това време, но поне ако този друг е бабата или дядото на детето, те също са му семейство. В случая е странно, че и тези чужди хора са го взели това дете.

# 22
Ами тя не е написала, че са родители на новата. Може и сестрата, с мъжа си, да им правят услуга, може пък и дете да имат и така да не скучае другото... Rolling Eyes
В общи линии, всяка майка би се притеснила къде го оставя бащата. Аз бих вдигнала направо скандал. Yum Скрити работи мразя.

# 23
  • Буркина Фасо
при който е детето, той отговаря за него. важното е да не представлява опасност за него.
както майката може да се притеснява за детето, когато то е при бащата, така и бащата може да се притеснява
когато детето е при майката, а тя го е оставила за известно време при роднини, при комшии... за да си свърши
някаква работа.
взаимните скандали не вършат полезна работа за детето.

# 24
Комшиите са познати, въпросните са непознати. Simple Smile

# 25
  • Буркина Фасо
познати за теб - непознати за детето.

# 26
  • Sofia
То и бавачката е непозната за детето в началото. Но е избрана от родителите.

В случая е важно родителите да знаят къде е детето им, при кого, да познават тези хора, за да могат да преценят дали могат да им имат доверие. Това важи и за двамата родители. А тук тези условия не са спазени спрямо майката.

И пак, бащата защо ще взима детето "при него", ако няма намерение да прекарват времето заедно? По-логично би било да го върне за една нощ на майка му и после пак да си го вземе. За какво са тези еквилибристики с чужди хора, все едно няма друг родител това дете!

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 22:01 от Brin de muguet

# 27
Оххх ,не знам много ми сте интересни с тези коментари.Не знаем цялата ситуация на авторката но ще дам една ситуация.Забравете за минутка описаната ситуация тук .Да си представим че таткото има друга жена и родителите на тази жена живеят с тях .Тази жена е на работа.Детето е при баща си и иска от баща си зрънчо и шоколад,и го моли да иде до магазина .Само родителите на новата му жена са вкъщи.Той живее с тях, познава ги и им има доверие.По логиката в тези коментари ,той при всяка такава ситуация трябва да се обажда на майката да пита дали може, защото тя не ги познава и не иска да разбере що за хора са , защото си няма работа с новата му .Какво правим в този случай?Спираме да пускаме детето при таткото.Не става въпрос да се обичат ,а да имат нормални и културни отношения като зрели хора.Разбирам притеснението че това са непознати хора,ама те са станали част от живота на таткото.Същото е ,ако майката има нов мъж.В една друга тема тук вторият мъж на майката води детето на училище.По тази логика всеки път щом втория мъж води детето на училище,тя трябва да иска разрешение от бащата.Спецялно в тази история излишната драма ми е в повече.Все пак в името да разбера дали детето ми ще е в сигурност ще преглътна егото си , защото едно дете се нуждае от щастливи и разбиращи се мама и тате,дори те да са разделени.

# 28
  • Sofia
Ама в случая не става въпрос за 20 мин. Авторката каза, че са оставяли детето с приспиване при чужди за нея хора. Това е съвсем различно.

# 29
  • Буркина Фасо
родителя при който е детето (в случая бащата) е отговорен за него. преценил е, че няма опасност и за това го е оставил.

Общи условия

Активация на акаунт