Професия учител - 21

• 37 953
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Заради такива "пишман учители", които влизат в училище,  не защото обичат професията, а заради облагите, точно заради тях родителската гилдия се настройва негативно срещу нас и ни слага под общ знаменател.

За съжаление наистина станаха много учители хора, които не блестят с умствен капацитет, дори не обичат децата. "На сила хубост не става" са казали хората, но уви...

Тази шуробаджанащина в по-малките градове е огромен проблем за кадърни кадри, а в София наистина има недостиг за млади учители и е много трудно да се намерят добри такива, поради простата причина, че парите за столицата са много ниски и едни умни хора предпочитат да се насочат в друга сфера (IT често) и следователно застъпват некомпетентни хора или пенсионери, които са съгласни на тези пари, но в същото време прилагат методи на обучение от преди половин век. Това е истината!

Да...Той е завършил във филиал на Враца или нещо подобно, задочно. Изведнъж реши да кандидатства и го взеха защото е младо момче, а нямали мъже. Каза, че си цъка на лаптопа и "не се правело почти нищо". Никой не говори за тази тема.. Години наред педагогика беше нежелана и с нисък бал, сега всички извадиха старите си дипломи....

Чувала съм( и то от директори (!), че е едва ли не мъжете са с предимство при конкурси и събеседване за учителско място, защото много трудно се намирали учители мъже, което е абсурдно, не трябва да се делят мъже - жени.  Де да бяха жените с предимство в някоя сфера, например в МВР Thinking .
Точно това му е казала директорката. От една страна ги разбирам, много професии са феминизирани...учители, банкови служители, психолози.... Все пак децата са и момичета и момчета, трябва да има и мъже в сферата. Мъжкия пример липсва.

# 106
  • Пловдив
Не е само това. Мъжете са предпочитани във всички области. Жените излизат първо в майчинство, после постоянно искат болнични за детето, после идва второто и търсенето на заместници във всички сфери е неприятно и досадно. Докато мъжете нямат тези проблеми или ако поемат болничните е съвсем рядко.

# 107
Не е само това. Мъжете са предпочитани във всички области. Жените излизат първо в майчинство, после постоянно искат болнични за детето, после идва второто и търсенето на заместници във всички сфери е неприятно и досадно. Докато мъжете нямат тези проблеми или ако поемат болничните е съвсем рядко.

С риск да ме нападнат...вярно е. Имах 4 колежки в майчинство. Майчинството е доста дълго и после се почват болнични и тн. Изнервящо е за екипа, имаме най-дългото майчинство В СВЕТА. Това не знам дали помага на жените или повече им вреди за работа.

# 108
Всъщност в МВР жените са с предпочитани, защото са по-малко, а си има законови изисквания. Например обиск на жена трябва да се прави от жена.
Според мен няма нищо лошо да има повече мъже в образованието. Разбира се, трябва да се гледат първо професионални умения и след това пола.

# 109
Възможно е за МВР, дадох го като пример, в много банки, институции, различни сектори предпочитат мъже, защото са по-респектиращи, не раждат и не са в майчинство толкова дълго. Не съм против тях, напротив, трябват и мъже учители, но да ги избират спрямо възможностите и качествата им.

# 110
След подадено заявление за ПКС този месец, не е ли редно да се изплати април за март?
Защото ми каза чак май ще получа за април, а то е подадено началото на месеца.

# 111
Някой ще ми помогне ли с линк или публикувана информация от ктд-то относно минималната обща сума за трите допълнителния плащания през годината. Върти ми се в ума, че те сумарно няма как да са по-малко от минималната ни заплата

# 112
Някой ще ми помогне ли с линк или публикувана информация от ктд-то относно минималната обща сума за трите допълнителния плащания през годината. Върти ми се в ума, че те сумарно няма как да са по-малко от минималната ни заплата
Минималната заплата за страната.

# 113
Трите плащания общо ли?

# 114
  • Някъде по Дунава
След подадено заявление за ПКС този месец, не е ли редно да се изплати април за март?
Защото ми каза чак май ще получа за април, а то е подадено началото на месеца.
Колежка подаде в края на февруари и ѝ го изплатиха веднага за февруари. Аз подадох януари преди няколко години и ми го изплатиха през февруари.

# 115
Трите плащания общо ли?
Да, преди няколко месеца точно това се наложи да проверявм в националния КТД.

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 21:47 от galerida

# 116
Вие заявления ли подавате? Аз не помня да съм подавала досега такова. Просто нося оригинала за снимка и добавят копието към досието. Нищо не съм заявявала.

# 117
  • Някъде по Дунава
Вие заявления ли подавате? Аз не помня да съм подавала досега такова. Просто нося оригинала за снимка и добавят копието към досието. Нищо не съм заявявала.
За 3 ПКС подавах. Тогава нямах 10 г педагогически стаж, а исках да ме направят старши учител. Сега за 2 ПКС пак подавах. За 5 и 4 не съм подавала.

# 118
  • Пловдив
Само че за съжаление могат да се измъкнат с оправданието, че нямат пари:

# 119
Guiness, искаш да кажеш за старши учител заявление си подавала. А за второ какво подаваш??

Общи условия

Активация на акаунт