Професия учител - 21

• 37 961
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
И за второ ПКС се подава заявление свободен текст.

# 121
  • Някъде по Дунава
Guiness, искаш да кажеш за старши учител заявление си подавала. А за второ какво подаваш??
Не помня точния текст, но нещо от рода да ми бъде призната новата ПКС.

# 122
Ама защо за втора също се подава заявление? Rolling Eyes Защо да бъде призната?

# 123
  • Пловдив
За да ти дадат парите Simple Smile

# 124
Само със свидетелството не става ли да ти се признае степента? Както при пета и четвърта (ми е мисълта). За трета е ясно - заявяваш преназначаване - смяна на длъжност (а не признаване).

# 125
Заявяваме в свободен текст за всяко ПКС, че искаме да ни бъде повишено заплащането, плюс копие от свидетелството.

Малко не е честно да ме режат за март месец, ама какво мога да кажа аз…

Аз друго искам да знам. Когато си в болничен пак ли не се изплаща ПКС-то, както като си в отпуск?

# 126
  • Пловдив
ПКС-то е с постоянен характер и се изплаща и по време на отпуск. Пише го в КТД. Просто се начислява по друг начин.

# 127
Винаги при придобиване на ПКС съм подавала заявление. А относно изплащането - последното го подадох на 5-6 януари и ми го платиха за първи път през март.

# 128
ПКС-то е с постоянен характер и се изплаща и по време на отпуск. Пише го в КТД. Просто се начислява по друг начин.
На мен досега лятото не са ми го плащали, изобщо не фигурира във фиша.
Друго ми бяха казали, ще проверя, благодаря ти!
 Защо тогава при положение, че имах 4-то ми се изплащаха пари като за 5-то? Има-няма 35 лева… Сега с 3-то ще видя пак дали ще са 75 лв….

# 129
Търся работа от септември 2025  ПГ към училище. Някой да е чувал или да търсят при него? За гр. София търся

# 130
  • European Union
На мен досега лятото не са ми го плащали, изобщо не фигурира във фиша.
Защото, когато си в отпуск не получаваш основна заплата плюс добавките, а дневна ставка. Тази ставка е изчислена на база предходите месеци, в които си вземала ПКС.

# 131
Да, точно така е. Когато си в отпуск, ПКС-то не фигурира на отделен ред във фиша, но е включен в сумата, която се получава.

# 132
Търся работа от септември 2025  ПГ към училище. Някой да е чувал или да търсят при него? За гр. София търся

Следете в РУО, но за септември е още много рано, лятото ще пуснат вакантните места.

Относно заплатата, аз сега чистя отпуск след майчинство,  освен основното трудово възнаграждение, ми се включва процента придобит трудов стаж и ПКС-то, което имам.

# 133
  • София
Здравейте, група! Интересува ме информация за СДК "Начална училищна педагогика" в Тракийския университет. Как протичат лекциите? Онлайн ли са? Добро ли е преподаването и какъв е видът на дипломирането? Колко семестъра продължава също? Благодаря на отзовалите се!

# 134
Свекърва ми го изкара. 3 семестъра, почти изцяло онлайн. Ако нямате друга педагогическа степен е трудно само със СДК.

Общи условия

Активация на акаунт