Професия учител - 21

• 37 965
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Свекърва ми го изкара. 3 семестъра, почти изцяло онлайн. Ако нямате друга педагогическа степен е трудно само със СДК.
Защо да е трудно?

# 136
  • Washington,USA
Може ли някой, който преподава български на 6 и 8 клас да ми пише на лично. Особено 6 клас. Благодаря предварително!

# 137
https://banker.bg/2025/03/17/predvizhda-se-znachitelno-uvelichen … uki-i-matematika/
Не видях да се коментира темата тук. Изглежда най-разумното нещо от десетилетия насам. Чак не ми се вярва, че е истина и се питам къде е уловката.
Не знам дали ще има кадри обаче.
За учител по география (без да подценявам учебната дисциплина) едно дете може да се ориентира около девети-десети клас.
Но създаването на математиците започва още от началната степен.
Направо се чудя дали да не вадя старите сборници и да възстановявам работата на малките сиви клетки Simple Smile

А вижте приноса към авторитета на учителската професия:
https://banker.bg/2025/03/14/obviniha-kradlivi-daskali-v-stara-zagora/
Забележете, че гръмкото заглавие не е от издание със заглавие от типа "Гръм", "Тряс", "Кукуригу" и т.н.
Не е лошо някоя съсловна организация да поиска извинение.

Eliapt, бих записал тази СДК, само ако някой ми гарантира място веднага след завършването, т.е. за мене са пари на вятъра.

# 138
  • European Union
https://banker.bg/2025/03/17/predvizhda-se-znachitelno-uvelichen … uki-i-matematika/
Не видях да се коментира темата тук. Изглежда най-разумното нещо от десетилетия насам. Чак не ми се вярва, че е истина и се питам къде е уловката.
Не знам дали ще има кадри обаче.
За учител по география (без да подценявам учебната дисциплина) едно дете може да се ориентира около девети-десети клас.
Но създаването на математиците започва още от началната степен.
Направо се чудя дали да не вадя старите сборници и да възстановявам работата на малките сиви клетки Simple Smile

Аз го видях още вчера. За мен лично няма да доведе до нищо. Не може единствената реформа да е увеличаване на часовете. Децата и сега са безумно претоварени.
А единственото, което предлагат като алтернатива е да се намалят часовете по чужди езици. Само че в масовото училище часовете по чужд език в 9-12 клас са 4. Изключвам профилите и т.н. Колко от тези 4 часа (разпределени по два на два езика) могат да се вземат за математика, география, история, биология и химия?

# 139
пак преливане от пусто в празно с тази "реформа".
Можете ли да ми кажете колко е стойността, която с еполучава от училището за един ученик? Ако трябва да бъде изгонени някой - каква е щетата за училището?

# 140
Според мен изучаването на "Педагогика" задочно или дистанционно трябва да бъде забравено. Заляхме се с хора завършили по този начин, без дори да знаят как.
Увеличаването на часовете по български и математика също е безсмислено. Начина на преподаване е ключов, какво и промяна на учебните планове.

# 141
Според мен изучаването на "Педагогика" задочно или дистанционно трябва да бъде забравено. Заляхме се с хора завършили по този начин, без дори да знаят как.
Увеличаването на часовете по български и математика също е безсмислено. Начина на преподаване е ключов, какво и промяна на учебните планове.
В гимназиален етап има крещяща нужда от повече часове по БЕЛ!

# 142
Можете ли да ми кажете колко е стойността, която с еполучава от училището за един ученик? Ако трябва да бъде изгонени някой - каква е щетата за училището?
По спомен - беше хиляда триста и нещо преди 1-2 години.
За професионалните гимназии сумата е по-висока.
Ощетени са профилираните гимназии по математика и информатика, защото им изплащат пари като за обикновено училище, а по профилираните предмети влизат по двама преподаватели (класът е разделен на две групи).
Затова заплатите са по-ниски и едни преподавател по математика, ако се води само от финансовия си интерес, би предпочел на работи в някое основно училище, където и очакванията ще бътад по-ниски.

Ако ученик бъде изгонен през текущата година, училището не губи нищо. Взело е парите и е казало "ще видим". Приемащото училище не печели нищо. Отражението върху бюджетите ще бъде през следващата година.

И моята учителска квалификация е завоювана дистанционно Simple Smile В противен случай въобще нямаше да имам възможност да се захвана.
ИТ се преподава по-лесно така, но пък, ако искаш да провокираш учениците за дискусия, е по-трудна обратната връзка

# 143
  • София
Имам завършен хибриден педагогически бакалавър в редовна форма на обучение. Отделно изкарах и СДК онлайн. Не виждам нищо лошо, преподавател да се надгради с нови знания и спецалност, било то и онлайн.

# 144
  • Пловдив
В гимназиален етап има крещяща нужда от повече часове по БЕЛ!
Защо?
Грамотността я залагаме до 7ми клас.
После, за деца, изобщо непроявяващи интерес по архаични произведения, литературни анализи и прочее далечни от времето и интересите им занимания, тези часове се превръщат в мъчение.

Изобщо не им трябват повече часове. По нищо. Трябват им по-малко. От всичко. В гимназията. Минимум за обща култура, школи и допълнителни часове - само при проявен интерес.

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 22:21 от *ashley*

# 145
Добре де... при евентуалното намаляне на часовете по чужди езици, ние учетелите по такива как ще си правим норматива?

# 146
Учебната програма в 11. и 12. клас включва и съвременни творби, тълкуват се непознати текстове, анализира се информация от диаграми, схеми.
Не знам дали сте виждали учебната програма в 10.клас с три часа седмично ООП.
Щом всеки етап на обучение завършва с изпит по БЕЛ, няма нужда да коментираме защо са необходими повече часове.
Обучението във втори гимназиален етап изобщо, трябва да бъде САМО при проявен интерес. Нали уж това беше идеята и на етапите, и на НВО.

# 147
Има ли от вас, някой изкарал 2  ПКС? Трябва ми малко повече информация.

# 148
  • European Union
Парите за ученик не се отпускат за година. Бюджетът се актуализира периодично.

Злодеида, няма да намалят чуждия език в прогимназията. Точат се на интензивното изучаване и на модулите.

Тинити, каква информация ти трябва?

# 149
  • Някъде по Дунава
Има ли от вас, някой изкарал 2  ПКС? Трябва ми малко повече информация.
Питай.

Общи условия

Активация на акаунт