Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно - тема 17

• 15 905
  • 645
  •   1
Отговори
# 120
На всеки е различно.
Аз даже съм разбрала и че на цистита ми действат зле. На пикочния мехур.
Мислех, че нещо друго, но като не пуша съм ок, като пуша често не са ок нещата.
И когато попушвах и понякога повече се появи.
А като изпуших онази кутия за 2 дни, на втория ден се завърнаха тези болки.
Явно просто изхвърлям отровата и затова така. Така си го обяснявам.
Миналата година същото забелязах като имах откази.

# 121
Осъзнах,че когато не съм пушила дишам по добре, чува се по добре.
Днес с кафето изпуших последна цигара.
Край !
Искам да съм свободна от цигари, всички около мен да са живи и здрави, защото ги обичам. Искам майка където е там горе на небето да се успокои,че не пуша, . Искам да започна живота си на чисто без цигарен дим.

# 122
Впрочем мента,глог  и валериан също ми върши работа.
Вчера пак криза. Нервирах се на работа леко. И ми се пушеше. Изпих 2 билкови хапченца и се успокоих много.

# 123
На мен ми е много интересно какво ви мотивира най-много в кризисни моменти. Когато се ядосате, когато много ви се допуши и т.н. каква е мисълта която си повтаряте, какво ви действа най-силно и ви връща в правия път. Simple Smile

# 124
При мен е, че имам премного здравословни проблеми, които биха се влошили, ако пропуша отново, а знам, че запаля ли си една, няма да остане само тя. Освен това ме спира и фактът, че чисто физически ще ми стане лошо, след няколко месеца без цигари, ще има да кашлям, да се давя, да ме дразни. Освен това - вече знам, че при кризисна ситуация цигарата само ще ме изнерви повече.
Изобщо - гледам на пушенето като един вид наркомания, от която съм се откачила, лесно мога да се подхлъзна предвид това колко е достъпна и съответно - не желая да си го причинявам всичкото това отново.

# 125
Петя, кризите са първите 21 дни.
После е по-лесно.
Но мотивацията е важна. Зависи дали ти е въшна или вътрешна.
Чак фраза нямам. Действия. Ще пийна чаша вода, това редовно го правя. Правя дихателни упражнения.
Дори и на работа на бюрото, а като излизам и въздуха е чист се възползвам винаги.
Тази нощ пак сънувах, че пуша. То някакви апокалиптични сънища, аз цигари търся и пафкам.
И се събуждам обляна в пот и уплашена, че съм пропушила и се успокоих, че е само сън.
Друг път път като съм пушила насън се събуждам и направо напушена се чувствам и нямам нужда.
Трети път сънувам, че пуша и цял ден ми се пуши.
Майка ми е имала по-гадни. Да сънува, че и дават цигара, аха да я запали и се събужда.
Е, тя пуша, много е несериозна. На вкъщи съм и забранила.
Изтерясах на първия ден на 30-ти. ПРедупредих я че пак почвам и вътре никакви цигари, не искам дим да усещам вкъщи. На работа не ми е така дразнещо.
И се прибирам, тя знае  кога се прибирам, ама сякаш нарочно. Избеснях, скарах и се. Казах и дай ми кутията - и я смачках пред очите и. Казахи и още веднъж и пак ще го направя.
Вече не смее вътре.

# 126
Мотивира ме това, че знам дълбоко в себе си, че цигарата няма да ми помогне да се успокоя когато съм изнервена, а за когато просто ми се пуши знам като факт, че ще се почувствам зле и виновна следкато пуша. Искам ли да се чувствам зле, не, следователно не пуша. Grinning. Като се сетя, че цигарите стават 7 лева от 1ви също ми става хубаво на душата

# 127
1д.4ч.40мин. пробив , запалих
Казаха ми,че съм толкова нервна,че по добре да пуша.
Пия табекс,но не по схема,по 2,3 таблетки дневно,мислех,че има никотин Simple Smile
Мента,глог и валериан също 2.3 таблетки.
Не очаквах да съм толкова зависима.
Алкохола,като спирах като че ли бе по лесно ...
Колко време ви трябваше да се примирите,че няма контролируемо пушене и,че сме болни Simple Smile
Тази верига трябва да се прекъсне,няма друг начин.Не ми се умира пушачка или да съжалявам,че не съм ги спряла на време.
Малкото чудовище,няма да ме контулира,ще го смачкам Simple Smile
Когато се напрягам,нервирам,гневя
/Това го мога най-добре/ практикувам квадратно дишане,помага.
Бог със сигурност ме е дарил с живот,не за да го съсипвам.
Започвам да следвам 24 часовият план.
Не пуша само днес...

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 01:40 от FRM

# 128
Разбира се, че няма контролируемо пушене. Това е почти като всички оправдания на наркомани, дето съм чувала “Ама аз само от време на време като излизам”, примерно. То и аз в началото пушех от време на време, а последно бях в цигарата в устата от събуждането до лягането.
И да, ще си нервна, защото не си приела вътре в себе си, че не ти се отнема нищо, а си свободна в своя избор - да пушиш или не. Смяташ цигарите за нещо забранено, а реално те не са. Те са избор, който сама правиш. Никой не може да те принуди да направиш този избор.
Тъй че - предлагам ти да си дадеш още малко време за мислен разбор и план-програма.
И м@йната им на тези, които ти казват, че по-добре да пушиш, отколкото да си нервна. Имаш цялото право на света да изпитваш всички чувства, които си поискаш.

# 129
  • София
Мотивационен статус:

В метрото съм. Седнах до младеж, който явно скоро е пушил. Отвратително смърди, направо ще повърна 🤮.

Няма други свободни места, а ми е важно да седя (с тежка раница съм). Нямам и маска в себе си 🥴.

Като си помисля, че и аз така съм смърдяла... да не говорим за отровата... Имам още 4 спирки 🙏

# 130
Олеле, събудих се с някакво натежало сърце, че съм сънувала кошмар, но понеже сънувах някакви 1000 неща тази нощ, не успях да се сетя веднага…
Присъни ми се, че си запалвам цигара. Супер истинско, вървя и пуша и размишлявам дали сега отново почвам или не. И даже насън си изброявах защо не бива да пуша (най-вече как получавам постоянно киселини). И че сега трябва да започна броенето отново.
Ох, добре че е само сън, много истинско беше. Много зле се почувствах. Мисля, че това са положителни знаци 🥹.

# 131
Аз вече втора нощ сънувам, че ме уволняват. И пушех де.

# 132
Трябваше ли ви време да приемете фактите:
Че сме наркомани
Че няма контролируемо пушене
Че .... всичко е в главата ни
Мисля,че ще полудявам Simple Smile
Докога ще отлагам,никога няма да дойде момент за отказване.Винаги намирам причина да не ги захвърля ....
Мразя се,мразя деня в който пропуших преди 27 години.
Пуша без да получавам удоволствие.

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 21:55 от FRM

# 133
Аз все още нямам никотинов глад. По скоро малко ме стресира факта, че трябва да сменя рутината. Намалих обаче и храната , та да видим . 😁 Между другото ги отказвам за втори път. Първият път, не пуших пет години, пак нямах никотинов глад и ги започнах от глупост. Скарахме се с мъжът ми и аз запалих нарочно 1...2...3 ...и  си продължих да пуша с него 🤭😁🤷 Сега каквото и да стане знам, че просто, не си заслужава след като нямам вътрешна потребност. 😊

# 134
Завид, завид Grinning
Да ти метнем ли  тук малко глад Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт