Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно - тема 17

• 11 139
  • 400
  •   1
Отговори
# 135
FMR,
Аз пък си пушех с удоволствие, въпреки ужасяващите киселини. И сега си представям пушенето като удоволствие, ама това е представата на една наркоманка 😉.
Само че едно време пиех алкохол с голямо удоволствие, а не съм помирисвала такъв от миналия юли. Грам не ми се пие като знам, че стомахът ми е зле и без алкохол, а на другия ден ще имам махмурлук. Ми не, мерси.
Едно време и други неща обичах и ми доставяха удоволствие, например да се гримирам, но след като си оперирах очите преди няколко години, а и съм със синдром на сухо око, вече не го правя, защото гримът ми дразни.
Тъй че някои удоволствия не са полезни за нас, вредят ни, а телата ни остаряват и имат нужда от много повече грижа.
И да, няма подходящ момент за отказване, никотиновото чудовище е много коварно.
Всичко е в главата ти 😉.

Между другото, и аз не съм имала никотинов глад, може би, защото първите критични дни бях на морфин, лидол и трамадол, които вече наистина са наркотици 😅. Но не, мисля, че по-скоро зависимостта е доста по-психологическа, а не физическа. Когато спрях да пуша като бременна пък грам нямах никакви крейвинги или да се чувствам зле…

# 136
Както каза психологическа.
Ти толкова много си искала да си здрава като си разбрала, че си бременна, че даже и крейвинг не си получила, с кеф си спряла.
Ей това  е силата на мисълта и силата на желанието.

# 137
Де да беше така…
Аз забременях случайно, на фона на хапчета, които не се пият преди и по време на бременност. До феталната морфология не знаех дали не съм си повредила бебето и не спрях да пуша. Намалих ги, накрая пушех по половин цигара на ден, но все пак продължавах. Бях си дала обещание, че ако на ФМ всичко е наред, моментално ги спирам. Затова сутринта станах, изпуших си половинката Карелия ултима, отидох на преглед, всичко беше точно, даже ми казаха, че ще имам момченце. И докторката като чу, че още пуша ми каза моменталически да ги спирам.
Та това беше с пушенето. Малко се притеснявах, че няма да мога да ходя до WC, бях чувала някакви легенди за запек при бременни, ама аз пък се скъсвах от разстройство през цялата ми бременност, тъй че притеснението ми беше неоснователно. Вероятно и конските дози магнезий са оказали влияние 😉.
Но да, имах време да се настроя психологически, да си помисля, но реално крейвинги нямаше.
Сега не усещам физически, че ми се пуши, но си имам крейвинги, пък и сега искам да съм си здрава. Но тая глупост с адикцията е много силна, факсове за цигари получавам поне по няколко пъти на ден. Ама все тая, явно ще съм така още дълго време, вече не ми пречи.

# 138
Елора, аз си огладнявам доволно,  😁 просто се ограничавам за да не дебелея , пък колко устискам толкова. Не стоя гладна, но се ограничавам. Момичета, аз знам защо отказвам лесно цигарите и да, психологическо е... Много е дълго за разказване, но с няколко думи първия път когато ги спрях бях бременна и просто, спря да ми се пуши. После в осмия месец от бременността ми откриха рак и така пет години.... В ремисия съм вече 12 години и всяка година когато ходя на рутинен преглед в онкологията си казвам, че трябва да ги спра и тази година вече  го направих.  Вероятно за това ми е лесно поне за сега. 😊

# 139
Аз така и не сънувах че пуша, но първите няколко седмици, съвсем в будно състояние ,сякаш трябваше да си ударя шамари да разбера че наистина не съм пушила. Първите седмици, през някакво време, редовно се стряска, абе аз не съм ли пушила днес изобщо, а вчера. Беше ми просто мега странно, ама то нормално, 20+ цигари чо кутия на ден,какво няма да му е странно на съзнанието и мозъка. Сега вече 2 месеца без цигари, когато се измерва не се изобщо сещам за цигара. Единствено в някакви моменти ,в които знам че ми е било кеф. Но си казвам че това е било илюзия породена от наркоманията.

# 140
Да, определено е психологически tatatuni
Има бременни им се пуши, а на други като майка ми автоматично почва да и се гади и не и се пуши въобще. Не заради бебето нещо, просто не ще.
А  и самото ти преживяване с рак също се е отразила та хич не ти пука.

# 141
  • София
Хваля се:

Днес се возих на самолет (много ме е страх), пих вино - 2 малки бутилки изпих. И като кацнахме, не ми се пушеше, съответно не съм търсила цигара.

Последния път, преди година, когато летях, съгреших при кацане.

Сега ще видим навръщане как ще е полета.

Браво на мен 👏☺️. При ей такива ситуации ми се допушва - хипер-мега-ултра стрес, но този път успях.

И се наградих със сладолед 🍦☺️

# 142
Здравейте на всички! Пуша айкос по 1 кутия на ден и се опитвам да спра цигарите от месеци,но без резултат.Издържам няколко часа без и се връщам в изходна позиция.Четох много добри отзиви за книгата на Алън Кар,най-лесният начин да спрем цигарите.Има линк към негова книга в първия пост,която е доста сходна,може би е същата дори? Обърках се,защото заглавието и е "Не пуша вече".Моля за насоки,за една и съща книга ли говоря?
Благодаря и успех на всички! 🍀

# 143
Просто са две  книги.
В първия пост е старата книга Не пуша вече.
Втората също е по-добра, по-актуална.
https://kibea.net/book/3275
Вземи си втората. Тоест новата.

# 144
Много Ви благодаря!

# 145
Аз да се оплача че имах много силен крейвинг, който продължаваше вече седмица ,на периоди и онзи ден изпуших няколко цигари, но от тогава не съм пушила.  Събудих се със свито сърце че ще ми се пуши, но уви не. Дано се задържи така, бях чувала че веднъж палнеш ли пак и край.

# 146
Ха, какво значи край?
Няма такова нещо.
Човека винаги може да спре да пуши, стига да иска.
Имала съм страшни крейвинги и не съм пушила, но и по-слаби на които съм изпушвала някоя цигара.
Психически са, но са толкова силни, че се усещат физически.

# 147
Дам, ами да видим. Имам чувството че колкото повече време минава, толкова повече човек забравя че се е чувствал зле от цигарите. Засега удържам фронта и 2 дена не съм палила,ама не трябва да си позволявам да паля пак щото така пропуших след бременостите.

# 148
  • Видин
Здравейте, добре, че ви открих, защото и аз съм от ентусиастите, които искат да скъсат с този отвратителен навик.Много искам да спра, но не знам защо не мога или нямам силна воля, или е някакъв страх. Аз самата не си го обяснявам, защото знам, че се тровя, но не мога да спра.Наистина ще се радвам тук да открия подкрепата и историите, които да ми помогнат!

# 149
  • Бургас
Здравейте и аз искам, даже е наложително/ с голямо оголване на зъбите съм/, цигарите скапват всичко. Дъвки си купих, отлежават няколко месеца в шкафа Confused
Знам че трябва воля и малко инат, ама на…търся ги още.
Ще почвам да чета темата отново

Общи условия

Активация на акаунт