Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно - тема 17

• 11 005
  • 388
  •   1
Отговори
# 105
Ох, не помня как се казва, сори.
Иначе когато човек му е трудно може да опита какви ли не щуротии.
Аз лично съм скръндзава Joy

Хм, може това да е
https://acibademcityclinic.bg/tokuda/medicinski-deinosti/detaili … zvane-na-cigarite

# 106
Здравейте. Имате най- мотивиращата тема ! Поздравления за споделянето и за подкрепата. Аз също ще опитам да се освободя от този ужасен навик. Пушила съм винаги. С изключение на 1 година по време на бременността и веднъж съм спирала за около 5 години. За съжаление от 1 година пуша отново. Сега съм решила да спра. Следващата седмица имам едно пътуване по време на което няма как да пуша и съм решила да се възползвам. Стискайте ми палци. Действате ми много мотивиращо Simple Smile

# 107
Имаш 5 години стаж на непушач. Браво, значи можеш и знаеш и смятам, че на такива хора им е по-лесно.
Докато на хора, които нямат дълъг стаж е по-трудно.
Няма да забравя първия си път- ужас...

Е, пак си има крейвинги.
Днес пак леко напрегнато и ми се пуши.
Дишам, пия вода, уж помага.
Не съм съгрешила.

# 108
  • ВАРНА
Petia1234, добре дошла! На правилното място си Simple Smile

Аз да си кажа, книгата на Алан Кар не успя да ме откаже от цигарите. Прочетох я, миналата или по-миналата година, отдавна беше, но някак не успя да ме надъха. След известно време я започнах пак, но вече не ми беше интересна и бързо я зарязах.
Определено подкрепям всеобщото мнение, че човек се отказва от този лош навик, когато му дойде времето. Както се случи и при мен. От години го мисля, все си казвам "от еди кога си" и все не се случваше. Когато нарочно си мисля за цигари и че трябва да ги спра, имам чувството, че ми се пуши много повече от обикновено. Докато не дойде моментът.
И в този ред на мисли, днес отбелязвам 1 месец като непушач. Birthday
И през този един месец имах много ситуации, в които с гордост заявявам, че не пуша и ми става едно готинко на душата. И съм сигурна, че съм на правилния път.

# 109
de3demonka, и аз съм като теб.
Но тя няма  как да те надъха една книга, тя ти дава доза истина, ти дали ще я приемеш или не - друга работа е.
Аз също не ги спрях, когато я прочетох преди повече от 15 години сигурно.
Но ме накара да се замисля.
Няма как книга да ти каже - ти трябва да искаш да не пушеш, а не да трябва да не пушиш и ти да ги спреш.
Не става,  това е процес,  който при всеки ще се запали от различни неща, трябва осмисляне и голямо осъзнаване.
Точно затова не те е накарала. Ти си искала да пушиш. Сега не искаш и вече разбра.
Аз съм я чела два пъти старата и новата си купих.

# 110
Дездемонка, поздравления.
И аз не успях с книгата, но не бях готова.
Сега като спирах да пуша, много ми помогна книгата на Елора, ох, има я на първа страница на темата. По-кратка е, някак по-систематизирана, но то желанието идва отвътре , не отвън.

# 111
Ох хорааа, днес напрегнато. И вечерта логично ми се припуши повечко.
Чудих се дали да глобя майка ми цигара.
Въздържах се. Пих табекс.
Дишах, пих вода.
Усетих как се дразня от това желание. Викам си я да дишам и да прегърна желанието, да му се отдам, без да пуша.
Успокоих се, ама не напълно.
Ох, реално пак съм си новачка един вид.
Иначе видиш ли от 1 януари съм уж Joy

# 112
Точно си изгледах сериала и трябва да си лягам, ама по навик - много ми се припуши. Снощи пък бях на пушаческо събиране.
Отивам на балкона, там има цигари, но няма да си запаля, защото е малоумно.
А и сигурно ще издържа 2 Мин. в този студ.
Уж не съм новачка, ама желанието не ще да ме напусне и това си е… ама то имам и други неизпълними желания, тъй че - ще си остане такова, защото сега така си избирам.
И докато го пиша това, крейвингът мина 😉.

# 113
Здравейте,в какво се изразява физическото неразположение при отказ?
Горчат ми,гади ми се и пуша насила
До този ефект стигнах с книгата на Алън Кар
Да се радвам ли,да страдам ли?
Пуша за да поддържам нива на никотин без нужда от страх да не ми стане нещо.
Преживях алкохолна абстиненция преди 11 месеца и пуша подсъзнателно от страх.
Тялото и разумът ми казват НЕ ПУШИ.
Искам си свободата Simple Smile
Един зависим винаги има оправдания да продължи да употребява и да спре ,,от утре,,
Няма да се заблуждавам и да отлагам,може да е късно ...
Тялото за колко време се освобождава от никотина?
По волевият метод преди години пропуших на 23 ден.

Последна редакция: пн, 07 апр 2025, 07:36 от FRM

# 114
Аз лично не съм имала физическо неразположение като съм спирала, с изключение на подкашляне, но не съм убедена, че е от това.
Когато бях бременна и спрях, нямах абсолютно нищо, не ми и липсваха.
Сега - първите 7 дни бях в болница, реално не съм усетила никакъв withdraw ефект. Като си с катетър, абокат, дренаж, назогастрална сонда и не можеш да станеш от леглото, изобщо не се сещаш, че ти се пуши. Което е живо доказателство, че никотинът е супер слаб наркотик и няма абстиненция от него. Абстиненцията е психическа, на мен желанието да пуша ми се появи на 7-мия ден.
Тъй че - това с поддържането на никотина е излишно, ако не искаш да пушиш, просто спри и остави тялото ти да се нагоди към промяната.

# 115
При всеки е различно.
Аз съм кашляла, даже много дълго съм кашляла.
Но първите дни съм имала грипоподобни симптоми да кажем. Главоболие, лека отпадналост, леко тресене. Плюс и нервност, напрежение.

# 116
Ема, нищо му няма на табекса. Дори не е вреден. В него няма никотин. Съставката цитизин си помага. Има я под други форми и за други неща.
Не виждам смисъл да се мъча и да се правя на Райна Княгина.
Единствено и аз като Алън Кар съм против никотинови лепенки, спрейове и т.н.
Много ми е глупаво. Малко като - отказвам торта рафаело и минавам на торта червено кадифе Joy
Или пък тези, които минават на ел. цигари също все още не знаят какво искат. Като малки деца са.
Те искат да пушат като Плийз, но без вредните ефекти. Не са готови, не са осъзнати. Не са узрели.
Да, ти си обмисляла. Аз също.
Но едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го направиш.
Може да стане от първия  път, може от втория, а може и  като мен от сигурно де да знам - 16-тия, не ги броя.
Борбата не е само с цигарите, а със самите нас си.
И аз съм била на ниво искане и тропане с краченце, но много пъти реалността друго показва.
Всъщност преди 5 години като ги спрях успешно за 40 дни влязох в болницата заради това.
Високо тсх, 10 дни не бях ходила до тоалетната.
Излязох, и пак запек. Пропуших. На първата цигара ревах.
Но си казах, че ще намеря рано или късно начин да оправя това с червата.
Истината е, че ми бяха много зле тогава.
Те преди 2 години и с цигари пак отказаха да работят за 2 седмици. Лаксативите спряха да действат,  а пушех. Трябваше да работя върху тях, да променям някои неща.
Сега нямам драма и да пуша и да не пуша, бачкат. Много фактори са тука намесени- микробиом, психика, хормони.
а така, не знаех, мислех че в Табекса има никотин. Не знам дали е вярно, защото ги спрях без никотинова заместители, но нали ушким обясняват че докато храни малкото чудовище, трудно ще преодолееш голямото. Но явно аз нещо пак не съм разбрала и в Табекс няма никотин...

# 117
Ами прочетете какво е табекс, на два клика разстояние Grinning

# 118
На мен много мотивиращо ми действа мисълта, че за да не ми се пуши, трябва да спра да пуша. Трябва да се прекъсне веригата. Иначе с това - само сега ще запаля , защото много ми се пуши - така ще си караме до безкрай. Да видим дали ще подейства и този път. Simple Smile

# 119
  • ВАРНА
Аз също не знам какво е това физическо неразположение от спиране на цигари. За щастие никога не съм кашляла от цигари или каквото там съпътства спирането им.
Единственото трудно нещо е да седна на кафе без цигари, по този повод и кафетата съм намалила доста. Но и това не е чак толкова трудно. Все още ми е някак странно да пия кафе без цигара. Ей това е единствения случай, когато ми ‘липсват’.
Все още не съм излизала вечерно от месец насам за да кажа дали е трудно навън на по питие (та) 😆.

Общи условия

Активация на акаунт