Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно - тема 17

• 11 085
  • 396
  •   1
Отговори
# 195
Днес 7ми ден без ония вонящите наслади:stuck_out_tongue_winking_eye:.
Не ми липсват даже с кафето . Е няма да поизлъжа ,ако каже ,че ми е се допуши преди малко от щастие,но бързо отшумя , може би за секунди.

# 196
Мила, недей така дееее.
И на мен ми беше странно и съм чела тази книга за цигарите.
Не отнема време, но помага. Опитай, нищо не губиш. Само се мъчиш така.
Но да, трябва да имаш силен крейвинг.
Но избор си имала да пропушиш винаги. Дори и след като си се стабилизирала от операцията.
Самото ти отказване беше насилствено.

Браво Please. Все така. Но и аз съм имала такива моменти, ама си идва желанието. Дано теб да те пропусне.
Това е на психическа основа.

# 197
О, аз, честно казано, даже не зацепих, че това е цяла книга 🤦🏻♀.
Да, при мен беше насилствено, но осъзнавам все по-ясно, че ако зависеше от мен, нямаше да се реша сама. Имам достатъчно силна воля да не пуша, но не мисля, че имах, за да спра. Малко странно, но така се чувствам.
Просто напоследък преживявам някакви трудни моменти и се усещам как търся някакви бързи приливи на допамин. При положение, че не ям сладко, не пия алкохол, не пуша, изобщо всичките тия неща, които ми носят някакво готино усещане, се присещам за цигари…
Но това, че нещо ми се прави, не означава непременно някакво уау мъчение, просто понякога в някои ситуации ми се появяват някакви flashbacks, че точно сега съм пушила…
Особено, ако нещо кофти стане, знаете всички, веднага ми се иска да ходя да си запаля 100 цигари. От които сега знам, че ще се изнервя още повече.
Колкото повече пиша, толкова повече доводи ще имам защо смятам, че да не пуша, освен съзнателен избор, е и по-добрия избор.
Единствено не мога да преборя мисълта, че цигарите са някакъв голям кеф.

# 198
Колко да са кеф. Просто като пушим изпитваме облекчение на абстиненцията.
Но те разбирам за това за трудните моменти.
Търсим си това,което сме правили години като сме се изнервяли за щяло и нещяло.
Иначе книгата я има в първия пост.
Не е нужно всичко да се прави.
Давам го като идея ако имаш силен порив. А и за другите в темата които са в началото да се не притесняват от странния метод и ако имат крейвинг над 8 да действат с това.

А Мила за теб имам една друга идея.
Инхалаторче.
Преродих се с тези инхалатори, много ми помагат за крейвингите като ги почнах. Като шмръкна и все едно съм пушила, доставят удоволствие и ме успокояват.
Опитай да видиш дали няма да имат при теб ефект.
Лев и нещо е този. Навсякъде го има

Този също го взех, малко по скъп е. Два и нещо или три лева Joy
https://valeta.bg/product/inhalator-vitko

# 199
Ами моят мозък казва, че са кеф. Ей сега съм на вилата, ще си легна на надуваемия дюшек, книжка и ако пушех, щях да си запаля цигара. Няколко. И да си пусна музичка и да си пуша.
Това казва наркоманката в мен. Само дето тая работа ще ми скапе рефлукса съвсем, а нямам идея и как ще ми се отрази на дишането, затова айде без.

Книгите от този тип са супер полезни. Наистина обясняват нещата по различен начин, който ги прави ясни и разбираеми, дори за ултра мега пристрастен човек.

Това с инхалатора не е лошо като идея, но нарочно се въздържам, защото не искам да заменям един навик за друг. Отдавна нямам такива крейвинги, при които трябва непременно да направя нещо конкретно, за да си потуша желанието.
Но пък аз страдам от хроничен ринит и не съм се замисляла никога да ползвам такова нещо за отпушване. Действа ли наистина? И много ли е силно? Че моята носна лигавица е тотал щета от всичките ми боледувания и лечения, суха е и кърви…

А, но, да, да се похваля, аз си боледувам, но нищо общо с това, което беше преди. Ни се влача дълго, а за кашлицата да не говорим. Преди колко кашлях, бронхити, храчки…
Определено разликата е ОГРОМНА.

# 200
Ох Мила....
Инхалатора е напълно безвреден. Има масла вътре, ти вдишваш изпарения, не си вкарваш в мозъка никаква отрова. Камо ли маслата дори.
И аз съм с хронична хрема, ринит, каквото се сетиш.
Има значение какъв нов навик вкарваш след отказ от цигари.
Дали има значение ако заместиш цигари със солети, семки, бонбонки или просто един инхалатор имаш и вдишваш през ноздрата чат пат?
Няма как това да навреди Joy
И какво като съм развила навик за инхалатора. Какво ще ми се случи? Joy
Боже, не струва 100 лв. Левче струва. Тоест нищо не губиш ако опиташ просто.

# 201
Ей момичета аз съм със хроничен ринит синузит. До оня ден бях на ибопромсинус. И аз се замислих за тия масълца за нос !

# 202
Не е масло. Инхалатор, само го доближаваш до едната ноздра, запушваш другата и вдишваш дълбоко, много е готино, после другата ноздра.
Преди 2 седмици ме питат на работа с тоя инхалатор какво правя. Бях в почивка 3-4 минути и се разхождам, дзяпам телефона. Извадих инхалатора. Той нали е бял като се ползва вътрешната част. Не се обяснявам, викам само - шмъркам бело, не ми се пречкай. Хилят се.
Какво ще се обяснявам Joy

# 203
  • Сливен
Здравейте, група! Не пуша от три седмици, не ми се пуши, може би само два три пъти на ден. Но преживява се. Проблема , който имам е със много гаден световъртеж и смущения в съня, будя се през един час. Пия вода доста, около 5 литра на ден. Какво друго мога да направя за този световъртеж?

# 204
За първи път чувам за такова нещо.. може би бих се посъветвала с лекар.

# 205
Много е това като количество.
Иди на ендокринолог.

# 206
Елора е права, бързо на ендокринолог. Да не става дума за някой скрит диабет.
Иначе - това със световъртежа не смятам, че е от спирането на цигарите, даже напротив, самите цигари предизвикват световъртеж.
За съжаление, причините за неспокоен сън и световъртеж са много, най-често са неврологични.
Обсъди го ендокринолога също така.
Иначе - поздравления за спирането на димящата отрова.

# 207
След спирането на цигарите се възстановява нормалното кръвообращение и тъканите започват да получават по-голямо количество кислород. Това, докато тялото свикне, на теория може да доведе до замаяност. И на мен доста често ми се завиваше свят първите дни. Но май трае по-кратко обичайно. Няма да навреди една консултация с лекар.

# 208
Привет и от мен!

Минавам ей-така само, за да "надъхам" всички, които сега започват с отказването на цигарите, или обмислят да ги откажат и им е трудно, и им се пуши, и им идва да си запалят една, "щото един живот живеем"...

Хора, няма никакъв смисъл и никаква добавена стойност от пушенето! Всичко е в главата ни и нито хубавите моменти биха били по-хубави с цигара, нито лошите моменти биха били по-леки с цигара!

Така че, давайте смело, наслаждавайте се на вкусната храна, на хубавото вино, на пътешествията, на излизанията с приятели, на морските разходки, на планинските преходи!

Моята история - почти 7 месеца без цигари след 30-годишен пушачески опит по една кутия на ден!
Горда съм, нито съм си дръпвала, нито пък съм изпадала в кой знае какви силни кризи.
Защото имам воля и съм взела решението за себе си.
Щом аз успявам, и вие можете!!!

# 209
  • Варна
Привет момичета и момчета!
Искам да се похваля, че вече три месеца съм щастлив непушач.
Изкарах три месечното училище за непушачи на Светла Александрова и това е най-добрата ми инвестиция за мен и моето здраве ( оставям линк https://www.facebook.com/groups/924285956152250) след 32 години пушене.
Не ми се пуши въобще, чувствам се свободна и щастлива.
Само споделям, противно на вярванията, че за отказването не са необходими нито воля, нито сила, нито нерви или напрежение, просто ти трябват желание и знания, които получих по време на курса. Потвърждавам отказването е с лекота и без тревоги.
Прегръщам ви и ви желая успех!
Sparkling Heart

Общи условия

Активация на акаунт