Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно - тема 17

• 11 066
  • 392
  •   2
Отговори
# 210
Книгата на Светла я имам, много не ми помогна.
Но тя е непушач все пак.
Бях на един лайф, покани ме, имах въпроси към нея.
Не получих отговор, а ми поискаха стабилна сума пари за да изкарам курса им.
Не благодаря.
Е, всеки решава кой път ще избере.
Браво, че си щастлива. И все така да не припарваш до цигари.

# 211
  • Варна
Както споделих февруари тук във форума, когато започнах курса, сумата, която се дава, а именно 500 лв, за мен беше инвестиция в здравето ми. Аз давах по 300 лв на месец за цигари !!!!
Вече съм спестила 900 лв. Тази сума е нищо на фона на ежедневната отрова, която вкарвах в тялото си.
На мен нищо друго не ми помогна така убедително да ги спра, направо не ми се вярваше след толкова години зависимост как нещата се случиха с лекота.
Само четене на книгата, като разказ, не става. Имаме видео срещи един път в седмицата, където се обсъждат много неща. Не си сам и имаш подкрепа. Това, че Светла е непушач, няма значение, курсът е дългогодишен труд и е брилянтно измислен всеки един детайл.
Споделих тук, защото ако има хора като мен, на които нищо друго не е помогнало дългосрочно и наистина вече са разбрали, че повече отлагане не може да има, това е 100% изпитано и работещо.
Всеки решава за себе си, просто искам да помогна и на други, които се борят с тази зависимост. 😘

# 212
Разбира се, че всеки решава за себе си и как ще го направи.
Важен е крайния резултат.
Аз съм си скръндзава.
Е, дала съм 60-80 кинта за книги за отказване на цигари.
Ама да ти кажа ако бях дала 500, хубавичко щях да помисля дали да запаля Joy
Че си имах хързулвания.

Какво обсъждате на срещите?
Я кажи примерно какво да правят хората като мен, които като се ядосат и им иде да запалят.
Не че го правя всеки път, просто имам такива моменти.
Та тук какви насоки дава тя?

# 213
  • Сливен
Привет и от мен, отново Simple Smile. Вече прехвърлих месеца без дим. Значи да уточня за пиенето на вода 5-6 литра ги пия не защото отказвам цигарите, а защото пияповече вода по принцип. Аз съм с инсулинова резистентност, на хранителен режим съм и просто пия повече вода. Споделих за водата, тъй като прочетох мненията назад и винаги първо се съветва за повече течности. Направих консултация с лекар и нищо особено не ми каза или препоръча. Сега реших да пробвам да включа повече движение, врвя по 20 000 крачки на ден и съм малко по-добре. Но при мен се комбинираха нещата и със симптоми на перименопауза, една тежка уртикария изкарах точно в момента, когато спрях цигарите, както и доста напрежение в личния и професионалният ми живот и какво да кажа не улучих момента за отказване на цигарите, ама то никога не  е точния момент хахах. Просто ще го премина, питах дали има някаква хранителна добавка или пробиотици, които да ми помогнат да мина през това състояние, ама като няма няма, ще се адаптира тялото ми. Simple Smile Успех на всички, много е яко да си непушач!

# 214
Железарка,

Аз пък се наложи да спря цигарите от раз заради спешна операция на херния на диафрагмата. Реално тя ми беше пробита от стомаха, който се беше качил нагоре и ми беше смачкал единия бял дроб. В резултат - оказах се във ВМА посреднощ и на другата сутрин се събудих с 22 см шеф на корема и стърчащи тръбички от мен отвсякъде.
Не най-подходящият момент за отказване на цигари (26 г., последно пушех по 1 кутия на ден). Като се прибрах от болницата бях бледо копие на себе си, но се заинатих, че този път няма да пуша, та каквото ще да става и благодарение на тази група тук, няколко книги и приложението Smoke Free, успях да удържа и вече повече от 8 м. не съм запалила нито 1 цигара.
Пуши ми се още, ама много важно. Сигурно ще съм цял живот така. Няма ни пробиотик, ни добавка, всичко е в главата, защото пристрастеността е главно психическа.
Успех и не се връщай назад. Хубаво е, че се движиш повече, ще видиш как след време нещата ще светват все повече и повече.

# 215
  • Варна
Разбира се, че всеки решава за себе си и как ще го направи.
Важен е крайния резултат.
Аз съм си скръндзава.
Е, дала съм 60-80 кинта за книги за отказване на цигари.
Ама да ти кажа ако бях дала 500, хубавичко щях да помисля дали да запаля Joy
Че си имах хързулвания.

Какво обсъждате на срещите?
Я кажи примерно какво да правят хората като мен, които като се ядосат и им иде да запалят.
Не че го правя всеки път, просто имам такива моменти.
Та тук какви насоки дава тя?
Ами човек като си помисли колко лв дава на месец за цигари и то ги даваш, за да се тровиш и като сметнеш за една година колко са и т.н. И ако знаеш че за 500 лв. ще ги откажеш завинаги и с лекота, няма ли да ги дадеш??? Всяка една стотинка си заслужаваше.
Иначе на онлайн срещите се работи с всеки индивидуално, пишат се домашни и се обсъждат страховете, митовете за цигарите, изкривените мисловни процеси, ползата за всеки от пушенето и се преработват. Има доста психология.
Например при теб едната от ползите е, че като се ядосаш и палиш. Т.е. мислиш си че цигарата те успокоява и това ти е ползата от нея. В момента, в който човек осъзнае, че няма никаква полза от пушенето и приключва. Цигарата не решава проблема ти. Но не само на теория - ти го осъзнаваш. Също вярването, че е необходима воля за отказването, също е мит. Не трябва никаква воля тук.
Разбира се няма как да преразказвам курса и работата, това е малко по-дълъг процес, но резултата е 100%, за което съм супер благодарна!!!

Последна редакция: пт, 25 юли 2025, 17:20 от karie

# 216
Ох, аз знам, че няма полза от тях.
Знам, че не успокояват, че това е в главата и реално създавам нов проблем. Нито решава проблема.
На теория го знам, но има моменти ,практиката много ми куца. Особено в някои моменти.

# 217
  • Варна
Ох, аз знам, че няма полза от тях.
Знам, че не успокояват, че това е в главата и реално създавам нов проблем. Нито решава проблема.
На теория го знам, но има моменти ,практиката много ми куца. Особено в някои моменти.
Всичко това се преработва. Ползите при всеки са различни, но с работата в курса и с новите знания, всичко се изчиства.

# 218
Помагайте! От понеделник не пуша. Аййос. Аз димни не пуша от 2022 година. Ей така реших да ги спра. От раз. Обаче, днес как ми се пуши....И Алън Кар чета, ама то пак ми се пуши. Голям цирк съм... Знам, че няма полза от тях, няма смисъл, само пари на вятъра..

# 219
Помагайте! От понеделник не пуша. Аййос. Аз димни не пуша от 2022 година. Ей така реших да ги спра. От раз. Обаче, днес как ми се пуши....И Алън Кар чета, ама то пак ми се пуши. Голям цирк съм... Знам, че няма полза от тях, няма смисъл, само пари на вятъра..
Гуш Hug
Дръж се
Купи си табекс.
Или цитизин.

# 220
Не искам медикаменти...Ще се мъча така.

# 221
Стискай зъби. Дишай. Ако ти се плаче - плачи.
Аз при първият ми голям крейвинг накрая ревах като магарица. Помага много.
Издържиш ли малко време повече, 1-2-3 седмици, става все по-лесно и по-лесно.
Просто не се подавай.
Пиши. Говори. Изливай си душата.
Но не си пали цигара. Или там каквото си пушила.
Абсолютно безмислено е, вредно, гадно и какво ли не.

# 222
Не искам медикаменти...Ще се мъча така.

Тези не са вредни.
Цитизина и досега си го пия. Една на ден.
Че като не пуша и когнитивните ми способности се разстроиха, станах разсеяна, правех глупости на работата.
А не бива.
Не е вредно, даже напротив.
Има и друго, купи си мента глог и валериан за успокоение.
Или дихателни упражнения. Дишане 478, може 444, 555. Самото дишане ще те успокои, а броенето ще ти отвлече вниманието от тъпи мисли за цигари.
Препоръчвам и инхалаторчето за което писах назад.

# 223
Имам мента глог валериана. Благодаря Ви за подкрепата ❤️

# 224
И спортувай.

Общи условия

Активация на акаунт