Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно - тема 17

• 9 793
  • 358
  •   1
Отговори
# 345
Баща ми спря някъде на около 35. Сега е на 71 г. и не е палил и цигара от тогава. Спиране - от раз.
Майка ми обаче продължава да си пуши. И двамата са почнали като ученици.
Тъй че - до човек си е. До обстоятелства. Но колкото и кофти неща да ти се случват, нищо не може да оправдае факта, че започваш наново да си вредиш, след дълга борба с наркоманията. Сори, ама ми е много несериозно да пропушиш в някакъв особено тежък момент, не стига, че ти е кофти, ами да си направиш лошата услуга да почнеш пак да пушиш… то цигарите, ако решаваха някакъв проблем, добре, ама те влошават всичко.
И аз съм била в тази супер нелепа ситуация, така пропуших след бременността, адски голяма тъпотия. Сега, ако съм, бих си била шамарите, то не стига, че пропуших, ами и го направих, ДОКАТО кърмех бебе… Горкото ми дете.

# 346
И мен ме интересува от спрялите по-дълго време, дали желанието да пушиш минава с времето? Със сигурност в годините които не пуших когато бях бременна не ми мина за 1.6м , обаче аз просто чаках да спра да кърмя за да пропуша. Сега чакам да ми мине желанията които се появяват от време на време. Но съм съгласна че е до човек. Аз съм от тези които се поддават:) поне започнах да си меря храната, за да спра да пълнея, този път е по-добре, само 1.5кг за 2.5 месеца.

# 347
  • София
Аз нямам желание да пуша. Спрях ги преди година и половина. Единствено имам порив когато съм на маса в компания и пия вино. Поддавам се на изкушението с цигара-две, за да не ме гложди, и после ми е супер-хипер-мега гадно - вкус, мирис, много неприятно.

Например, утре вечер съм на парти и само при мисълта, че може и да се изкуша, лошо ми става. Ще пробвам да издържа.

Иначе стрес, кафе, след ядене - изобщо не се сещам за цигари и ми е много добре. След 25+ години активно пушене.

# 348
Аз съм качила 2 кг за два месеца. Особено последните две седмици много ми се хапва сладко. Вдигнах тренировки дано да спра кантара. Другото е, че всичко подушвам 🫣🫣🫣. Много яко. Надявам се да няма изкушения за пушене, желание нямам засега.

# 349
Елора, да за 5 години със сигурно съм имала желание да пуша. Особено в началото. Но това минава с времето. После идва радостта , че си успял, че си се оттървал от отровата и удовлетворението. Не ми се е пушило 5 години. Напротив бях стигнала до момента в който си казвах, колко по- добре е да не пушиш, как съм си го причинявала , защо не съм спряла по-рано и други подобни. Пропуших от глупост естествено. Имах доста тежка за мен ситуация в семейството , която продължи дълго и много се измъчвах. И реших да запаля. Не защото ще ми помогне, просто ей така, защо пък да не запаля само тази вечер. Сега като гледам нещата в ретроспекция назад осъзнавам , че е било чиста глупост и най-вече подценяване на проблема с пушенето. Вярвах , че щом съм с мисленето , че е по-хубаво да не се пуши, моментното отклонение няма да ме направи пак пушач. Да, ама не. Капанът си е капан и никакво омаловажане на проблема не може да те спаси от него.  Дано и този път борбата е успешна.

# 350
Дано бързо да ги спреш Петя. И всичко в семейството да е наред. Щом има желание, има и начин.

# 351
Ако приемем, че пушенето е вид зависимост, наркомания(а то е) - то тогава и една цигара (доза) са достатъчни да се подхлъзнеш пак. Поне за себе си знам, че или пуша, или не пуша - нито 1, по никакъв повод.
Даже ми е странно като пишете някои от вас, че припалвате от време на време по една-две. Аз си знам, че това не е за мен, аз със сигурност ще пропуша отново (правила съм го, знам от опит) и просто не си позволявам…
А днес така ми се припуши, скарах се жестоко със свекърва ми и просто ми избухваха пламъци през ушите.

# 352
И аз съм така. Или пуша или не. Правила съм опити само с кафето, точно 3 дни и удри пак две кутии айкос. Затова колкото мога ще задържа, дано никога не пропуша.

# 353
  • София
Въпросът е да не се натрупва никотин в организма. Това е веществото, което ни прави зависими. Дори и по 1 цигара на ден, системното вкарване на никотин, дори и 0.05 мг, прави организма зависим. И на следващия ден пак си търси същото (та и отгоре) количество.

Когато пуша цигара-две с чаша вино (веднъж на 3 месеца, примерно), няма натрупване. На другия ден нямам порив да запаля. Напротив, гадно ми е. Поне засега така работи при мен.

Желание нямам, единствено в компания, понеже го асоциирам с добрите стари времена, когато беше хубаво - компания, вино, парти, добро настроение. Ефектът не е същия вече 🥴. И това ще мине...

# 354
Това с цигара , две в компания много малко хора го могат, на лекциите на Алан Кар програмата ми го обясниха по следният начин, просто има хора на които организмът не им понася този стрес и им е много гадно (както казвате на следващият ден ми е зле), и други които могат да преодолеят това чувство и да си причинят още Simple Smile

# 355
  • София
Да, вероятно е така, както е описано в книгата.

И много по-приятно ми е да мириша на хубаво (парфюм, козметика), отколкото на корабен докер (нищо против хората)

# 356
И аз в отбора на отказващите ги. Последната си цигара запалих на 11ти септември сутринта. Утре ще станат 2 седмици.

# 357
MamaMiy благодаря за пожеланията Simple Smile Дано на всички да ни се получи бързо да се оттървем от тая отрова и всичко да е наред. То от нас си зависи.

# 358
Аз се убедих, че, за да спра да пуша трябва да спра и всякакъв алкохол, като под всякакъв визирам 1-2 бири вечер или чаша вино. Е тогава най ми се пуши, дори с кафето нямам чак такава нужда. Но с моята липса на воля не знам дали ще успея да спра и двете заедно...

И аз съм така ...имате ли напредък в случая вече...

Общи условия

Активация на акаунт