Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно - тема 17

• 11 005
  • 388
  •   1
Отговори
# 90
Купих цигари, изпуших 1 , но смятам да опитам номера с водата ще пия вода когато ми се допуши и ми се доплаква.
Ще опитам,дай Боже се получи и кутията ще подаря на съседите

# 91
Благодаря ви искам да ги махна заради всичко, защото се изнервям от тях , защото са отрова , защото да спя по добре и спокойно, защото...
Но и в личен план имам проблем, което допълнително ми се доплаква
Значи пак да повторя. Факта, че купуваш означава, че ИСКАШ да пушиш.
Проумей го.
Реши какво искаш. Ама наистина.
Другото са празни приказки.
Малко като искам пари, ма не работя, ма искам.
Искам да спечеля от тотото, ма не съм пуснала нито един фиш, ама много искам и що не печеля бре.
Или - искам да ям торти, пици, дюнери, бургери, мекици /въобще всичко вредно и колкото искам/ всеки ден и да съм слаба.
Всъщност ти искаш да пушиш, но не искаш вредите от тях.
Тоя номер не минава. Няма такива филми.Не си малка.
Хайде направи проверка колко наистина искаш да не пушиш, щом така упорито твърдиш.
Купи си табекс и първите три дни спазвай схемата. 6 на ден през два часа.
Аз не пия толкова. Но дай да те пробваме колко наистина искаш.

# 92
Аз като чета другите каква абстиненция имат и си мисля също че моето спиране е решение обмисляно с години и изчакване на правилният момент когато ще го сторя. Моята основна причина да спра да пуша, беше че се измъчваю че се убивам бавно, което е безумно, хем пушиш, хем ти е тъпо. И си бях дала една психологическа граница макс 40 години, е на 38 съм, но дойде моментът просто. Прочетох книгата на този Алън и разбрах че не трябва да пия табекси и прочие, защото няма да стане така,понеже реално продължаваш да храниш зависимостта. Но също така си давам сметка, че ако човек не иска,няма да ги спре ако ще "Гиспод" да слезне и да му ги нашепне. Иначе аз изкарах 2 бронхита и не можех да спра да кашлям и свиркам.  Не знам дали си бях докарала нещо хронично защото когато ме снимаха на Скенера, всичко беше ток,нямах нищо. Но от както спрях всичко изчезна ,кашлица, свирене,храчки. Въздухът,това е моят мотиватор. В момента правя по една интензивна крос фитнес тренировка и плуване 1.5км след нея. Сауна,Парна баня и тн и така 6 от 7 дена . Отделно в къщи си правя упражнения. И толкова се радвам че имам енергия затова. Но въпреки това което ви казвам, качих 4 кг,явно просто повече ям и с тези тренировки качвам и маса. Но определено си личат тези кг. А да, изпъпчих се по гърба, сигурно нещо чистя,изобщо външният ми вид е под всякаква критика в момента, но душата сякаш е щастлива.

# 93
Ема, нищо му няма на табекса. Дори не е вреден. В него няма никотин. Съставката цитизин си помага. Има я под други форми и за други неща.
Не виждам смисъл да се мъча и да се правя на Райна Княгина.
Единствено и аз като Алън Кар съм против никотинови лепенки, спрейове и т.н.
Много ми е глупаво. Малко като - отказвам торта рафаело и минавам на торта червено кадифе Joy
Или пък тези, които минават на ел. цигари също все още не знаят какво искат. Като малки деца са.
Те искат да пушат като Плийз, но без вредните ефекти. Не са готови, не са осъзнати. Не са узрели.
Да, ти си обмисляла. Аз също.
Но едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто е да го направиш.
Може да стане от първия  път, може от втория, а може и  като мен от сигурно де да знам - 16-тия, не ги броя.
Борбата не е само с цигарите, а със самите нас си.
И аз съм била на ниво искане и тропане с краченце, но много пъти реалността друго показва.
Всъщност преди 5 години като ги спрях успешно за 40 дни влязох в болницата заради това.
Високо тсх, 10 дни не бях ходила до тоалетната.
Излязох, и пак запек. Пропуших. На първата цигара ревах.
Но си казах, че ще намеря рано или късно начин да оправя това с червата.
Истината е, че ми бяха много зле тогава.
Те преди 2 години и с цигари пак отказаха да работят за 2 седмици. Лаксативите спряха да действат,  а пушех. Трябваше да работя върху тях, да променям някои неща.
Сега нямам драма и да пуша и да не пуша, бачкат. Много фактори са тука намесени- микробиом, психика, хормони.

# 94
Да кажа и аз.
Преди 4 години един доктор ми каза, че и да пазя диета, и да пия хапчета, от рефлукс няма да се отърва, докато пуша. А аз тогава бях на 8-10 цигари на ден. Купих си книгата на Алън Кар, прочетох я, изпуших последната цигара. На другата сутрин отидох на иглотерапия, набодоха ме с игли против пушене… и на прибиране към нас се разревах на улицата, толкова ми се пушеше. Купих си цигари и дотук със спирането. Опитах да намалявам и в резултат - пушех все повече и повече.
Когато попаднах миналия ноември в болница, имах достатъчно време да си мисля за всякакви неща и дори и преди да питам доктора за пушенето на изписването, бях решил да ги спра “за малко”. Вече бях 7 дни без цигари. Когато ми каза колко тежко е било положението на белия ми дроб - напомням - имах рецидив на диафрагмална херния, стомахът ми беше влязъл в гръдната клетка и беше смачкал единия ми бял дроб - уплаших се много.
И да, в началото беше много трудно, защото аз реално нямах време да проискам да спра, да се настроя, просто бях пред свършен факт. Тогава прочетох книгата на Елора и в нея се говори за избор, ами аз имах избор да не пиша, тялото си е мое, не на доктора. Нищо, че смятах за подигравка с труда му, ако пропуша отново.
Но да, тялото си е мое и аз избирам да не го тровя повече. И на мен ми се струва някак тъпо да излизам с приятели и да не пуша, още не съм била на бар с алкохол, но засега се справям отлично във всякакви ситуации.
Даже почнах да си излизам на балкона, без да пуша.
Please, не си готова. Тъпо е точно в темата за взаимопомощ да ти казваме да пушиш, но това е реалността. Ще дойде друг момент, в който ще си готова, но няма да е сега, утре или след една седмица.
Повярвай ми, моментът на моето отказване беше най-гадният в живота ми. Бях съсипана - физически, емоционално и психически. Освен операцията минавах през такава емоционална криза, че сенките от нея ме държат и досега. Събудих се с рев, снощи съм ревала също. И повярвай ми - цигарите не помагат.

Иначе - поздравления за всички вече бивши пушачи 😉.

# 95
Не аз няма да се откажа , разберете!

# 96
Добре, никой не казва да се откажеш, просто премисли нещата отново и отново, определи си дата, когато наистина си готова, но денят не е днес.

# 97
Добре, никой не казва да се откажеш, просто премисли нещата отново и отново, определи си дата, когато наистина си готова, но денят не е днес.
Днес съм изпушила 4 цигари,кото гася до половината после пак в паля,но усещането е , главата ми се завърта и получавам сърцебиене. Явно вече 4 ми идват в повече или това че цигарите ме изнерят

# 98
Или това, че почваш да получаваш пристъпи на тревожност и оттам става всичко това.
Опитай се да се успокоиш, времето е хубаво, излез навън, разходи се, яж, спи, каквото ще подейства, ти си знаеш.
Не се фиксирай в момента в цигарите, а се опитай да видиш кое е нещото, което наистина те тревожи и да го отработиш.

# 99
Мила, ха, иглотерапията е била за пушене, не против Joy
Ох, добре че не го направих и това.
Иначе да, като съм припалвала и всеки път стомаха се обажда. Не че боли нещо много, но рефлукса се обажда някак повече. То моя гастрит е с ниски киселини.
Да, подигравка и с труда на доктора, но остави го доктора. Подигравка е с теб самата.

Please, да, не се отказвай. Но не бъди като малко детенце - искам сега, веднага. Има огромно противоречие в теб, има да работиш над самата себе си и това, което правиш освен до истерия, сълзи може и до по-сериозни неща да доведе. Разбери се със себе си първо.
Виждаш сама, че ни си готова. Не ми приказвай какво искаш, защото не ти купувам аз цигарите, нито съседа, нито вселената. Ти ги купуваш.
Спри да гориш парите си. Или пуши или не пуши. Какво е това гасене до половината.
Ей, това да гасиш до половината си е престъпление Joy  Поне като съм пушила винаги е било до  край. Това да хвърлям, абсурд. Случвало се е, но при разни обстоятелства и после ме е яд.
И да, като съм припалвала ми се е виело свят. Но съм си я изпушвала.
Пуши си бре. Щом можеш по пет на ден, пуши по пет. Ама без тръшкания, без нерви. Седни и се накефи на цигарата, на усещането. Кой знае, може някой ден да осъзнаеш, че нямаш нужда от нея. Ама ако искаш и по 10 пуши.
И като узрееш - пак заповядай.
Казва ти го това човек, който си е изгубил бройките на отказ.
Засега не ти се получава. Чети,мотивирай се. Написах ти го вече.
Ето, Алън Кар ти дава да пушиш докато четеш.

# 100
Hug
А няма да се откажа ,а книгата е прочетох ,,Аз не пуша,, мисля така се казваше,казва неща които и аз знам .
Днес може да са 4 ,утре може да са 0 Stuck Out Tongue Winking Eye
Аз нямам да се откажа

# 101
Разбира се, че не трябва да се отказваш.
Просто не го приемай толкова навътре.
Не само книгата на Алън Кар.
Прочети и другите две в първия пост под книгата на Алън Кар.
Абе има хора някои неща ги могат от раз, други не могат.
Примерно аз да си оправя храненето и мисленето ми трябваха 3 години само мислене и четене и малко корекции на храната. Същото и с цигарите.
Но има хора кажат стоп с вредна храна или цигари и са готово. Много ме дразнят такива Joy
Прочети и старите ни постове, назад един странен метод съм споделила. Започни от тази тема и после прочети и предишната. Поне това. Има много добри мнения, съвет, трикове.
Може и да медитираш също. Дихателни упражнения да въведеш.
Интересното е, че аз като пушех не можех да правя дихателни упражнения. Не че не можех да дишам, можех, но трудно, но не можех да седна да правя алтернативното дишане, дълбоко. Обаче като ги спирам и веднага ме привличат дихателните техники и успокояват.

# 102
Не ми се карайте, но чувал ли е някой за хипноза за отказване .
Моя позната ми беше казала преди много време, че така е спряла, тогава аз й си изсмях, защото изобщо не вярвам в тези измислици.
Сега обаче се замислих .

# 103
Няма да ти се смеем, тук какви ли не неща не сме чели и правили.
Ако ми видиш ритуалчето назад, което направих...
Чела съм за хипноза, но някак не искам. Някой да ми внушава някакви неща.
Ами ако внуши нещо,  което ни искам.
Ама си прецени и опитай.
Чела съм че помага при някои, но има и хора не е завинаги. Отново опираме до избор.
Има и един скъп метод. Ама е над 1000 лв. Някакви точки на ушите се натискат с уред.
Не мерси.

# 104
Елора да ти кажа и за тези пари съм склонна да пробвам този апарат . Трябва да проуча.

Общи условия

Активация на акаунт