Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно - тема 17

• 11 082
  • 395
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте на всички. Не пуша от 21 дни. Учудващо и за мен самата не ми се пуши много, лесно минаха тия 21 дни. Ноооо днес беше много натоварен,нервен ден в офиса и бях на косъм да запаля. Повтарях си всичко което да ме нахъса, дишах, пих вода, не и не, пушеше ми се. Не запалих все пак и кризата отмина. Въпреки това моментно разколебаване исках да ви кажа, че ми действате страшно мотивиращо и зареждащо! Благодаря на всички за взаимната подкрепа!

# 226
Аз включих айкоса, но не пуших. Само гледах докато изгасне. Наистина не ми се пуши ..

# 227
О, около мен цигари е имало нон-стоп винаги, че дори съм държала чужда запалена… Само я държах 🤣.
Иначе - както съм писала 100 пъти, на мен още си ми се пуши, но какво от това? Имам волята да не пуша, така смятам и занапред. Липсват ми (противно на всички мъдри приказки в книгите), ама пак няма да си запаля. Защото така съм си избрала за себе си.
А иначе - тия кризи минават и заминават, в началото са по-тежки, после се научаваме, че тегавите моменти можем да ги преживяваме и без цигари. И според мен - по-лесно.

# 228
Здравейте на всички. Не пуша от 21 дни. Учудващо и за мен самата не ми се пуши много, лесно минаха тия 21 дни. Ноооо днес беше много натоварен,нервен ден в офиса и бях на косъм да запаля. Повтарях си всичко което да ме нахъса, дишах, пих вода, не и не, пушеше ми се. Не запалих все пак и кризата отмина. Въпреки това моментно разколебаване исках да ви кажа, че ми действате страшно мотивиращо и зареждащо! Благодаря на всички за взаимната подкрепа!

Браво, че си устояла.
На мен точно в такива моменти ми е трудно.
Имам моменти устоявам, има моменти - не.
Преди 3 седмици имахме изключително гаден ден. Много дребни ядове накуп, даже си тръгнахме час по-късно.
И опитах, дишах, инхалатора. Но не, пуши ми се.
И просто реших да изпуша 1. После като си тръгвах взех още 1 от колежката.
После от майка изпуших 2 на следващия ден и спрях.
Та в напрегнати ситуации ми е много трудно понякога. Зависи от психическото ми състояние явно.

Аз включих айкоса, но не пуших. Само гледах докато изгасне. Наистина не ми се пуши ..

Да го продадеш тоя айкос. За какво ти е?
Ей така го продадох моя.
Бях спряла преди година и нещо цигарите, но имах и айкос. Пушех и двата вида.
Ама изтерясах на втория месец и си купих една кутия за ел. цигарата.
След това я продадох, да не ме изкушава.
Помисли си хубаво дали искаш да е при теб.
Ако не искаш да се разделяш с нея, имаш проблем.

# 229
Има и друг пушач в къщата. Затова няма да я продавам. Но аз и последната кутия Собрание пазя на терасата от 2022 и не си и помислям за цигари. Притеснява ме кантара +1 кг, а храненето ми е същото. И спортувам всеки ден, разхождам и кучето. Благодаря за подкрепата, държа фронта.

# 230
Ахаа.
Евала ти за волята.
Да имаш кутия и да не я пипнеш.
При мен няма такива работи. Като съм прегрешавала ще си я опаткам Joy
Така да седи, не става.
Малко съм човек на крайностите.
То мога без цигари, ама с една не мога. Има хора могат по пет на ден, а аз съм като разгонена кобила Joy
Всяко чудо е за три дни, с намалянето също така стана.
Майка ми си крие цигарите. Ако и ги видя, ще се изкуша може би, ще се изнервя.
Знае го и крие. И пуши навън. На работа не ми е драма дима, там се пуши, но вкъщи не ми е ок да има цигарен дим.

За храната, така е. Има някакво забавяне. Даже при някой голямо.
При всеки е различно.
Аз ако преди можех 3 кила за месец да сваля ако прегрешавам, след отказването вече не мога.
1 кило може месец да го влача, ама и ако ми дойде мц ще похапна нещо.
Но съм чела по тоя повод, след време се оправят нещата.
Гледай въглехидрати и то бързи да махнеш. Или много ограничено.
Тъй като е забавен метаболизма, трябва и храната да се пипне.
1 кг е нищо, аз се мъча с 5-6.
Плюс и имах лечение са АБ за две седмици и оттам още повече ми пострада обмяната.

# 231
Аз съм с хипо на щитовидната и от там също кг са проблем и затова гледам да държа едно тегло. Много е забавно, хем ми се пуши, хем не ми се пуши. Ти за колко време ги отказа?

# 232
И аз съм и с хипо и с хашимото.
Двойна комбинация.
Хич не е забавно. Това да ми се пуши и да знам, че не трябва, не е добре за мен и не искам, но да ми се пуши е супер дразнещо и изнервящо.
Но сякаш една част от тиквата ми мрънка ли, мрънка.
Одеве навън и вървя, подухва вятър, чист въздух и ми се пушляви от час.
Почнах да си вървя и да си дишам - 555 схемата. После малко инхалаторчето шмръкнах.
Успокоих се.
Малко по-късно ако ме напъне ще си потупам там точките на Макена.
Инче какво да ти кажа. Аз ги отказвам от 2018. Борех и жесток запек от тогава след спирането и него го преборих миналата година като ги спрях.
Спряла съм да броя пътите когато ги спирах. То всъщност е лесно. Трудното е да не започнеш.
Миналата година имах един период от 6 месеца чист почти без тая кутия електронните.
Ама почина мой близък приятел и ме напъна на третия ден. Удържам, държа и после палнах след месец. След още месец още 1. И така юли месец пропуших на почивката пак за малко и като се върнах си почнах да купувам.
Обаче не се чувствах добре и пак след 3 месеца опитах 2 пъти май. За по 10 дни. После вече окончателно реших от 1 януари, но осирах пейзажа през 10 дни по някоя цигара. Иначе имам много чисти дни. Но се сещаш, че всеки пирон ме връща в началото.
Имах и месец и нещо чист, отидох на почивка изтрещях на финала, върнах се, пуших още 2 дни. Реално 3-4 дни имах палуване и от 10 пак на линия.
Та аз съм много особен случай.
Кифла на квадрат.
Сега пак.
Вчера на кардиолог бях. Преди почивката имах бодежи в областа на сърцето, стягане.
Тя вика, че не е от сърцето. Прегледа ме, всичко точно.
Разпита ме. Каза че може от щитовидната,но и от фасциите. Също емоционалното напрежение оказва влияние, климатици. Казах и за цигарите. Каза, че това си вреди много. Да не пушиш, после да пушиш и да вкарваш тия отрови, отделно емоционално това ме нервира, то е ясно.
И сега не пуша де.
Та не бъди като мен. Не пуши.
Щом си издържала стресова ситуация евала. Можеш и още.
Абе има хора като спират и пропушват си  пушат стабилно и си купуват, аз поне не съм така.
Но пак не е редно.

# 233
Елора, как пребори запека?
При мен това е огромен препъни камък, в това да се наканя пак да ги спирам.

# 234
И аз много пъти съм спирала. Не е за хвалба🫣. Не ми пречат, аз си наумих да спирам. Ще драпам.
За запек аз пия пробиотик от години и нямам проблеми. Дори се изненадах. Не искам да правя реклама, предполагам всички работят еднакво.

# 235
Елора, как пребори запека?
При мен това е огромен препъни камък, в това да се наканя пак да ги спирам.

Това е много сложна и дълга тема. И аз бях така, докото стоплих, че това ми е оправданието да пуша.
След първия ми провал 2018 като излязох от болницата ми беше тъжно за запека и пропуших.
Но в един момент си дадох сметка, че не може вечно да се оправдавам, че пуша, щото нали трябва да ходя.
Реално аз си бях често запечена и като си пушех.
При мен са съпътстващи заболявания. Автоимунното влияе върху червата. Отделно ми бяха прецакани от разхлабителни чайове. Лениви до безобразие.
Скрит текст:
Що книги за черва изчетох и разбрах и някои неща за формата на изпражненията. Сега са ми екстра. Като за изложба tooth
И преди  две години /още пушех/ чая спря да ми действа. И беше страшно.
Трябваше да сменям лаксативи, да експериментирам, абе страшен ад е това. То запек, то хемороиди, то с дни да не можеш.
Та смених лаксативите. Това първо, нямаше смисъл от старите.
Второ почнах масажи. Всяка сутрин преди ставане масаж. От дясно наляво. Виж снимка как е дебелото черво и през къде излиза акото, щото ако правиш обратното връщаш аките назад, което не е  хич хубаво Joy
Та сутрин масажа ми е задължителен.
Второто е упражнението вакум. Виж го и него в гуглето. Има си клипове. Единствено го спирам като дойде мц и това е задължително, че става лошо.
Правя го след първия масаж. 4-5 пъти.
После ставам и си пия топлата вода. Нея от 20 години си я пия.
Чакам 15 минути, след това малко мст масло за смазка. Това също много помага, да не са сухи аките и да излизат лесно.
После вече ми е кефира. Домашен кефир, пълен с пробиотици.
После кафе и някой плод.
Също така вкарах поза маласана от йогата ежедневно. Сутрин лежерна тренировка с йога и упражнения за рехабилитация и завършвам с дълбок клек.
Вечерната силова тренировка също завършвам със стречинг и дълбок клек.
Открих едно хомеопатично от ихерб. Малко съм скептична към хомеопатията, ама ми помогна. В началото не разбрах, че точно това нещо ми помага. Започнах да получавам редовни пълни изхождания. Обмислям да спра билковите хапчета за запек, едно по едно и дай Боже да остана на хомеопатичното.
А не да седя, то да не излиза, да се напъвам и мъча. А мъченето, напъването правят хемороидите, което също прави запек.
Също така имам столче за акане, което е от огромно значение.
Използвала съм и свещички за акане в трудни моменти. Но детски, задължително детски. И сега имам, вече по-рядко опирам до тях.
Друго което помага е психически да се подготвиш. Не е лесно. Тялото е свикнало на цигари и едно спиране променя биохимията и при някой хора се получават драми. При някои е за седмица, но аз три месеца се мъчех миналата година. Но просто реших, че мен едни цигари не могат да ми контролират червата. И не мога вечно да се оправдавам, защото от тях още много други драми може да имам.
Плюс те и без това си отказаха още като пушех.
От месеци правя и друг метод като ходя до тоалетната и се седна на чиния и си вдигна краката на столчето за акане. И това ми е закон и голям навик.
Не мога да намеря клипа, той на гастроентеролог съвета.
Наливам 1/3 шише пластмасово. Слагам сламка. Сядам на чинията, вдигам крака на столчето за акане и почвам да вдишвам и да издишвам в шишето през сламката обаче. Така се получават естествен натиск и после напъни, а не от ония силни напъни. От тях съм се отучила вече.
Това със сламката го предписват и на хора с малък капацитет на белия дроб. Примерно при ковид лечение.
Та си имам схема, мои си неща, които работят. Плюс може да се прави и по всяко време действа и успокояващо.
Отделно пиех глутамин за стомашна лигавица и чревна лигавици. Пия хлъзгав бряст капсули отново за тях, но и поради други причини. Хлъзгавия бряст има много ползи.
Иначе лаксативите са ми 1 брой елакса билковото и 1 брой натуралакс към 18 вечерта на гладно. И 1 хомеопатичното от чужбина. То дозата е 6, ама да си гледат работата, 1 ми стига на мен.
Елаксата ще я махам скоро. Дано успея. Мисля че ще успея. Ще се поозоря евентуално, ама те червата са длъжни да свикват.

Та така накратко. Миналата година при спирането имах запек и го оправих,тъпото беше че пропуших.
Интересното е, че при следващите спирания нямах такъв проблем.
Беше леко изразен за пет дни, после работата заспа.
И през тия 8 месеца дори и палувания с цигари да съм имала не ми е пречело на тази дейност.
Даже забелязах, че когато прегрешавам пък почнах малко да се запичам.
Явно ги стресирам.
Да не забравя, че пия следобед и магнезиев цитрат, който също има леки лаксативни свойства.
И забелязах, че ако го спра ми създава драма.
Въобще правя много неща и действието е синергично.

Последна редакция: сб, 02 авг 2025, 19:15 от Елора

# 236
Благодаря! Даде ми доста идеи и варианти.
По принцип нямам проблем, и никога не съм имала, освен няколкото пъти, в които спирах да пуша. Издържах по две седмици и ги почвах пак, че две седмици си е много време за запек Sad
Опитвам се да се настроя и подготвя по-добре този път.

# 237
Явно при всеки различно. Аз като спирах димните цигари много кашлях, по два месеца почти. Сега нищо по-различно, само забелязвам пулсът ми е стабилен и венците са ми спокойни. Но то все още 6 дни. Другото е, че като спирах димните зверски ми се пушеше наистина. Сега включвам айкоса, без да пуша🤣🤣🤣 само симулирам. Два пъти вече, но действа.
Апропо, които ни четат вероятно ни мислят за чисто луди😁😁

# 238
Ми да не четат тогава Grinning

vaychka, нещата които смятам, че трябва задължително да включиш са - масажите /поне 20 кръгчета/ + вакум след това, пиенето на топла вода след това, след 10-15минути  мст масло. Също и столче за акане /от тему си взех аз/ и това със сламката.
Ако това не стане може да опиташ хомеопатичното вече. Но е хубаво да се опита без други добавки.
Детска свещичка също. Защо я давам нея. Защото тази за възрастни като я сложиш ще те напъне бързо. Особено ако си запечена и на дупенцето вече има нещо. Ще те напъне след малко, ще освободиш нещо, но не достатъчно и не напълно.
Детската обаче седи дълго. И смазва по-дълго. Плюс тя предизвиква много по-леки контракции на червото, което предвижва съдържанието напред. Напълно безвредни.
Макар мст маслото може и лъжица преди лягане, но аз не обичам да товаря тогава организма, опитах и не ми е ок.
МСТ маслото е много полезно, проучи за него.
Иначе ти си решаваш де. Просто е хубаво да опиташ естествени неща. Не че нещо са лошо билковите, но често водят до привикване и пристрастяване.

# 239
Свещички и на мен ми предписаха след операцията на щитовидната жлеза и после при коремната. Взех си детски, идеална работа.

Общи условия

Активация на акаунт