Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно - тема 17

• 10 986
  • 388
  •   1
Отговори
# 330
Ех, а можеше още един ден да включиш, ама си беше решила подсъзнателно, че ще е един ден.
Айде почини си, помисли, прочети нещо и след 1,2 седмици ги направи 3 дни.
Имаш много път да извървиш  и много да осъзнаваш.
Не си узряла.
На ниво трябва си, не на ниво искам.
Иначе за сънищата те разбирам и аз съм такава.
Прочети инструкцията за табекса.
Или не пушиш и го пиеш или не го пиеш.
Ха, толкова провали съм имала. Щях да лудна, ако така се обвинявах.
Не че не го правих в началото.
Провалил се е човек, когато спре с опитите.

# 331
Елора точно това направих… задържах 1 ден и пак на ново… вчера се издъних жестоко- цели 10 цигари… пак е добре де- не са 40, но нищо не направих. Тъпото е, че издържах онзи ден с Табекс, но ми стана много кофти от него и вчера ме достраша да го пия ииии воаля… отвратително се чувстваш след всеки провал това е тъпото! А мъжа ми от раз, колегите и те и това те кара още повече да се чувстваш безгръбначно… днес пак ще го пия тоя Табекс. Да видим… а иначе усещам и че те ме изнервят допълнително! Нарушават съня ми- като изкарах 2 дни с по 3-4 цигари и един без спах като бебе! Много е странно- изнервена съм от абстиненцията, но съм по- отпусната някак… започвам да си мисля, че през годините и тея паник атаки и тревожността като цяло май е от тях основно…
това че някой от раз спира, не значи че после пак няма да пропуши. Вече два пъти съм ги отказвала и смея да твърдя че много тежко е първите 7 дена, след това става доста по-лесно. Сега вече 2 месеца и половина не пуша и много рядко се сещам. Щом чак си направих хранителна диета и си меря храната с везна,демек щом вече в други неща съм се съсредоточила. Това не значи че не се сещам за цигарките от време на време и не си мисля че някой ден пак сигурно ще пропуша:) така че горе главата, но трябва да стиснеш зъби първата седмица, особено първите няколко дена

# 332
Елора ще опитам пак, даже не ми се и чака седмица… много е странно - искам, видях, че ми е по-добре и все пак нуждата да дърпам тея л…а надделява…
Е.М.А. Издържа ли 2 дни подред мисля, че ще удържа, макар и само, защото няма да искам да си прецакам 48-те часа мъка 🤣, ама хайде де- те как се преживяват?!
Малеее все си мислих, че съм инат, ама това ме обори качествено…
А тъпото в цялата ситуация е, че като изпуша цяла цигара ми става лошо дори- и какво от това, след няколко часа бааамм- още една🤯! Никаква логика за Бога!!! Направо се озадачих от себе си😟

# 333
Имаш нужда да почетеш повечко.

# 334
Според мен ще успеем всички! Щом има желание! Не приемайте отказването като наказание, а като възможност. Честно казано, когато ги гледам красиви и стилни дами, а стоят пред офисите с цигара. Ами тъжно ми е за тях наистина. Аз поне с айкоса не дремех пред сградата да ме гледа целия свят. Така де, приемете тази възможност, опитвайте всеки ден е бонус! Леко се диша без цигари 🥰

# 335
Днес точно видях на улицата една такава готина дама и с цигара… много странно и несвойствено ми беше.
А то просто си е един грозен навик.

# 336
Аз се убедих, че, за да спра да пуша трябва да спра и всякакъв алкохол, като под всякакъв визирам 1-2 бири вечер или чаша вино. Е тогава най ми се пуши, дори с кафето нямам чак такава нужда. Но с моята липса на воля не знам дали ще успея да спра и двете заедно...

# 337
На мен с кафето не ми е било проблем. Още преди години на първото спиране установих, че не ми трябва цигара за кафето.
Обаче след хранене ми беше кошмар.
3 месеца ми бяха нужни миналата година. Всеки път след обяд и вечеря час или час и половина ме тресеше нервата и абстиненцията за цигара.
Сега съм много добре. След обядване нямам драма. След вечеря обаче ми е по така щекотливо, ама се търпи. То някакви 10-15 минути.
Абе имала съм навик да хапна нещо дребно за да си изпуша цигарата.
А питай ме що съм имала повечко кила.
Майка ми пък цигара без лукче в устата не може да запали. Не можела да диша моля ти се.
Викам ми махни ги тия фъшкии ма.

# 338
Аз се убедих, че, за да спра да пуша трябва да спра и всякакъв алкохол, като под всякакъв визирам 1-2 бири вечер или чаша вино. Е тогава най ми се пуши, дори с кафето нямам чак такава нужда. Но с моята липса на воля не знам дали ще успея да спра и двете заедно...

Даже е по-лесно Simple Smile опитай! Стисни зъби за три дни. После става лесно. Да, има пристъпи и ти иде да виеш, или да вземеш циагара от колега... до момента, в който усетиш, че мозъка ти е много по-спокоен, сънят по-качествен, храната по-вкусна, а самоконтрола много по-голям. Три дни...вторият е кризисен...третия ще бъдеш горда от себе си. Без алкохол, без цигари, без отрови и едно благодарно и щастливо тяло. Simple Smile

# 339
Елора ще опитам пак, даже не ми се и чака седмица… много е странно - искам, видях, че ми е по-добре и все пак нуждата да дърпам тея л…а надделява…
Е.М.А. Издържа ли 2 дни подред мисля, че ще удържа, макар и само, защото няма да искам да си прецакам 48-те часа мъка 🤣, ама хайде де- те как се преживяват?!
Малеее все си мислих, че съм инат, ама това ме обори качествено…
А тъпото в цялата ситуация е, че като изпуша цяла цигара ми става лошо дори- и какво от това, след няколко часа бааамм- още една🤯! Никаква логика за Бога!!! Направо се озадачих от себе си😟
И аз си мислих че най-страшното е а издържиш първите дни, но уви, не е баш така. Затова има толкова хора пропушили след 1, 2 години, че мак дори след 5 и 10 години непушене. Това си е като наркоманията, няма гаранция че няма пак да почнеш. Иначе тези 2 дни, аз по-скоро бих казала седмица, еми издържат се, гадничко е щото през цялото време само цигари са ти в главата. Но наистина какво са 7 дена. Проблема според мен идва след това, рязко човек започва да се чувства добре, има енергия, изглежда по-добре и тн и забравя колко зле са му се отразявали цигарите и в някои моменти, при мен в много,защото бях доста страстен пушач и дълги години, свързваш някакви хубави неща с цигарите. И тогава идва “истинската борба”. Аз все още си мисля че в някакъв момент ще пропуша и се надявам да ми минат тези мисли с времето. Само от 2м и половина не пуша, така че има време. Знам че 6 месеца, година вече са по-значителен период. Сега постигнах рекорд че предният път пропуших на вторият месец:)

# 340
И аз се надявам да издържа повече време. Засега още няма два месеца. Но се чувствам перфектно 🌞, така че не смятам да започвам.

# 341
Аз не пуших 5 години. Нито една цигара. Естествено имала съм много стресови ситуации включително чаках изследване за едва бенка да излезе с много сериозни съмнения за меланом. Лабораториите почиваха цял месец и чакането се проточи над месец. и пак не запалих. Бях убедена че е много по-хубаво да не се пуши. И че намя да запаля. Но запалих в друга ситуация. и сега ми е трудно да ги спра. Спрях за месец. Пак започнах. Сега се насторойвам пак. Споделям това за помощ на тези които вече са спрели и ако може да не се подлъгват пак. А и да ви кажа , че многооо ми помагате като ви чета.

# 342
Като чета за хора ,които не са пушили 5 години и са пропушили или за тези, които 15 години и пак са пропушили ми е ясно едно.
Пушача си е пушач винаги, абсолютно винаги. Наркомана си е наркоман до живот. Мозъка ни е друг, променен след толкова дрога.
Просто някои избират 2, 3, 5, 10 години да не пушат.
Но демончето дреме.

# 343
Факт. Абсолютно съм съгласна . Въпреки , че имам приятели които са пушили десетина години да кажем между 20тата и 30тата си година.И то бяха сериозни пушачи. И вече над 20 години не пушат. Това е трайно отказал се човек. Та си мисля, че и възрастта е фактор. Едно е да си спрял на 30, друго е на 50 тепърва да почваш борбата. От друга страна се сещам за позната която ги спря на 65год. Та така, както казва Елора, важно е желанието да на пушиш, да лелееш да си непушач Simple Smile

# 344
Проблема е че понякога идва и малоумното желание за цигара и в главата става кютек Joy
Петя, значи за тия пет години все си имала желание за цигара .
Може ли да споделиш защо пропуши?
И все пак с времето намаляваше ли желанието?

Общи условия

Активация на акаунт