Градинарство - моето хоби 36

• 37 269
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
Рододендронът е градинско растение.У нас се намира в природата като Странджанска зеленика.
Ако е същото като моето, пише, че издържа до -5 градуса.

# 106
Това на снимката е азалия, не е рододендрон. На етикета си пише до -5°С, това в БГ означава стайно отглеждане поне през зимата.

# 107
Да, това е азалия. Миналата пролет ми продадоха две, като твърдяха, че е външна азалия. Сега едната няма признаци за живот, измръзнала е. Другата има листа, но още не може да се каже дали ще е ок. Ако оцелее може би ще я прехвърля в саксия

# 108
Момичета, имам няколко млади дръвчета на по 2 години - смокиня, планински лимон, японска вишна, ябълка. Прави ми впечатление, че не растат на височина и реших да се допитам - вие наторявате ли редовно и има ли универсален препарат или за всяко дръвче да се допитам в агро аптека?

# 109
Наторявам с оборска тор, смокиня и ябълка. Смокинята ниска, то не е и високи дърво, на втората година роди плод. С ябълката е различно дава плод след 4-5 може и повече години

# 110
Смокинята си расте бавно . Трябва да се полива . Не ги ли режеш за да разклонят ?

# 111
Досега не съм рязала. Те са "пръчки" по около метър. Иначе са се хванали, имат си листенца, но някак не мърдат на растеж сякаш. Може би и климатът е малко студеничък при нас и по-трудно ще растат. Ще опитам с тор за начало.

# 112
Досега не съм рязала. Те са "пръчки" по около метър. Иначе са се хванали, имат си листенца, но някак не мърдат на растеж сякаш. Може би и климатът е малко студеничък при нас и по-трудно ще растат. Ще опитам с тор за начало.

Да не би да са на сянка или пък много да им духа знам ли . Странно , че не растат . Нямат ли разклонения . В градина ли са сяти ?

# 113
  • На морето!
При нас, на морето в Созопол, смокините растат буйно и пускат много издънки. Постоянно вадя вклинили се в оградата нахалници.

# 114
Ние сме в подножието на Витоша. На теория тук май даже не растат смокини Simple Smile Но комшията опровергава теорията и от него си захванахме двечки и ние (от издънки). Вятър има действително, макар че възможно най-много на завет сме ги сложили до къщата.

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 23:31 от vanesa_georg

# 115
  • София
В София в нашият квартал съм виждала смокиня, даже ражда, голямо, старо дърво е. Та не виждам защо в подножието на Витоша да не става.

# 116
Имаме едно лимоново дръвче, което всяка година цъфти по няколко пъти, но му окапват цветовете и досега само веднъж имаше едно малко лимонче, което окапа. Някакви съвети да ми дадете при отглеждането на такова дърво?

# 117
Имаме едно лимоново дръвче, което всяка година цъфти по няколко пъти, но му окапват цветовете и досега само веднъж имаше едно малко лимонче, което окапа. Някакви съвети да ми дадете при отглеждането на такова дърво?
Опрашвайте с памуче. Щом няма естествено опрашване, това е начинът.

# 118
Аз с клечка за уши опраших моето, преди това ми капеха цветовете. Доста лимончета имам вече.

# 119
И аз съм опрашвала с клечка. Получавали са се няколко лимончета след това, но окапват още докато са малки. Нещо не му понася явно, но тази година му смених мястото и дано роди най-накрая някой лимон.

Общи условия

Активация на акаунт