Сложни отношения с мъж

• 16 569
  • 269
  •   1
Отговори
# 105
Ох, уморих се, изтормозих се, само докато те чета, авторке. Навила си си на пръста червения конец, че този човек трябва да ти стане мъж и баща на дъщеря ти. На негово място щях да бягам далеч от теб. Кой знае на какъв тормоз го подлагаш горкия човечец.
Тя просто иска да се афишира. Пред родителите му - като партньор, пред детската градина - като несамотна майка, пред нейните роднини - като несамотна жена. За това го е представила на цялата рода, за това му е намилала да се занимава с детето и да го води на градина, за това настоява да контактува с родителите му.
Такъв типаж понякога успява да задържи партньора, понякога - не. Зависи не само от нея, обаче...

# 106
Жената е изоставена малко след раждането на детето си, и бащата дори не се интересува от детето, нормално е да има травми, а всеки се нуждае от разбиране, любов и подкрепа.

# 107
Всеки има нужда от любов,ама защо се захващаш с такъв без деца ?Няма ,как това което не ти е кръв твое да стане .От моето виждане това само в приказките и филмите го има .Красивия мъж който се влюбва в  не онеправдана та самотна майка или обратното,самотният татко и красивата и добра жена, която с удоволствие става майка на горкото сираче.Друго нещо ми прави впечатление че самотните родители им става фикс идея да се задомнят , особено,ако другият партньор е по успешен .

# 108
Жената е изоставена малко след раждането на детето си, и бащата дори не се интересува от детето, нормално е да има травми, а всеки се нуждае от разбиране, любов и подкрепа.
Абсолютно вярно. Точно за това трябва да е много внимателна и да подбира с кого и как да продължи живота си, който вече включва едно изоставено дете. Всъщност не знаем дали детето е признато от биологичния баща или не е. Ако е признато може би авторката трябва да е по-настоятелна именно към биологичния баща, а не да пресира чужд мъж да го играе баща на детето.

# 109
Всеки има нужда от любов,ама защо се захващаш с такъв без деца ?Няма ,как това което не ти е кръв твое да стане .От моето виждане това само в приказките и филмите го има .Красивия мъж който се влюбва в  не онеправдана та самотна майка или обратното,самотният татко и красивата и добра жена, която с удоволствие става майка на горкото сираче.Друго нещо ми прави впечатление че самотните родители им става фикс идея да се задомнят , особено,ако другият партньор е по успешен .
Това е по-голямата и сурова истина, но макар по-рядко ги има и другите случаи, в които хората се влюбват и приемат някак си обстоятелствата. Наистина познавам жена, която роди момче на мъж, който в момента гледа и двете й дъщери от предишен брак. Не знам дали веднага е забременяла и как, но изглеждат щасливи, хубаво семейство, често той държи момичетата по снимки.
Ако се захване с някого с дете също няма никакви гаранции, нито за приемане, нито за връзка между тях, а ще има и още една трудност тя да приема друго дете плюс да станат 3, ако имат общо, а финансово това ще затрудни ситуацията. Признавам и аз не мечтая за това мъжът ми да има деца от друга, сигурно всяка жена иска да е единствената майка на децата на мъжа си, но ако детето дори не познава биологичната майка, и такава изобщо липсва като връзка защо да не го обичам и приема това дете, ако обичам и баща му. А сетих се за моя колежка, която от 15 г вече е с мъж, който има дете от бивша, имат и дете вече общо, но аз и преди съм писла, че при мъжте е мнооого по-лесно, защото не живеят с децата при евентуална раздяла.
Авторката трябва да работи и лекува травмите си, (всеки човек има такива), за да може да стабилизира отношенията си, с този или друг човек, ще й помогне и за отглеждането на детето, и да разбере себе си повече. Преживяла е твърде много и без тази връзка да е в картинката. Убедена съм, че това, което другите усещат, че тя е контролираща и настъпателна, тя дори не го осъзнава, нито го прави нарочно, а подсъзнанието й, но много вреди на отношенията й, и ще продължава да е фактор, дори да смени мъжа или да остане сама с детето.

# 110
  • Paris, France
Скрит текст:
Ох, уморих се, изтормозих се, само докато те чета, авторке. Навила си си на пръста червения конец, че този човек трябва да ти стане мъж и баща на дъщеря ти. На негово място щях да бягам далеч от теб. Кой знае на какъв тормоз го подлагаш горкия човечец.
Тя просто иска да се афишира. Пред родителите му - като партньор, пред детската градина - като несамотна майка, пред нейните роднини - като несамотна жена. За това го е представила на цялата рода, за това му е намилала да се занимава с детето и да го води на градина, за това настоява да контактува с родителите му.
Такъв типаж понякога успява да задържи партньора, понякога - не. Зависи не само от нея, обаче...

Тя вече се е афиширала с него. Той не я крие, а иска повече излизания с приятели и посещения у родителите си. Няма лошо, но нея я бърка и времето, което отделя за нея и е малко. Енергиен вампир е. Тя даже не иска да осъзнае, че поради наличие на дете не разполага с нужното време да излизат вечер като двойка.

Писа, че ходили 6 или 8 пъти на уикенди заедно. За мене това е предостатъчна интимност и заедност, но тя иска още повече. А той не.

За да останат двама души заедно при различни представи за прекарване на свободното време, забавления, празници и отношения с рода и родители е нужно и двамата да са много толерантни към желанията на другия. Също е необходимо на по-индивидуалистичния и/или желаещ повече лично време да му де даде да диша.

Няма проблем с поведението на мъжа, нито с нейните желания. И двамата искат нормални неща. Проблемът е, че никой не е доволен от това, която другият иска да се прави или да не се прави.

# 111
  • В полите на Пирин планина
Не би имало проблем, ако помежду им имаше хармония. Нищо лошо няма мъжът да се грижи за нейното дете, ако му е приятно. Нищо лошо няма да ходят тримата заедно, ако наистина го искат всички. Но, има едно голямо "но" в ситуацията. Нормално е той да се чувства не особено уверено с нейното дете, а и да не се сеща аджеба как да се грижи за малко дете.
Въпросът е, че явно на него си му е добре да разделя идеята за жената и жената+детето. Второто явно не му е особено на сърце.
Но трябва да приеме реалността или просто да ѝ каже, че нещата няма да се получат.

# 112
Може да има травма, че е самотна майка, но мъжът й е партньор, не психотерапевт. Всеки трябва да си излекува травмите преди да влезе в сериозна връзка. Точно е енергиен вампир, както казва Невена.

# 113
Здравейте!
Имам дете на 4г. и с бащата сме разделени. От околу 8 месеца имам отношения с мъж и живеем на практика заедно. Разбираме се и се чувстваме добре заедно, имали сме много хубави моменти. Проблема е в това, че той в началото отказваше да ме запознае със семейството си- родителите си. Доста разговори имахме и все пак се случи. При тази среща те се държаха възпитано, но въпреки това не започнаха никаква тема на разговор с мен. Не попитаха с какво се занимавам или как е детето ми, общо взето абсолютно нищо. Не знам поради каква причина. Той каза, че им е казал, че имам дете (нещо, което също много трудно си реши да направи), но тъй като не съм разговаряла с тях, не знам дали наистина това е така. За 8 месеца имах общо 2 срещи с тях и двете кратки и без разговори. (Измолени) Винаги отлага тези теми и срещи, разбира се винаги доводите  са различни, като най- вече казва, че има притеснения относно това как ще реагират и приемат родителите му ситуацията. Съответно не са виждали и детето ми. Та въпроса ми е нормално ли е мъж на 30г. да изпитва такъв страх от мнението на родителите си? И каква може да е причината да не желае да ме интегрира в семейството си според вас.?
Нормално ли е жена с малко дете да заживее толкова бързо с мъж, за чиито характер има колебания? Отчаяно ли е, че си проси среща с родителите му, с идеята да задълбочи отношенията им?

# 114
Иска той да се привърже към детето докато е малко, защото знае, че така е по-лесно.
Хайде и аз, че ще изляза вечер с мъж и чуждо дете. Страшна представа за прекарвате на свободното време.
Или той да ми определя какво е "нас".
Като жена директно го отрязвам, но един мъж ще изчака докато се появи нещо по-подходящо. И тогава даже се сключва брак.
Иначе авторката може да се опитва да обяснява с родителите му, това че той не се тика да си играе на семейство с дете, което не е негово, може и карти таро да й хвърлете, всичко може.
Въпроса защо точно този мъж трябва да избере този начин на живот, обаче не може да си го зададе.

# 115
Ето и моите отговори по темата:

Съвсем нормално е жена с малко дете да заживее с нов мъж, когато си реши.

Но мъжът на 30 да се притеснява от родителите си, че е с нея - не  е нормално.

Моят случай е, че се омъжих повторно с 3 деца от първи брак и абсолютно никога нито за секунда не съм усетила някакво по-различно отношение от родителите на мъжа ми. Винаги са се интересували от децата ми, майка му ги е гледала, когато се налагало, докато са малки. Правят им хубави подаръци при всеки повод. Повече какво да искам?

Нито мъжът ми се е присвивал от ужас да ме представи, нито родителите му са ме оглеждали с лупа. Широко скроени хора са за всичко.

Някой да ми се муси, че имам дете - първата ни среща ще е и последна.

# 116
Да, този мъж определено иска семейство, защото е вече на такава възраст и да, може би желанията ви за живота (семеен или не) съвпадат, но според мен това не означава, че той го вижда тоя живот с теб, т.е. ти да си спътницата му.

Според мен те използва, понеже си му удобна, а и явно си хлътнала и инвестираш повече в тази връзка, което те прави лесна за използване и манипулиране.

Да не говорим, че вие не живеете заедно. Той живее при родителите си, а на теб ти идва на гости с преспиване (къде по-дълго, къде по-кратко) с цел манджа и секс. Ако живеехте заедно, щяхте да имате общ бюджет най-малкото, или той щеше да се опитва да те обгрижва. Аз такова нещо не виждам.

Мацко, използвана си. Повярвай ми, ако един мъж те намира като своята избраница, ти ще го усетиш – Ще инвестира изключително много време и ресурс в теб. Според мен този те намира за временно ползване, за това е резервиран. А аз не знам ти с кой акъл си го запознала с детето си и си го пуснала в къщата си.

И да ти кажа, без да се обиждаш, напълно е нормално 30 годишен мъж без деца, да не е очарован от жена с дете, защото този 30 годишен мъж е в прайма си точно в момента и е абсурдно да не иска свободна, необременена жена, в която да инвестира парите си, както и в бъдещите си собствени деца, без да се налага те да делят с полу брат/сестра, което неминуемо ще се случи, ако сключите брак, а ти умреш. Особено ако същият мъж е и от добро, финансово подсигурено семейство и ако той самият е финансово красив.

Мисли малко с тая глава, света не е романтична комедия, повечето хора като приближат 30 и започват да мислят разумно и практично, еле пък ако ги прехвърлят. Не разбирам ние ли трябва да ти го казваме това, все едно до сега никой не е бил влюбен в теб, не те е виждал като перспективна, та поради тази причина ти не можеш да сравниш двата типа отношения и да си направиш изводите.

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 08:03 от bubanka

# 117
Въпроса защо точно този мъж трябва да избере този начин на живот, обаче не може да си го зададе.
Ако един мъж не е влюбен, няма логична причина да избере жена с деца. А ако е влюбен, проблеми с обвързването няма да има, като изключим отношенията с детето. Това, което авторката вижда като пълноценна връзка, включва и детето й или очаквания да бъде прието мрънкането й че тя по цял ден е с детето. Колкото и да е свестен човек, това не е лесен процес.
Следват прагматичните причини за връзка…. Контрол, комплекси, секс, квартира, финанси, социалният аспект на играта на гаджета и подобни.

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 15:50 от Linda*kiss

# 118
Т.е. няма да гледаме какво даваме, а ще изисгваме, защото сме жени.
Твърде висока цена слагате на секса.
Манжата я готви и майка му.

# 119
Притеснява ме най- вече това, че аз съм се открила напълно пред него. Живее с нас и детето ми започва да свиква с него, което смятам, че  е голям компромис и крачка от моя страна. “

Изказа се. Компромиса вярвай е и от негова страна. Не всеки може да заобича напълно и да приеме чуждо дете. Ако не успее, той ще го усети и ще се отчужди от теб и това ще е краят.

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 17:57 от toni1189

Общи условия

Активация на акаунт