Сложни отношения с мъж

• 14 777
  • 265
  •   1
Отговори
# 90
Всъщност май на мен се полага честа да спомена факта ,че мъжът може просто да си е темерут.Поне аз не съм видяла българин да се държи като герой от турски сериал.Не знам,как по меко да го кажа , защото много хора не харесват моят директен подход ,но авторката,май действително прекалява с розовите романи и турските сериали.Според мен,тя си е виновна за ситуацията и жалко че е намесила детето.
Питате , защо той е тръгнал с нея , като знае че има дете .Ми ,било то разведена /разведен за да си намерят партньор (при условие че имат дете) ,го дават много сериозни ,находили се ,искащи любов и стабилност,но заживеят ли заедно отива коня в реката.Повечето мъже се ориентират към самотни майки с деца, защото му е писнало от държанието на младите не обвързани момичета в днешно време.Един мой познат казваше за една разведена дама с дете ("Мислех че тя като има дете и е узрял мозъка в главата")!Дано съм успяла да се изразя правилно.

# 91
Ами когато една жена вижда, че е тъмно, на казва, че е обяд, полза да се обяснява, че не е няма.
Авторката използва "излиза с нас".
Звучи леко нелепо за млад мъж, ерген, да излиза вечер с жена и нейното дете.
При връзка от осем месеца.
Иска да си играят на семейство и продължава изключително упорито да не проумява, че не са. Тя е единствената, която настоява той да мисли по този начин.
Но той пък си знае неговото.
Съди за мъжа според нейните си виждания за живота, които спрямо него не са верни.
Може за нея да трябва така да станат нещата, но е нормално той да живее по своя изгода. Днес може са живее  родителите си, но утре може са си купи жилище, дори и с  ипотека. Възможности много, обаче
при авторката факторът дете ще е доста дългосрочен. Така, че това че един мъж живее с родителите си изобщо не го прави муньо, който да благодари по пет пъти на ден, че е получил шанса да отгледа нечие чуждо дете. Нито пък майката с дете ще е нещо много по от свободна жена, та той толкова влюбен да се разхожда с "нас" вечер.
Много сериозно надценяване и тотално неразбиране на начина на мислене на останалите.

# 92
Ти по-голяма ли си от него?
Звучиш много отчаяно, за къде бързаш всъщност? Осем месеца и вече трябва да е татко, съпруг, домошар. Вероятно и за него е стресово. Дай време и на него и на родителите му да свикнат. Оставам с впечетление, че те е харесал, но това с детето го е смущавало доста и вероятно не е искал сериозни отношения, но с времето се е привързал към теб и детето. Реално той няма деца и вместо той да е припрян, ти напираш.

Може и така да е. Всъщност това е другата гледна точка, която смятам, че е възможна. Това звучи повече като неговото мнение е щом и тук го срещам вече в пореден коментар, значи може би и аз бързам а на него му е нужно просто време и нещата може и да се наредят.
Не съм по- голяма от него.

# 93
  • Paris, France
Скрит текст:
Той не лежи на гърба на родителите си, а се издържа абсолютно сам- има си собствен бизнес.  Помага им много и като цяло е отговорен в работата си и в живота си, има много контакти и висше образование, ако това изобщо е от значение. Не е човек който е дошъл да го издържам и да е на обзаведено и топло, не си представяйте някой безнадежден прошляк…има си финансови възможности и щом е успял да завърже и контактите който има, значи и съвсем не е глупав. Не съм казала, че като му свирнат излиза и при мен идва когато си иска. Казах, че често излиза до 10-11-12 най- много, което като час смятам, че е съобразително. Въпроса е, че с нас не излиза често (всъщност са единични случаите), за да има все пак някакъв баланс. При мен се прибира всяка вечер и имаме свойте моменти, заедно с мен ходи по задачи. Но не ми е някак завършено всичко това. Това  което куца е от ергенски да премине изцяло в живота на семеен мъж, да застане зад избора си с категоричност. Виждам усилията му, но виждам и страховете му и се питам кое в него е по- силно. Любовта и желанието му към мен или страха от осъждане ? Не смятам, че наранявам детето си, защото тя в момента не е ощетена по никакъв начин. Стремя се просто да придобия обективна и ясна представа за това какво да очаквам в отношенията си с него за бъдеще, за да преценя именно дали за дъщеря ми ще са здравословни. На първо място е тя, а не аз. Аз бих преживяла, ако родителите му не ме харесат, дори и открита вражда на имаме не би ми пукало почти, но не съм сама  и именно нея не бих поставила в такава ситуация, за това напирам за срещата- искам яснота, ако ще има проблем, трябва да видя неговата позиция и как той стои на мястото си. Мерете си приказките малко, не може да ми кажете, че наранявам детето си защото баща и ни е оставил а аз съм започнала нова връзка. Детето не е виждало 2-3-5 мъже до мен, и нямам намерение да ги сменям като носни кърпи а всеки да и натрисам. По горе  написах, че отчитам като грешка ранното запознанство на детето ми с този мъж.
И защо си мислите, че всичко опира до секса? Познавам същността му и той съвсем не е толкова безкрупулен, че да ме използва за секс, и само заради секса и покрива с манджата който му давам вечер да играе цял спектакъл и пред родителите ми и пред неговите и пред близките ни. Въпроса тук не е изобщо за облаги и секс. става въпрос за готовността, етапа в който е или ако щете гледната точка на мъжа каква е в ситуацията. Аз нямам съмнение, че ме използва с някакви задни мисли

Много си наивна и май никога не си намирала квартира или купувала жилище, което да трябва да обзавеждаш. Никой не пише, че родителите му го издържат на 100%. Пиша ти, че той явно не е типаж, който да иска или може да живее сам. Настаняването у родители е голяма помощ и по-добро от всякаква издръжка. При това положение:

1. Няма собствено жилище и не ще да се пъне да плаща ипотека.

2. Има жилище, но предпочита да си прибира наема.

3. Не иска да живее сам и му е по-удобно при родителите, където е изпран, нахранен и не се занимава с нищо.

Той ако искаше да вложи във връзка, щеше да си купи жилище и да си излиза с мома. Това, че идва при тебе като на хотел го показва.

Сега пък и да излизал с вас. Ти колко пъти излезе със самотен баща и децата му като беше мома? Щото аз николко. Човекът е млад и му се живее. Той явно иска излизане с приятели, а ти семеен живот. Не сте съвместими в това отношение. Ако сега не излиза до 22, 23, 24ч, кога? Ти искаш да го задушаващ в парка с детето, да го сгащваш с роднини. Не е за него. 

Нараняваш детето ти, но ще се разбере след десетилетия. Първо тя няма никакъв контакт с бащата. Избрала си за баща човек, който не е грижовен. Второ, трудно ще завържеш нова връзка като се ориентираш към ергенски типаж. Такива ще минават през живота ти, но като се разделите, ще подминават детето ти все едно не го познават. А пишеш, че го обича. За нея раздялата с него ще е като малка смърт. Пиша ти го като дъщеря на разведени, които са разделени от раждането ми.

Който бута и блъска в началото, бута и блъска цял живот. Ти само си усложняваш живота докато той си живее неговия на макс.

# 94
  • София
Авторке, много си напориста, контролираща и това уморява дори мен като читател. Истината е, че с този мъж сте в неустановени отношения и ти зорлем му пробутваш детето да се тренира върху него, напираш да се интегрираш в семейството му, а това обикновено се усеща отдалече.
За мен е било груба грешка да го вкарваш в жилището и при детето си, при положение, че утре ще му кефне и ще си набие камшика. Какъвто ще да е, дори сам да остане, той има свободата да стане и да си тръгне, при теб е контрата.
Имаш нереалистични представи за живота и човешките взаимоотношения и по-лошото е, че се опитваш да ги натрапиш и на околните. Давай по-полека, хората имат правото да се държат и обратно на твоите очаквания.

# 95
Абсолютно съм съгласна с последното мнение /ще добавя и твърде обстоятелствено и мелодраматично писане, мен лично ме понапряга, предполагам и в живия контакт с мъжа се усеща./ Както и с това:

Цитат
Сега пък и да излизал с вас. Ти колко пъти излезе със самотен баща и децата му като беше мома? Щото аз николко. Човекът е млад и му се живее. Той явно иска излизане с приятели, а ти семеен живот. Не сте съвместими в това отношение. Ако сега не излиза до 22, 23, 24ч, кога? Ти искаш да го задушаващ в парка с детето, да го сгащваш с роднини. Не е за него.

Авторке, сърдиш се на някои мнения, но никой не ти пише с лошо.

# 96
Винаги казвам, че с всички тези действия се трупа житейски опит. Горчив. Понякога се взема поука, но по-често не.
Млади, зелени и свободни, но с деца  е по-добре да си отгледат децата, преди да предприемат нещо. Тъжно, но вярно.
Иначе се създават всевъзможни драми.

# 97
За какво се буташ да прекарваш време с роднините му, даже трябва да се радваш, че не ти ги натрапва. Запознали сте се, достатъчно е, защо бързаш и детето да запознаваш? Най-вероятно не са очаровани, че синът им е взел жена с дете и спазват дистанция. Явно не ги интересува чуждото дете, че да питат за него. 8 месеца е малко време.

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 07:09 от Miamordi

# 98
Вие я направихте направо на нищо. Момичетата са прави, но ние все пак не сме психолози, а и не знаем цялата картина.
Фактите говорят много, но е нормално ти да искаш семейство, ти напрактика имаш, искаш просто да го запълниш. Не че не е възможно с мъж, който още няма деца (понеже има такива истории и то успешни), просто е по-трудно, то зависи от типа мъж. А този точно дори да има свое дете може да се държи по абсолютно същия начин.
Психолог би помогнал с насоки за тази връзка, плюс за дъщеря ти кое как й се отразява, и кога е редно да се прави спрямо нейната психика и твоите нужди. Успех и не се отчайвай, не се примирявай, но не бъди изискваща, бъди щастлива, всичко ще се нареди, не се предавай на отчаянието, а сега идва Ретрогрдна Венера и не е подходящо време за прекратяване на връзки, нито за започване на нови. На мен ми стана много мило за това момиченце, щом няма бащина фигура, според мен е по-лесно да бъде отгледана и обичана от друг мъж, но до голяма степен показва и твоят избор на мъже, ако ти не си се променила реално ще привличаш все един и същ типаж.

# 99
  • В полите на Пирин планина
А изобщо питала ли си го дали иска да бъдете семейство?
Освен това не е задължително чужд човек да заобича детето ти и това винаги би те наранявало. Тебе. А вероятно и детето, което приема нещата много по-първосигнално. Ти+детето+един мъж, който е при вас двете (почти като татковците на другите деца)...
Защо скачаш и ни казваш какво да коментираме?!
Истината боли. И боде.
Сигурна съм, че си ги мислила тези неща. Не ми звучиш като някоя глупачка.
И отново - мъж на 30 трябва да знае какво иска. Той вече не е момче.

# 100
Вие я направихте направо на нищо. Момичетата са прави, но ние все пак не сме психолози, а и не знаем цялата картина.
Фактите говорят много, но е нормално ти да искаш семейство, ти напрактика имаш, искаш просто да го запълниш. Не че не е възможно с мъж, който още няма деца (понеже има такива истории и то успешни), просто е по-трудно, то зависи от типа мъж. А този точно дори да има свое дете може да се държи по абсолютно същия начин.
Психолог би помогнал с насоки за тази връзка, плюс за дъщеря ти кое как й се отразява, и кога е редно да се прави спрямо нейната психика и твоите нужди. Успех и не се отчайвай, не се примирявай, но не бъди изискваща, бъди щастлива, всичко ще се нареди, не се предавай на отчаянието, а сега идва Ретрогрдна Венера и не е подходящо време за прекратяване на връзки, нито за започване на нови. На мен ми стана много мило за това момиченце, щом няма бащина фигура, според мен е по-лесно да бъде отгледана и обичана от друг мъж, но до голяма степен показва и твоят избор на мъже, ако ти не си се променила реални ще привличаш все един и същ типаж.

Би ли ми писала на лично съобщение, ако си на ТИ с астрологията, защото е тема, която също ме вълнува.
А изобщо питала ли си го дали иска да бъдете семейство?
Освен това не е задължително чужд човек да заобича детето ти и това винаги би те наранявало. Тебе. А вероятно и детето, което приема нещата много по-първосигнално. Ти+детето+един мъж, който е при вас двете (почти като татковците на другите деца)...
Защо скачаш и ни казваш какво да коментираме?!
Истината боли. И боде.
Сигурна съм, че си ги мислила тези неща. Не ми звучиш като някоя глупачка.
И отново - мъж на 30 трябва да знае какво иска. Той вече не е момче.

Мислила съм разбира се. И това мисля най- много. Цялата картина аз детето ми и мъжа в живота ни. Има много неясноти в момента с мъжа до мен за бъдещето. Някак мъгливо е и неясно. Ако се пусна по течението с него ще бъда щастлива и обгрижвана да. Не ми се иска да остава всичко на времето и надеждата обаче, защото за мен риска е прекалено голям и пряко засяга детето ми, защото и то е в ситуацията и ще бъде. И тези който казват, ама с детето се запознава чак след като има стабилност и са минали 2г. примерно и т.н… ами да не отричам че избързах, но и в този вариант пак не е ясно дали той ще го приеме, как ще отнася с детето и всичко което сега ме притеснява щеше просто да се случи в по- късен етап, ако отношенията се развиват добре.  Но в по дългосрочен план сега  не знам дали това няма да си остане само на това ниво, именно поради факта, че съм жена с дете и както много от вас казаха не всеки мъж би избрал именно такъв тип семейство. А аз смятам, че семейната среда в която той е израстнал е до голяма степен определяща разбиранията му за приемливо и неприемливо, за успех или неуспех и т.н. Мисля изключително много за в бъдеще. Искам да знам на къде вървя с този човек, какво реално би приел, на какво е готов и с кое не би направил компромис. Заобичал ме е, харесал ме е НО, дали това е достатъчно ?! Смятам, че зависи изцяло от обежденията който има, а те са му предадени именно от неговите родители. За това до някъде настоявам за среща за опознаване…. Кой знае може и утре “маминка” да го понатисне и той да да ме резне, защото видиш ли “не ме удобряват” и той милия не може да им се противопостави.

# 101
  • София
И тези който казват, ама с детето се запознава чак след като има стабилност и са минали 2г. примерно и т.н… ами да не отричам че избързах, но и в този вариант пак не е ясно дали той ще го приеме, как ще отнася с детето и всичко което сега ме притеснява щеше просто да се случи в по- късен етап, ако отношенията се развиват добре. 
Никой не е казал две години, но поне 6-7-8 месеца. Детето е малко, ако се разделите вероятно ще го забрави, но когато стане на повече и ако започваш нова връзка наистина изчакай.

Кой знае може и утре “маминка” да го понатисне и той да да ме резне, защото видиш ли “не ме удобряват” и той милия не може да им се противопостави.

Такива неща са невъзможни и ще бъдат само извинения, или приемаме, че мъжът е идиот, което не ми се вярва. Но средата е важна и тя се вижда по отношението му, може да се види в разговор, не е нужно ти да ги видиш лично, за да прецениш. Особено ако са възпитани хора, точно нищо няма да разбереш.
И са прави другите, от при мама при теб, това не е добро. Непорасъл, а днешните 30 годишни, че и повече, са си абсолютни инфантили много често. От една мама при друга мама и после ще пишеш по цял ден в свекървенската тема, защото не можете да си го поделите.

# 102
Искаш да знаеш как ще се развие бъдещето, но това няма как да стане. Дори и неговото семейство да е супер отворено към теб, той може да се влюби в колежка и да те зареже. Просто такъв е живота. Ако се замислиш ти си имала 9 месеца бременност, в които си свиквала с мисълта, че ще ставаш майка и след това още Х години като майка. А искаш от мъж за осем месеца вече да е баща на детето ти, ако питаш мен той даже постъпва правилно. Ако не е сигурен във вашето бъдеще и започне да го играе баща какво ще стане с детенцето като се разделите. Ако той притежава качествата, които търсиш в един мъж просто забави малко топката и остави нещата да се наместят, спри да ги форсираш и да ги тикаш както ти искаш.

# 103
  • Over the hills and far away
...а сега идва Ретрогрдна Венера и не е подходящо време за прекратяване на връзки, нито за започване на нови....

Би ли ми писала на лично съобщение, ако си на ТИ с астрологията, защото е тема, която също ме вълнува.

Да бяхте започнали с това...

# 104
Ох, уморих се, изтормозих се, само докато те чета, авторке. Навила си си на пръста червения конец, че този човек трябва да ти стане мъж и баща на дъщеря ти. На негово място щях да бягам далеч от теб. Кой знае на какъв тормоз го подлагаш горкия човечец.

Общи условия

Активация на акаунт