Сложни отношения с мъж

• 14 724
  • 265
  •   1
Отговори
# 75
Авторката да се изясни с нейни защо той се спотайва.
И ако е сериозен да покаже че е такъв, ако ли не да го разкара, ако не иска да се превърне във втора майка за него.
Ако пък това я устройва, супер. Да си кара така.
Да търси мъж сам с дете също не е супер. Когато мъжа е свободен, той си е само неин и е склонен да се съобразява с нея. Като има и дете то започва да създава проблеми от друго естество а тя ще трябва да се грижи и за неговото дете.

Просто се изяснете.
Е, тя да не се прекара с мъж с дете, а ерген да се прекара  да отглежда нейното.
Така излиза.
А той защо да се прекара?
Въобще излиза сай да сложим на едната везна манджата и секса, а на другата чуждото дете.

# 76
Авторке, това че не те занимава с родителите си е един огромен плюс. Защо се буташ между шамарите? След като вече живее с вас, гледайте си се, забавлявайте се заедно и каквото такова. Може да сте заедно, може да не сте след време, но това го има във връзките. Да прецакаш нещата, заради често виждаме с мама му, ми се струва много глупаво.
И честото виждане с родителите му, не ти гарантира абсолютно нищо, нито дори задълбочаване на отношенията ви.

# 77
  • По света и у нас
Ми ако не го устройва него че тя има дете, да я напусне, обаче не се е запътил.

# 78
Авторката, ще си изразя мнението от позицията на майка и на жена, отгледана от втори баща като родно дете. Второто е случай 1 на милион, подчертавам дебело. На първо място се научи да уважаваш себе си и детето си. От всичките ти писания оставяш впечатление, че вниманието и валидацията на един 30-годишен муньо, живеещ довчера в детската стая при маминка, ти е по-важно от психиката на дъщеря ти. Не знам с кой акъл вкарваш в живота на детето си някой, който реално нищо не е сложил на масата и не ти е предложил. С какво този човек е заслужил чак такова удостояване с внимание, че да подлагаш под риск психиката на дъщеря си, твоя плът и кръв? Наистина ли смяташ, че тези необмислени впускания в отношения пред очите ѝ няма да оставят отпечатък в подсъзнанието ѝ занапред в живота? Винаги, когато чуя за такива ситуации, в които жена с малко дете се втурва като обезумяла да открива любовта, се питам тая същата въпросна жена защо не си зададе въпроса “какво ще направи мъжът, за да е достоен да се запознае с детето ми?”. Ама не, зор да сме килим под краката, щото видиш ли сме последен сезон и сме изтървали влака. Ти сама не се уважаваш и чакаш някакви непознати хора да приемат твоето дете. Е не, не са длъжни. Истината е, че никой свободен мъж не иска жена с деца. И колкото и да те боли, при първата красавица без деца ти си вън от играта. Случаи, в които мъж да приеме истински детето, ще се повторя, са мноооого редки. И това се случва при жени, които си знаят цената, имат качествата и не си предлагат детето на тепсия да му разбутват емоциите сульо и пульо. Или иначе казано жени, които не се смятат за второ качество, защото са с дете. Теб точно от това те боли, но не искаш да си го признаеш. Подсъзнателно не се чувстваш достойна и прозира от всяка дума. С тоя младеж няма да го бъде, поне по написаното от теб. Имаш далеч по-сериозна работа, според мен, от това да си играеш на семейство. И тя е да се научиш да поставяш на първо място емоционалното здраве на детето си. Днес ще е този, утре ще е друг, после трети. Съжалявам за острия тон, но като майка на дъщеря ми е изключително безотговорна мисълта малкото ми дете да ме гледа с някой батко в леглото, който батко даже не си е направил труда да заяви отговорност към мен като жена. Ай сиктир.

# 79
Ми ако не го устройва него че тя има дете, да я напусне, обаче не се е запътил.

Чакай малко, не го устройва да се жени и да става баща на детето. Сегашната ситуация съвсем си го устройва, защо да я напуска? Който е недоволен той къса, нали?

И пак песента с муньото... Ама първо е муньо, понеже не иска да взема жена с дете, а после никой мъж не искал жена с дете. По пътя на логиката всички мъже са муньовци... Малко прекалявате с тези класификации. Разбирам да е сметкаджия, егоист и използвач, каквито в някаква степен са всички хора, особено в любовта. Ама този "муньо" май е думата на бгмама...

# 80
  • Paris, France
Е, тя да не се прекара с мъж с дете, а ерген да се прекара  да отглежда нейното.
Така излиза.
А той защо да се прекара?
Въобще излиза сай да сложим на едната везна манджата и секса, а на другата чуждото дете.

Той не се прекарва. Натресъл и се е и си излиза с приятели вечер, ходи у майка си. Нито и гледа детето, нито нещо прави за нея. Че го придружил до ДГ сутринта и седял с него 5 минути да си измие зъбите не е кой знае какво.

Омаловажаваш секса, но за 30г мъж, живеещ у родители не е лесно да намери кандидатка да я такова, ако ще да е Аполон. Кукумицинка го написа - жените не щем живеещи у родители. Учила съм с мъже от малцинства, при които се излиза от бащиния дом чак след задомяване, а индийците и бангладешците и женени живеят в една къща с родата. Никой от тези, които гонеха фусти не си намери гадже. За нехранимайковците по мазета и общежития беше в пъти по-лесно. Поне имаха терен. Питали са ме защо не ги поканя аз. Отде накъде ще каня недорасляк? Има си мъже с коли, с терен, със социален живот.

Самотна майка с дете, която живее в собствен дом без ухажори не съм видяла. За ергени у мама кой знае колко кандидатки няма.

# 81
Виж сега, хубаво е да осъзнаеш едно нещо - ти си имаш семейство. Ти и детето сте на първо място. Всички останали, особено някакви си мъже, трябва да заслужат място във вашето пространство. Ама като казвам "заслужат" имам предвид да се докажат с действия и във времето. Ти трябва да умееш да преценяваш мъжете по действията им /думите са без значение/ и чааааак, когато имаш стабилна основа, тогавада преминаваш към запознанство с детето ти. Това е най-последното нещо. Това е най-голямата форма на доверие. И трябва да е заслужено на 100% и премислено 100 пъти. Пък това някой си случаен да ти идва у вас и ти да го посрещаш с манджи и секс наготово.... Всичко трябва да се заслужи в тоя живот. И ако не, не се дава наготово.

# 82
Виж сега, хубаво е да осъзнаеш едно нещо - ти си имаш семейство. Ти и детето сте на първо място. Всички останали, особено някакви си мъже, трябва да заслужат място във вашето пространство. Ама като казвам "заслужат" имам предвид да се докажат с действия и във времето. Ти трябва да умееш да преценяваш мъжете по действията им /думите са без значение/ и чааааак, когато имаш стабилна основа, тогавада преминаваш към запознанство с детето ти. Това е най-последното нещо. Това е най-голямата форма на доверие. И трябва да е заслужено на 100% и премислено 100 пъти. Пък това някой си случаен да ти идва у вас и ти да го посрещаш с манджи и секс наготово.... Всичко трябва да се заслужи в тоя живот. И ако не, не се дава наготово.

Това, че тя и детето и са на първо място, преди всякакви мъже, е нормално и правилно. Но и показва защо мъжете не искат жени с дете. Проста логика.
А за запознанството с детето - това е най-последната стъпка, след пръстена и предложението. Но съвсем не значи, че не трябва да прави секс. пак сексът се изкарва някаква награда за достойния мъжа. А като няма достоен тя на сухо ли да стои? Пък и връзките еволюират - често почват уж само за секс, пък нещо се случва. Това да се пресяват предварително кандидатите дали са сериозни е лоша стратегия в общия случай, защото мъжете много мразят да ги бройкат за съпрузи от самото начало, а и човек не се познава какъв е на външен вид без тестване.

# 83
Воденето на градина и помощта в ежедневните дейности с детето се случват по негова инициатива. Често се ангажира да ни води някъде и т.н също, НО емоционалното сближаване и откриване към детето се случи много по късно даже бих казала съвсем скоро и то след разговор при това доста обстоен по темата. В началото беше изключително студен и по никакъв начин не реагираше, каквото и да правеше тя, включваше се от време на време със забележки към мен, гледаше си телефона и толкова. Често казваше, че няма какво да прави когато е с нас защото аз се занимавам там нещо с детето…а той какво да правел, освен да си гледа телефона?! Просто тотално отказваше да я опознае или да направи опит да я спечели.  Сега обаче започна да се ангажира и емоционално и да влиза в ситуациите заедно с мен. Обръща и повече внимание, вече чува какво му казва и е доста по контактен. А тя е дете и и трябва малко, понякога му казва, че го обича. Преди виждах разочарованието в погледа и когато тръгне към него, а той я подмине. Боже би и тук му е трябвало време, или просто се е случило под мой натиск не знам. Няма нищо към което да е поел изцяло инициативата. Общо взето все половинчати работи върши.

Този мъж е с тебе, защото си му удобна и евтина. Била си ракетата-изтребител, която го е измъкнала от детската стая у родителите му и го е приела в дома си като второ дете, отваряйки широко краката, упс, обятията. Малко моми или вървежни майки с деца биха прибрали недорасляк, който живее у родители на 30г за да го гледат как си цъка на телефона и излиза вечер с приятели. Пакет от безплатна обзаведена квартира с готвена вечеря и безплатен редовен секс срещу плащане на сметки, миене на зъбки и водене на чуждо дете на градина не се намират лесно. Даже и за au pair да се цани, няма да и а секс.

В началото се е държал както е искал и си цъкал на телефона. След като си го пропукала да говорите се е уплашил да не клъцнеш секса и да не се наложи да се връща с подвита опашка у родители и е почнал да се прави, че се интересува от дъщеря ти. Не се интересува от нея и му е през оная. Емоции няма как да се породят от един разговор. Повечето мъже гледат детето на партньорката за да са с нея. Малко истински заобичват детето. Ако няма братя и сестри и/или деца не са му интересни, няма да се заинтересува изведнъж и вероятно никога няма да приритва да се занимава с деца, дори и да имате ваше общо.

Много си наивна и нараняваш дъщеря ти. Още 5-6 мъже като те напуснат и тя няма да се привързва, защото ги е заобичвала и губела. Защитна реакция ще развие да не я изоставят отново, отново и отново.

На 30г аз, жена, не бих останала и 2 часа с мъж и детето му ако аверите ми свирнат да купонясваме. И сега пак няма да мога. Не е моето.

Питаш защо ходи у родителите си. Ами не е пораснал. 30г все с тях е живял и се виждат по инерция. Моят мъж също ходеше у майка си всяка божа вечер когато тя беше тук. За 6м седене тук да е пропуснал 2 вечери. Уикендите не ходеше само, но след работа отиваше първо там. Мене не ме бърка, но ако искаше и мене да влачи, нямаше да се разберем.

По делата им ще ги познаете. Как изобщо му вярваш? Лъже те и маже докато намери нещо по-засукано. Може и дете да ти направи ако не намери друга, но ще продължи да е дете в твоя дом.

Бъдещето с него не изглежда светло за тебе. Живееш с илюзии, макар и ясно да виждаш положението.

Сгрешила си, че си го пуснала у вас и си му дала всичко наготово от първия ден. Аз бих изисквала хотел или да си наеме квартира първо и да се виждаме там. Сега ще е трудно да променяш изисквания и конфигурации.

Той не лежи на гърба на родителите си, а се издържа абсолютно сам- има си собствен бизнес.  Помага им много и като цяло е отговорен в работата си и в живота си, има много контакти и висше образование, ако това изобщо е от значение. Не е човек който е дошъл да го издържам и да е на обзаведено и топло, не си представяйте някой безнадежден прошляк…има си финансови възможности и щом е успял да завърже и контактите който има, значи и съвсем не е глупав. Не съм казала, че като му свирнат излиза и при мен идва когато си иска. Казах, че често излиза до 10-11-12 най- много, което като час смятам, че е съобразително. Въпроса е, че с нас не излиза често (всъщност са единични случаите), за да има все пак някакъв баланс. При мен се прибира всяка вечер и имаме свойте моменти, заедно с мен ходи по задачи. Но не ми е някак завършено всичко това. Това  което куца е от ергенски да премине изцяло в живота на семеен мъж, да застане зад избора си с категоричност. Виждам усилията му, но виждам и страховете му и се питам кое в него е по- силно. Любовта и желанието му към мен или страха от осъждане ? Не смятам, че наранявам детето си, защото тя в момента не е ощетена по никакъв начин. Стремя се просто да придобия обективна и ясна представа за това какво да очаквам в отношенията си с него за бъдеще, за да преценя именно дали за дъщеря ми ще са здравословни. На първо място е тя, а не аз. Аз бих преживяла, ако родителите му не ме харесат, дори и открита вражда на имаме не би ми пукало почти, но не съм сама  и именно нея не бих поставила в такава ситуация, за това напирам за срещата- искам яснота, ако ще има проблем, трябва да видя неговата позиция и как той стои на мястото си. Мерете си приказките малко, не може да ми кажете, че наранявам детето си защото баща и ни е оставил а аз съм започнала нова връзка. Детето не е виждало 2-3-5 мъже до мен, и нямам намерение да ги сменям като носни кърпи а всеки да и натрисам. По горе  написах, че отчитам като грешка ранното запознанство на детето ми с този мъж.
И защо си мислите, че всичко опира до секса? Познавам същността му и той съвсем не е толкова безкрупулен, че да ме използва за секс, и само заради секса и покрива с манджата който му давам вечер да играе цял спектакъл и пред родителите ми и пред неговите и пред близките ни. Въпроса тук не е изобщо за облаги и секс. става въпрос за готовността, етапа в който е или ако щете гледната точка на мъжа каква е в ситуацията. Аз нямам съмнение, че ме използва с някакви задни мисли

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 21:03 от Azazaz1234

# 84
Сексът не е награда, но не е и нещо, което му се полага при среща с каква да е жена, защото е биологичен мъж.

# 85
За секс е достатъчно да има сексуално привличане и да се покриват ограничен кръг параметри - хигиена, култура, възпитание...  И да има и мерак разбира се Simple Smile

# 86
Авторке, ние все пак не знаем цялата ситуация, не се обиждай. Бързала си да запознаеш детето преди той да те запознае с родителите, сега не бързай да прекратяваш. Аз бих използвала психолог, щом е намесено дете.

# 87
Аз не виждам причина да се прекратява нещо, което е приятно и за тримата. Той и да я води всяка седмица у техните, а дори и да се ожени за нея - това нищо не гарантира, нали? За какво да разваляте нещата предварително, не разбирам.

# 88
Оле милото дете, казало му е, че го обича. 😢 Аз в началото като не знаех, че нямаш връзка с бившия мислих едно , но сега след като такъв човек не съществува реално... не знам аз като жена също не искам да гледам чужди деца, но аз съм доста ревнива и бих се дразнила от тази връзка между родителите, но щом такъв човек няма и то не го е виждало, защо да не го гледаш баси...
Не знам, но ми стана мъчно, дано не избърза авторката да прекратява връзката, защото вече и самото дете има връзка. Не бъди крайна и не вземай прибэрзани решения, говори с него, аз даже бих се обърнала към психолог.
Откъде се разбира, че детето не е виждало баща си?

# 89

Това, че тя и детето и са на първо място, преди всякакви мъже, е нормално и правилно. Но и показва защо мъжете не искат жени с дете. Проста логика.
А за запознанството с детето - това е най-последната стъпка, след пръстена и предложението. Но съвсем не значи, че не трябва да прави секс. пак сексът се изкарва някаква награда за достойния мъжа. А като няма достоен тя на сухо ли да стои? Пък и връзките еволюират - често почват уж само за секс, пък нещо се случва. Това да се пресяват предварително кандидатите дали са сериозни е лоша стратегия в общия случай, защото мъжете много мразят да ги бройкат за съпрузи от самото начало, а и човек не се познава какъв е на външен вид без тестване.
Ама чеки сега... Аз къде съм казала да не прави секс и да няма гаджета,да не излиза с мъже?!?
Съвсем нормално е да си излиза,да си прави секс,да си има гадже. Ама не е нормално ЗА МЕН да го запознава с детето си,да го кани в дома си, да го запознава със семейство и да иска да се запознава с неговото и пр. Докато не го е проверила и преценила 100 пъти. Иначе няма лошо, нека си излиза и да си има гадже и секс, но когато е свободна /детето е при баба си/ и има време и желание и й е удобно. Аааа и за гаджета не се готвои и не се посрещат у дома. Гаджетата те извеждат някъде си, осигуряват терен и тн. , когато ти е удобно и си свободна.

Общи условия

Активация на акаунт