Сложни отношения с мъж

• 16 576
  • 269
  •   1
Отговори
# 120
FB590525BGM, ще рече човек, че за вашия син се е хванала авторката. Голямо късане на ризи.

# 121
Аз не мисля, че повечето 30-годишни мъже в днешно време са семейно ориентирани, хеле пък да гледат чужди деца.

# 122
Просто той не е готов да си играе на семейство. Тя го натиска и притиска много. А това не е лесно като крачка, за него. Може би за много малко хора би било лесно и от раз. Тя си мисли, че 8 месеца са предостатъчно време той да влезе в ролята на татко и магията да се случи + да остави ергенския начин на живот, а истината е че това може и никога дори да не се случи. Да, той знае че се обвързва с жена с дете, но тя иска прекачено много от него за този ранен етап от връзката им. Да не говорим, че това е чуждо дете, аз не бих могла пък въобще да заобичам чуждо дете. Такъв тип съм просто.
Всички хора са различни. Смятам, че той се опитва да свикне с всичко това, но няма гаранция че ще успее.
Така че авторката трябва да разбере, че компромисите не са само от нейна страна, от негова също има.
Ако той не успее да се “впише” в начина им на живот, да приеме напълно на 100% детето и т.н просто няма смисъл да си губят времето заедно. И това не значи, че той е лош или та е лоша. Просто не са един за друг на този етап от живота им.
Нямам претенции да съм права, изказвам мнение.

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 18:07 от toni1189

# 123
То 8 месеца е прекалено кратка връзка още, аз за това ѝ се чудя на зора да се запознава с родителите му. Абе, гледай да ви е кеф, забавлявайте се и може и да се получи. Голям зор за свекървенско одобрение. Изобщо, какъв е зорът да се завирате при родители, не разбирам.

# 124
  • Най-красивата страна
И аз мисля,че 8 месеца не са много.
Този мъж все още не е сигурен .
Родителите му са се държали възпитано-това е добре.
Не са проявили особен интерес към теб,защото не гледат сериозно на вашата връзка.
За детето ти-той може и да не им е казал.
И да,много хора смятат,че  ако един мъж или една жена няма деца,по-добре е да си намери партньор ,който също няма.

Според мен много бързаш.
Не се натискай да общуваш с родителите му.
Изчакай те сами да проявят инициатива.

# 125
8 месеца са предостатъчно. Изобщо не е там проблема.

# 126
Ами, за мен 8 месеца е малко време и не бих искала да ме занимават с родителите си, например.

# 127
  • Melmak
За мен 8 месеца са малко, че да се очаква някаква близост с родителите. По-старото поколение рядко иска да се запознава с всяка нова изгора. По-скоро очакват запознанство с “избраницата” или “избраният”, а не с поредното гадже.

Сигурно и не са очаровани от наличието на дете от предишна връзка. Гадно звучи, но често истината е такава.

Осем месеца са още по-малко за приемане и заобичване на биологично чуждо дете. Просто авторката много дърпа, бута у всячески се опитва да вкара мъжа в семейния коловоз.

# 128
Зависи колко интензивно се развива връзката. Ако живеят заедно определено моментът е назрял за запознанство, те пак са семейство и без подпис.
Тук проблемът не е такъв, времето, а и реално сякаш той просто отсяда, а не живеят заедно, нито е изговорено и решено. Комуникацията е важно нещо в една връзка.
ММ ми изръси, че ако аз съм имала деца от предишен брак той щял да ги приеме 😂, и дори щял да им дава повече, ако той има от предишен брак. Естествено това на теория, но някак му вярвам, защото мисля че мъжът просто дава на жената, която обича и съответно на нейните деца.
Аз като жена не искам чужди деца, но ако аз имах дете и съм с мъж без деца, никога нямаше да запозная детето си, ако не съм изговорила, че това дете влиза с равни права и начала със следващо общо дете и е напълно прието, и говорим за брак, а не поредни гадженца. Но е сложно, защото за мен едно предишно дете е пречка за двойката да започнат на чисто като споделено време. Ето тя казва, че той си рови в телефона, докато тя се занимава с детето, ами досадно е... и аз така правех и прекратих излизания с някои приятелки, които мъкнеха децата си нон стоп, какво остава да съм на среща.
И все пак зависи за какъв тип хора говорим, влюбени ли са, смотани ли са и не могат да намерят друг, или пък са по-възрастни вече, включително и мъжът и приема жена с няколко деца.
Снощи се видях с моята приятелка с трите деца, бяхме се събрали по женски и мъжът й , от когото има едно дете, гледаше всички деца (и двете от първия брак). И е доста добър мъж, който се грижи много и за нея, не е стар, нито смотан, нито пък тя... просто се обичат и са влюбени, понякога това е най-основното.

Последна редакция: нд, 02 мар 2025, 09:40 от Tanya Valcheva

# 129
Като кажете "друго поколение", все едно е това друго поколение не е имало успешни бракове с партньор с деца от предишен брск/връзка.
Наскоро единствен син на съседката се ожени за жена от чужд произход, мслка, скромна сватба, но как грееха всички! Съседът, който е втори съпруг и не е баща на младоженеца, държеше за ръка едно сладко момченце на около 6г,това беше детето на булката от първи брак. Сега, като идват през лятото на гости, всички заедно, усмихнати, щастливи, не можеш да кажеш, кой с кого има кръвна връзка. Вече има и още едно дете в семейството, неразличимо е отношението. Т. е в това семейство вече две поколения мъже приемат дете на съпругата и се грижат за него като свое.
В случая на авторката, ако има някакви проблеми в отношенията, те едва ли са точно заради детето.

# 130
hechicera_, ако един мъж не е приел още на първия месец идеята, че жената има дете, то и на 101-я няма да я приеме. Или става в началото, или не. Поне аз не познавам случай,в  който мъжът е бил притеснен от детето, но впоследствие, разбираш ли, го е "приел". Мъжете нямат навика да приемат нещо, дето ги притеснява. Просто когато искат дадена жена, те я приемат в комплект с нейното минало, деца и всичко останало. Не са ли сигурни, че я искат, се назлъндисват  на всичко, вкл. детето й, защото това най-лесно се приема от обществото. Нали, великият ерген е в правото си да не ще чужди деца Simple Smile

# 131
Всеки е в правото си да не иска чужди деца.
Просто на мъжете известно време не им пречи да ядат на масата с това чуждо дете и да правят секс с майка му.

# 132
И при някои мъже това известно време трае с десетилетия. Хората са много различни.

# 133
  • София
То човек, който не е имал деца изобщо не може да знае иска ли чуждите деца, защото не е наясно какво е да имаш деца.

# 134
То човек, който не е имал деца изобщо не може да знае иска ли чуждите деца, защото не е наясно какво е да имаш деца.

И съм съгласна, и не съм.
Чужди деца никога не съм искала и съм сигурна, че не бих и проискала.
Като свободна за мен беше критерий и с такива не съм излизала, колкото и да съм намирала мъжът привлекателен.

Общи условия

Активация на акаунт