Мъжът Риби-2

• 3 193
  • 97
  •   1
Отговори
# 45
7ми дом ми е в риби, марс и той там,
държа си ги на къса каишка до мен,
обичаме с рибите с всичките им хлъзгави недостатъци,
много са меркантилни, ние телетата пасти да ядем

# 46
  • Бургас
Да, ето това е един от парадоксите. Но аз бих го казала малко по-различно. Ние обичаме парите и хубавите неща, но знаем стойността им, ценим ги, уважаваме ресурсите нашите и на другите.

Натюрелът е същността, характера, темперамента, с които се ражда човек.

Така е, от една страна си индивидуалност, но от друга си част от цялото /рода,гена/.Дърво червена ябълка никога няма да роди круша, дори няма да роди жълта или зелена ябълка . Сигурно няма да има две абсолютно еднакви ябълки, но много ще си приличат по вид и вкус. И с хората е така-какъвто е генофонда такъв си и ти не само външно, но и вътрешно. Характер, темперамент и т.н. зависят в материален план от хормоналния фонд /ген/, който наследяваме

Та така - Рибокът все да отстъпи, да не се разправя, сакън да не излезе черен от някаква ситуация, да не стане нехаресван.

А после, ще си направи каквото иска тихомълком без да му мигне окото. Просто са силни в такива подмолни, задкулисни "операции"и дори може да не е умишлено.

Последна редакция: пн, 12 май 2025, 07:33 от Галчудо

# 47
И аз мислех, че може и да не е умишлено, но си е баш умишлено...винаги...Просто са толкова мазни, угодни и ""добрички"", че не винаги се усещаш как те работят...
Най-противното за мен е, че са готови да се унижават, за да е на тяхната накрая.
Например моята бивша риба - в последния месец спрях да му отговарям, а той взе да пише още по-интензивно, докато не му отговоря. После директно му казах, че приключвам, но пак пише, обаче не като човек, който иска да оправи нещата и не да водим разговор като зрели хора, а за да ме манипулира и работи до последно. И го е носил през цялото време, но чак накрая го прояви. Не мога да повярвам, че не усетих истинската му същност за толкова месеци, при положение, че винаги усещам хората адски адекватно и не се лъжа.

# 48
  • Бургас
Аз мисля/ според моя дълъг житейски опит Smirk  Innocent  Bowtie /,че точно това е причината да имат такова влияние и човек да е в недоумение как е попаднал в мрежата им- някаква част от тях го прави несъзнателно, напълно естествено им идва от вътре, за тях това е нормално да е така, за това другия човек не се усеща, защото инстинктивно го приема като част от човека . Прословутата нептунова мъгла.Smirk , неумение да губиш  и пак стигаме до пречупеното им достойнство. На кой себеуважаващ се мъж ще му хрумне да прави такива номерца и ще се злепоставя така? 
Обаче позитивът за тях е, че винаги успяват да се нагодят и слеят със средата, да се измъкнат, да се адаптират не рият с копитата и не блъскат с рогата по стената.

Последна редакция: пн, 12 май 2025, 10:19 от Галчудо

# 49
  • Тра-ла-ла
В случаите, за които говоря, Рибокът не прави нищо задкулисно, нито става на неговото след това. Просто попадаме в ситуации, които касаят и двама ни негативно. Той е склонен да отстъпи за негова, респ. наша сметка и да си замълчи, да изтърпи нещо. Често аз съм го играла мъжа Bowtie

Имало е и много случаи, в които са го правили на баламурник, а той вечно усмихнат и с една наивна вяра в доброто у хората . Дори най-добрият му приятел му се дразни как така се оставя

# 50
  • Бургас
Твоя познат е явно от другите видове, за които са писали в темите, че съществуват.  Проявява юпитеровата страна - да е над нещата, да няма силно  его както би трябвало да е при тях в истинското им проявление.

# 51
Друго, което виждам като тенденция при мъжете риби е, че се женят по принуда. Мъжът на леля ми е риба, ожениха се млади, защото тя забременя. После цял живот го носи на гърба си, буквално, макар той да беше с ерудирана професия, а тя "проста" козметика. Шефът ми, оженили са се с жена си по изричното настояване на баба ѝ. Те са от знатен католически род и не толерират живеенето на двойки без брак. После и развода не беше по негова инициатива. След откритие при гинекологичен преглед, за полово предавани болести, жена му го изрита. Моят приятел рибок също са се оженили, защото жена му е забременяла. Не е имала 18. Като му казвам, че го е вързала, той отрича, казва, че е било по взаимно съгласие. Но по-скоро той е поел някаква отговорност към нея, защото ѝ е бил първият, а тя се е страхувала да не я изостави - техни семейни предразсъдъци и възпитание. Друга моя приятелска двойка, пак мъж риби. Жената забременява, но са още много млади, учат. Абортира, но започва да живее с параноята, че може никога да няма деца. Той за да поеме отговорност ѝ предлага да опитат отново и ако и този път забременее, ще се оженят. Така и става. Свекърва ѝ все ѝ натяквала, че е вързала сина ѝ с дете, но тя казва, ако исках да е така, нямаше да абортирам първото.
Друга тенденция е, да търсят и се женят за по-големи от тях жени, имам двама колеги така.
Те осъзнават ли, че я играят тази игра на топло и студено, някаква тяхна стратегия зависимост ли е, или е просто характер?

# 52
В началото мислех, че не го осъзнава това с топло-студеното и донякъде може би е така - просто те са подвластни на някакви филми в главите си и даже сериали, които остават неразбрани за нас, въпреки анализите и предположенията...
Последният месец от отношенията ни обаче беше откровена манипулация от негова страна. Тоест и така и така...

# 53
  • Бургас
Филмът винаги върви в рибята глава.

Пак ще дам пример от реалитито. Там имаше и жена Риба. На мен ми е симпатична,  има един неуловим чар и грациозност, но и тя едни драми завъртя, едни филми, за малко да приключи и хоп...оказа се по стечение на обстоятелствата на финал. Тя се досещаше, че е така, но веднага се нагоди. Изглеждаше една такава лабилна, чувствителна, но в същото време показа голям състезателен дух. Всъщност тя е нещо като неофициален победител за мен. Доста се говори за нея. Изненада всички при срещата си. Никак не са за подценяване, никак.

На двата Овена например имиджа много пострада, а дадоха големи заявки.

# 54
  • Тра-ла-ла
И аз познавам Рибок, който е пристанал заради бременност. Пък и видиш ли бил останал единствения ерген сред приятелите си.

Друг познат Рибок. Бе не е лошо момчето. Не е плейбой. Оженил се рано, живяли 4-5 години и 0 деца и се разведоха. Жена му след това си намери мъж и роди. Той си намери нова изгора и направи 2 деца. По едно време гледам, че актуалната се изрусила. Опа, не била актуалната, а нова партньорка, която прилича на старата. Мина се не мина - снимките с нея изчезнаха от ФБ. След време нова девойка, любов, преместила се от друг град, за да е с него. Позадържа се някоя година. И опаааа,  снимките с нея изведнъж спряха и се появиха такива с ново гадже, доста по-младо от него. И тези снимки изчезнаха 😂 А, бе, момчето е само около 40те. Още колко живот го чака 🙃🤪

# 55
Та правят признание (в любов) само при неопровержими доказателства 😅

# 56
  • Тра-ла-ла
Неопровержим е само ДНК тест за бащинство 😁

# 57
Здравейте:)
Може ли да ми разнищите зодията
СЛЪНЦЕ В РИБИ
ЛУНА В ОВЕН
МЕРКУРИЙ В РИБИ
ВЕНЕРА ВЪВ ВОДОЛЕЙ
МАРС В ТЕЛЕЦ
ЮПИТЕР В ОВЕН
САТУРН В СТРЕЛЕЦ
УРАН В СТРЕЛЕЦ
НЕПТУН В КОЗИРОГ
ПЛУТОН В СКОРПИОН
асцендент дева
мъж роден първата седмица на март

Последна редакция: чт, 24 юли 2025, 20:42 от Riboche

# 58
Здравейте, изчетох всички теми за мъж Риби и се успокоих, че не само моят е такъв Simple Smile За първи път съм с мъж Риба и ми е супер странен. Аз съм Везни...От 6 месеца само сме заедно, но той започна от началото още с това как едва ли не ще сме си цял живот заедно, но и още в началото усетих тия моменти на отдръпване, все едно става друг човек. И просто не мога да го разбера, казвала съм му го, той казва че си е така, на настроения, не било нещо лично спрямо мен. Но все пак не се чувствам сигурна в такива моменти и не знам какво да очаквам всеки ден. Другото което ме дразни е, че все ме прекъсва - тръгна да споделям нещо и той подхваща и започва да разказва някаква негова история по темата. Много е приказлив, постоянно ми обяснява някакви неща, разсъждава и аз само седя и слушам. По принцип съм си тактична и изслушвам хората, но искам и мен да ме слушат като говоря. И това му го казах...не виждам голям ефект засега. Та вече се чудя какво да правя, не съм сигурна дали ще мога да свикна с всичко това. Не сме си казали още, че се обичаме, те рибите казват ли го въобще?!? 🙂

# 59
😂😂😂Здравей!И моят е такъв,и постоянно му напомням да ме изслушва,и му се фръцвам даже...Ние сме от 5 години заедно,но и аз съм риби и нямам проблем с тази "биполярност "😂😂😂,свикнах вече!
Но е имало моменти и случаи,в които съм си мислила,че.е дошъл края на връзката ни,тооолкова много съм се ядосвала на някои негови черти!Нужно е много търпение,защото ние рибите можем да обичаме много силно и завинаги,но и имаме безкрайно много качества,неразбираеми и дори "лоши" за останалите. Ако не сте готова да рискувате собствения си комфорт,по добре не се захващайте с този рибок. Нетърпими са понякога,отвратителни!

Общи условия

Активация на акаунт