Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Мартенска вещерска и спортна

  • 62 560
  • 1 631
  •   1
Отговори
# 1 545
  • Мнения: 13 273
Кой питаше за тиквичките,дето казах,че готвя?
   Задушавам лук,пресен е по-добре,тиквичка на кубчета,сол,подправки по вкус .Като омекнат тиквичките,добавям ориз,задушавам малко.После прехвърлям в тава и пека.Отгоре много пресен чесън и копър,отстрани кис.мляко.Днес обрах лапад от градината,добавих и него.Имах и малко киноа в едно пакетче,и него с ориза.Имам един "вечен" лук в градината,американски,сръбски,всякак съм чувала да му казват.Сегс готвя с него.И див чесън,това пък каква плевел е.....Не левурда,едно друго.И от него ще ръсна накрая,нямам нормален пресен чесън.Но този има аромат,а пък не е така натрапчив.
    Кайс,звучи добре Холандия.
Бърди,ти ли щеше да ходиш в Малта? Да питам нещо.

# 1 546
  • Мнения: 12 100
Аз, Марули. След месец, живот и здраве, летим. Питай, стига да мога да отговоря - насреща съм. Но този път хал-хабер си нямам къде отивам, нямаме никакъв конкретен план, ще решаваме на място, за разлика от миналата година в Барселона, където имахме накупени билети и график по час Joy

Не съм на център аз, големите планове и чистене и подреждване изгърмяха. Два дни ме боли глава, вчера до ранния следобед бях като ударен самолет. А за капак имам да чета на екрана и трябва да го избутам днес. Очите ми са компот. Хлябът се пече, един фасул в кокаляци се вари и една мусака ще направя после в пота.

# 1 547
  • София
  • Мнения: 19 270
Да споделим за козунаците пак? Аз мисля пак да се пробвам нали се въоръжаваме та тухла четворка все ще влезе в употреба.

# 1 548
  • Мнения: 12 100
Ох, бе, Ре Joy
Да му мислят нашествениците като ги подпукаме после с тия тухли четворки Joy

# 1 549
  • тук и там
  • Мнения: 13 483
Ами на нас Холандия ни е по-близо от колкото София или Варна в Бг,всички деца са ходили там не веднъж,но поне ще са със други деца и ще имат много активности ,иначе самият избор на дестинация хич не зарадва родители и деца,ама това е решило училищното ръководство за екскурзията тази година.
Аз едни бързи кифлички на В.Джорджевич ще правя днес,и друг път съм правила.С козунак едва ли ще се пробвам тази година,но ако реша все пак,пак от нейните рецепти бих пробвала.

# 1 550
  • Мнения: 3 343
Ден!
Дали е добър не се знае. Отново се обажда тиквата ми, хлапето си защипа нерв на врата. Мазах с репарил и дадох нуфен. Мислех си, че имам невробекс или нещо от групата на В витамините, ама нъцки.
Оставете козунаците(аз ще си правя този със заквасената сметана). Кажете за лазанятас пресни кори, че на 3-ти ще имам гости.
Тук вали, не ми се мърда. Кюфтета във фраера, картофи със зелен боб в килъра.

# 1 551
  • София
  • Мнения: 19 270
Мкакщеоставим козунаците 🤣. Те всяка година ме преследват до степен да платя 90 лв за поне един вкусен.

# 1 552
  • Мнения: 14 177
Аз правя козунак по форумната рецепта на Морена. Никога няма грешка. Но хлебопекарната меси, аз само сплитам и прехвърлям във фурната.

# 1 553
  • Мнения: 13 273
Аз купувам.

# 1 554
  • Мнения: 20 367
Пфууу, как избухнах. Ама това чудо досадно, опако и отговарящо, от седмици ми лази по нервите. Скоро сигурно няма да ѝ хрумне да ми противоречи, ама трябваше ли да се стига до там.

# 1 555
  • София
  • Мнения: 19 270
Попи, пубер си имаш май, но ще порасне. Много са нагли, но са си наши 🤣. Остави я гладна.

# 1 556
  • Мнения: 20 367
Малкото беше този път, Ре! Пуберът троши на баща си нервите в момента.
Не мога да я оставя гладна, че душа под наем носи. Joy А и ще ми изяде запасите по шкафовете.

# 1 557
  • Мнения: 583
Всяка година правя козунак, без пропуск. Най-фрапантно беше с големия корем бременна как меся това тежко тесто. Хубав детски спомен ми е, мирише на лимон, захар, стафиди. Мама набримчила духалката, кара се когато хората влизат и излизат, че и изстивала стаята и правим течение на козунака Simple Smile е сега не с толкова нерви и стрес, но като ми замирише на козуначено тесто, ми мирише на детство.

Лазанята с пресни кори - не я правя по много по различен начин от стандартната, единствено преценявам количество сос/количество кори, че грамажите често се различават в пакетите. 1.5-2л болонезе, 0.5-1л бешамел, 20 мин печене, поне 30-40мин почивка после да си поемат всичко.

Всичко четох и всичко забравих, но съчувствах за тоци, мълчанки с мъхове, тигани подготвях и палци стисках.

# 1 558
  • София
  • Мнения: 19 270
Е то малкото и то към пубер го кара, сега от невръстни ги почва. Пази си запасите, за да можеш поне един шоколад да метнеш и да избягаш 🤣. Ужас. Съчувствам ти.

# 1 559
  • Мнения: 13 273
Ох,Попи,подсети ме аз как беснеех.По едно време се бях пропука,хахахаха,ходех с розАвите хапове навсякъде.А моите не бяха от много бесните,поне не разбирах за щуротиите.Но с щерката как тряскахме врати.,....

Общи условия

Активация на акаунт