Въпрос за болнични

• 349
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте! Малко ми е объркана и сложна ситуацията и въпроса затова пускам отделна тема ако не е проблем. Имам пуснат болничен от ЛЛ от 28.02 до 7.03 включително с друга диагноза. Бременна в началото съм и ситуацията ми е по-сложна както и здравословно така и на работното място и се налага да изляза в болничен. Частното ми аг се съгласи от 10.03 за 14 дни да ми издаде болничен с диагноза бременност. След това ще се запиша на ЖК при друго аг и от там чрез комисия ще пусна от 11.03 непрекъснати болнични. Така всичко би ли стнало ? Защото четох че след този от лл веднага трябва да е този от комисията? Ако болничния от Лл приключва на 7.03 и направо взема такъв от Аг чрез комисия, от 8.03(събота) ли трябва да започва или от 10.03? Не искам да имам никакви работни дни между болничните. Също ако може да ме насочите къде в коя институция да попитам

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 07:50 от elleonore1

# 1
Нещо се бъркам с датите
28/02-07/03 - 8дни БО от ЛЛ -диагноза 1
10/03-23/03 -14дни от АГ -диагноза 2
И след това от 24/03 от ЛКК-диагноза2
Така ли?
По принцип би могло. Само не знам дали АГ от ЖК има право да праща на комисия без той да е издал болничен първоначално. Защото първо той издава за 14дни и после праща на комисия. Но тъй като вие вече ще имате такъв болничен от друго АГ, не знам как стои въпроса.

# 2
Имам издаден болничен лист от ЛЛ от 28.02 до 07.03 (петък) включително. Да, диагнозата не е бременност там. Аг при който ходя на частно може да ми даде болничен от 10.03 до 23.03. След което ще се запиша на ЖК и ще използвам непрекъснат болничен от ЛКК от 24.03. Прочетох информация обаче, че между болничния от Лл и 14 дневния от АГ трябва да има поне 1 работен ден? Нямам възможност да се върна на работното място дори за 1 работен ден. Какви са възможностите ми? След болничния от Лл мога ли направо да изляза от 10.03 в ЛКК непрекъснат болничен или пак трябва да има 1 работен ден? Все още разбира се не стм взела никакъв болничен след този до 7.03 така че затова питам какво да направя за да нямам работни дни. Дя двата АГ не са 1 и същи затова питам и дали мога от 10.03 да си взема от комисия направо. Нещо се обърках защото четох информация как между болничните които не са от комисия трябвя да има поне 1 работен ден

# 3
Не е нужно да има работен ден между болничния от ЛЛ и АГ, защото са с различна диагноза (сигурно от ЛЛ е с диагноза настинка/грип, а от АГ би трябвало да е заплашващ аборт) , т.е. и двата болнични ще бъдат първоначални. А вече болничния от ЛКК ще е продължение с диагноза 'заплашващ аборт'

# 4
Много благодаря!! Не знаех дали изобщо ще се разбере объркания ми въпрос и ситуация Grinning  Ами Аг ми каза само че диагнозата на 14 дневния ще е бременност, не знам дсли ще е заплашващ аборт.  А проблем ли е ако Аг което ми издаде 14 дневния и това Аг което ме насочи към Лкк са различни ? При първата ми бременност бях в 17-18 гс когато излязох и не съм имала 14 дневен а направо през ЛкК и не знам дали всеки процедира еднакво. Но просто нямам възможност да мина на Жк при аг което искам следващите дни затова излизам в 14 дневен от друго аг
Не е нужно да има работен ден между болничния от ЛЛ и АГ, защото са с различна диагноза (сигурно от ЛЛ е с диагноза настинка/грип, а от АГ би трябвало да е заплашващ аборт) , т.е. и двата болнични ще бъдат първоначални. А вече болничния от ЛКК ще е продължение с диагноза 'заплашващ аборт'

# 5
Честно казано не знам. АГто би трябвало да е запознат дали може така или пък да отидете до някое ДКЦ, където се събира ЛКК и да питате.

# 6
Здравейте ! Аг може ли да дава болнични за бременност до края и заплаща ли се благодаря ви

# 7
АГ може да ти издаде само за 14 дни и след това да те насочи към комисия за удължаване
Здравейте ! Аг може ли да дава болнични за бременност до края и заплаща ли се благодаря ви

# 8
Здравейте момичета искам да попитам нещо, започнах рабата кандидатствах по програма Младежка Заетост по бюрото на труда .. И ме одобриха та въпроса ми е имам ли право на болничен след определени месеци ?

Общи условия

Активация на акаунт