💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 5💛

• 13 516
  • 757
  •   1
Отговори
# 165
Давам като втора закуска (2 часа след сутрешно кърмене), кисело мляко с бисквити, овесени ядки или плодово пюре. Започнах всеки ден да давам.
Давала съм домашно, Верея, ЕлБи, Добротица (фермерско). Трябва да е 3,6%. Верея и ЕлБи имат по БДС.

# 166
Млякото е ЕлБи. Още малко да порасне и започвам да давам от това, което квася аз.

Правете им зеленчуков мъфин със сирене, сложете малко чубричка и става супер апетитно, не като попарата. Пък го накиснете с топла водичка, за да омекне.  Хем така можете да сложите хубаво брашно, хем ще има и зеленчук, не само една камара въглехидрат с мазнини.

# 167
Аз идвам с ъпдейт за нашето състояние, защото може да съм полезна.
И все пак пратих снимки на педиатъра на обрива. Обясних къде има, кога се появява и т.н. Диагностицира я с шеста шарка. Протича 3 дни с висока температура. Като падне температурата, обрива се появява. Така стана и при нас. На 3-я ден имаше ниска температура, вечерта не и на сутринта цъфна с обрив. Понижени левкоцити, както е и при нас. Не се лекува, ще отшуми до ден-два. След падането на температурата вече не е заразна. Не, че ще се скрия някъде от нея, а и то късно. Ще питам майка ми дали знае да съм карала такова нещо, евентуално да имам  антитела. Характерна е високата температура за тази шарка, но децата остават жизнени и си ядат. От вида на херпесите е. Среща се при бебета от 6 м до 3 г.
Честно казано не знам къде, какво е лепнала. Не сме много контактни да се срещаме с много хора и деца, но все пак излизам с нея, разминавам се с хора, влизам в магазина, явно се случва.

# 168
  • София
Миличката, да се оправя бързо! 💞

Да попитам: като храните навън с пюре притопляте ли го някак? Утре ще взема готово пюре-каша с плод за следобядната разходка и се чудя дали да го мисля да го топля като не е стояло в хладилник.

# 169
Да, това нашумя наскоро като вирус. Преди също съм чувала майки споделят след висока температура децата се обриват за кратко.
Кремона, този за който говориш, да не е Емил Златев?

# 170
Миличката, да се оправя бързо! 💞

Да попитам: като храните навън с пюре притопляте ли го някак? Утре ще взема готово пюре-каша с плод за следобядната разходка и се чудя дали да го мисля да го топля като не е стояло в хладилник.

Топля го вкъщи и го слагам в термос за храна. Така се запазва приятно топло.

# 171
Ваня, ако помниш писах, че на наши приятели детето беше така. Споделих го за да го включите към вероятностите. Особено вчера като каза и обрив вече беше 1:1 с техния случай, ама реших да си трая, защото опита ми е малък.
Карай, минало е вече, щом обрива се е показал почти сте избутали. Бързо оздравяване🌷

# 172

Момичета, вие имате ли линеа негра още? Моята късно се появи, обаче още е бая видима.

И моята още се вижда, доста ясно. Предполагам след кърменето ще изчезне напълно, поне се надявам.

Днес започнах с глутена, овесена каша, реших за закуска да я дам, че от няколко дни ми се струваше, че си търси вече твърда храна и сутринта, явно права съм била, хареса му.

# 173
Ваня, ако помниш писах, че на наши приятели детето беше така. Споделих го за да го включите към вероятностите. Особено вчера като каза и обрив вече беше 1:1 с техния случай, ама реших да си трая, защото опита ми е малък.
Карай, минало е вече, щом обрива се е показал почти сте избутали. Бързо оздравяване🌷

Нямам спомен, че си го споменала. Нещо ми е минало през редовете. Извинявай.
Да, вече сме накрая явно. Ще мине, друго ще дойде 😃

# 174
Кремона, този за който говориш, да не е Емил Златев?
Люси, казва се д-р Верославов. За мен е като дар, да го познавам! Светна ме за много неща.

# 175
Честит празник, мами! 😊💐

# 176
Тъкмо това влизах да пиша! 🤭

Честит празник, мили мами и дами! Бъдете здрави, щастливи и обичани, Жени, Майки и Съпруги! 🫶❤️🌸🍀💛

Последна редакция: сб, 08 мар 2025, 18:15 от КремонаЛиза

# 177
Честит празник, майчета!
Бъдете здрави, обичани, цветни и безкрайно щастливи ❤🩷💜

# 178
  • София
Колко е специален 8ми март като мама 💞 честит празник, дами! 💐

# 179
Честит празник! Gift Heart Flowers Bouquet

Общи условия

Активация на акаунт