💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 5💛

• 13 496
  • 757
  •   1
Отговори
# 150
Имах чудесен кростренажор и правих упражнения у дома от ютуб канали и когато бях сериозна се случваха нещата, обаче преди да се появи малкия човек го продадох и на негово място сложих голям гардероб Simple Smile. Сега бих си взела пътека, защото се сгъват, но все пак не знам къде ще я държа, от както забременях търсим апартамент с 3 спални, обаче без успех... И аз не харесвам групови тренировки.

# 151
Обожавам пилатес!
Оо, Фрезия, наистина звучи достатъчно, а и всяка от нас има и бонус, допълнително към "тренировката" домашни задължения... ммм, те пък край нямаха.🫡
Люси, страхотно е, че има кой да го гледа. Аз с педарите съм ги удряла, защото със слушалки сядам и много често гледам в посока различна от "надолу". Слава Богу никой не е плакал, даже напротив, голям смях и кеф пада, на игра го обръщат. Има ли смисъл обаче да ви казвам, на мен като майка, колко ми е "игриво" да ги удрям малките терминаторчета-нервотрошачки. 🙄
Значи, момичета, казвам ви, аз нищо не съм правила до сега. Обаче обмислям, защото макар и да ми се струва невероятно, имам една "тава" на корема. Много е грозно. 🫣
Вчера се свързах с инструкторката по пилатес, при която ходя откакто голямото ми хлапе нямаше 2г. Сега е въпрос на организания. Общо взето, най-трудната част предстои. 😂

Много искам да го пробвам тоя пилатес, обаче хич не си падам по групови занимания.

Форест, за парчета дай меки неща, които да държи. Ябълката настъргана аз и на Игстъра не бих я дала, защото става като люспа и може да се лепне за гърлото. Направи я на пара малко да омекне или с кокосово масло на фурната на парчета, срава чудно. В най-добрия случай да намажеш маслото след като сранат готови.
Люси, и аз не обичам групови тренировки. И тогава не обичах. Обаче постоанно ми се препоръчкаше да ходя на гимнастика, за неясното главоболие и това, че често ми се блокират прешлени, вътрешното ребро, сецвам се и.. едва дишам. И търся доктора да ме намества. Имам тук един лекар, той е страхотен, храни се по възхитителен начин, упражнения, алтернативни опции на всичко познати, по всяка тема, 60 и кусур е, но пролича на приближаващ 50. Страхотен е! Та, той ми казва слез всяко раждане, защото се срещаме максимум месец след всяко раждане (само след първото, отидох да ме намести след 3 месеца, защото не беше така спешно, а и живеехме в София... къде да мъкна бебе и т.н.). Та, нетовите думи са "когато започнеш да тренириш отново, всички тези перипетии ще се смеват до минимум и ще изчезнат, знаеш. Коремните мускули трябва да са стегнати, за да държат торса като корсет." И, да, когато е така, ни главоболие, ни сецване. Просто сега съм слонче. Ето така, неусетно заобичах груповите тренировки.
Момичета, вие имате ли линеа негра още? Моята късно се появи, обаче още е бая видима.

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 09:30 от КремонаЛиза

# 152
Аз тренирам с youtube опитвам се да е 3-4 пъти седмично, обаче сега с това време на вън тренировката ми е ходене по 8-10-12км на ден. Вчера съм сядала само за да я храня и да шофирам.
Тренирам от няколко месеца, ама хора мекица съм. Нищо от това, което беше. Издръжливост 0, силна - 0, целулит и разплутост 100😂 мн тъжно, мноого тъжно

Нашата девойка яде разни неща, който изискват дъвчене. Мляска там, със слюнка и упоритост ги смачква. Купих ѝ на Пласмон май е марката “бейби паста” пишеше 6месеца + мии то си трябва дъвчене или ги гълта цели, нз. Ама го яде.

# 153
За жалост ме мързи да тренирам, а трябва.
Повечето знам, че скоро купувахте столчета за кола. Ние също скоро трябва да вземем но сегашната ни кола няма IsoFix.  Но и нея търсим да я сменим и не знам. То може да не стане много скоро. Тези столчета, които са с isoFix, могат ли да се ползват в кола без? 🙄

# 154
Пиши на “Деца на борда” да те консултират. Евентуално за някакъв вариант, в който няма ИзоФикс, но в последствие да може да се добави. Че да сменяш после с колата и столчето, тъпо.

# 155
  • София
Благодаря! Има 2 зъба отдолу и май 1 отгоре се мъчи да пробие, но имате право, че суровата ябълка може да подразни коремчето.

До кърмещите: хапвате ли домати?
Иии всъщност, кога мислите да дадете домат на бебоците? Че и той се води дразнещ и се чудя…

# 156
Лятото не съм спирала да ям домати, сега съм на чери, но на бебето ще дам чак когато има свестни слънчеви домати, както и за всички сезонните зеленчуци и плодове, най-добре да се дадат когато им е сезона.

# 157
Домат и аз май ще дам като излезнат хубавите и розови.
Ние снощи пак имахме тежка нощ. То рев, то чудо. Ще дам днес Камилия. Трябва да видя как се приема. Дано да се успокои. През деня е ок, ама вечерта е чудо.

# 158
  • София
Аз за пюретата със съдържание на домат се чудя, но ще изчакам.

Камилия ни помогна на нас преди време, дано и твоето бебче да облекчи ❤

# 159
Като казахте пюрета с домат. Аз съм купила, но не сме го пробвали. Те са с паста обаче вътре. Когато дам пюре с паста, после кашата безглутенова ли трябва да е?

# 160
  • София
Да, по една порция глутен на ден, така знам.

# 161
За храненето няма да давам съвети. Давам домати, паста, ябълки, всичко и давам 😂
Столчето трябва да може да се слага с колана на колата. Питайте в магазина, вече не продават много модели, които могат така. Нашето например е с изофикс само ако е по посока на движението. За да е обратно го бяхме вързали с колана на колата. Предпочитах да е без база, за да не се клати самото столче върху базата, а да е стабилно.
Сега не намирам такива. Това малкото не знам какво ще му купувам.

# 162
  • София
Каква слънцезащита ползвате? Чудя се на стика на Бебо- дали е хубав продукт?

# 163
Смука домат преди месец и нещо. Това с порциите глутен е непознато за мен .
Днес дадох ленено семе и пукана киноа в пюре. Щях да купя и ленено масло, но забравих. Много полезно било. Вчера направих една голяма вкусотия, ще споделя за тези, които пробват и ЗВБ.
Задуших малко червен лук и чесън в олио и вода ( за да не се пържи). Добавих спанак и тиквички на ситно и още вода и така докато омекне. Свалих от котлона, малко изстина, пасирах и добавих разбити яйца и пълнозърнесто брашно до рядка каша. Изсипах върху хартия за печене намазана с гхи и във фурната. Направих го около 5мм дебело и стана сочно и лесно за смачкване в устата. Може би и със сирене ще е хубаво. Аз му направих сос от кисело мляко и копър и му го топвах. Без сос го предпочиташе обаче и го оставих. Даже и момичетата го харесахА.

# 164
Аз дадох домати от пюре когато беше на 7 месеца. В доста от пюретата го има като съставка и сега продължавам да давам. Вчера направих попара с един сухар, сирене и масло, но нещо не се хареса. Не знам дали заради консистенцията, защото не беше хомогенна или заради вкуса. Взела съм и кус кус ще пробвам и с него след няколко дни. Вие давате ли вече кисело мляко? И ако да какво? Аз дадох 2 пъти по 1 лъжичка, но ми се иска да давам повече за закуска примерно.

Общи условия

Активация на акаунт