💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 5💛

• 13 524
  • 757
  •   1
Отговори
# 195
Таткото се чуди дали да не купим раница за носене на бебето. Гола вода съм то този въпрос, та ще ви помоля за помощ - има ли смисъл да купуваме такова нещо и ако да, предложете ми марка. Аз не държа да я нося, но той искал.
И малко небебешки въпроси: дайте ми съвет за добри маратонки (искам нещо много удобно и леко за разходките с количка), както и за нещо за сухи краища на косата, различно от фризьор. Grinning

Има тема за бебеносене - https://www.bg-mamma.com/?topic=1510645.270 Там раниците, които се препоръчват са ергономични, хубави са, но са по 250 и нагоре като цени. Смисъл дали има - според навиците и ежедневието на семейството. Сайт, който им е от препоръчаните и на мен ми допадна - https://sgusheni.com/produkt-kategoriya/pod-naem/ Давам линк с раниците им под наем, хубаво е да се пробват модели, на различен тип хора, различни раници са им удобни. Има в някой градове и библиотеки за  раници и слингове, от темата за носене на първа страница може да прегледате. Тъй като доста съм се ровила  - най - важно, раницата трябва да е ергономична, крачетата да са под форма М, не да висят, както са повечето по - евтини модели, в темата пак на първа страница е обяснено. Аз имам раница тип мей тай - изцяло от плат, средно между слинг и раница, с катарама на гърба и връзки, не е от посочените във форума като марка, взех я просто за проба. Като цяло е удобно, но не съм излизала с нея. Евентуално за разходка из природата ще си я взимаме.

# 196
Аз нося с раница, на мен хамалогията да стигна до магазина с количката никак не ми допада. И за приспиване я ползвам.
Най-добре да пробваш, ако имаш възможност. Аз нямах тази опция, защото в моя град няма слинготека, а да давам 30лв. за наем + доставка сметнах, че ще ми е не рентабилно, ако се налага да пробвам няколко. Ако не ми е удобна ще я препродам и готово. Затова си взех втора употреба, за 160лв. но реално е неразличими от нова. Моята е Tula, но малко съжалявам, че не взех LennyLamb  или Isara. Но той таткото се сетил да бебеноси 😁. Скоро като стане 30 градуса не я виждам тая работа. Дори аз вече излизам понякога с количката, да не ни е жега. Гледайте да е по-дишаща материя и може би с мрежа, че малкото човече поема и вашата топлина. Tula-та не е лоша, колана й е по-твърд, ама аз като я взема исках да го усещам стабилен. Не че е неудобна, но ако е с по-мек колан може би ще е още по-добре. За мен, това са най-добре похарчените пари за бебешка стока.

# 197
И аз имам раница на Tula. Носила съм я само вкъщи. Удобна ми е, но си натежава вече детето. Така и не пробвах навън как ще е докато беше по-малка. Сега вече ми се струва, че няма да иска да седи в нея.

# 198
Аз имам Neko tiny, много е лекичка и много я харесвам, но почна да и умалява и скоро ще я  пенсионираме. И при нас таткото основно носи, гледах да е максимално лесна, без много колани и катарами, да може само да я облича и мушка вътре 😁

# 199
Благодаря, момичета! Ще го накарам да прочете. И аз не виждам как в 30 градуса ще носи 10+ кг бебе, което иска да прохожда, ама да било по-удобно. Мхм, ОК рекох.

# 200
Благодаря, момичета! Ще го накарам да прочете. И аз не виждам как в 30 градуса ще носи 10+ кг бебе, което иска да прохожда, ама да било по-удобно. Мхм, ОК рекох.
Ооо, да удобно е. Но на мен ми е много добре за зимата, защото не се борим и ревем 3 часа докато облечем космонавта. 😁 Обувам й само на крачетата топли буйки и сме с общо яке. За лятото не смятам да я ползвам толкова. Е, до магазина сигурно пак ще я нося, но на нещо повече време няма да я мъча да се топли толкова. Но аз я нося от около 4 месечна, имайте предвид, отначало бяхме със слинг, тя се противеше в началото, но като свикна й хареса.

# 201
Носех много първите две със слингове и с раници. Това не желае много да бъде носено, а и сега като не живеем в града, нямам разбити тротоари за прекосяване, пътищата в селото са добри и се возим в количката. Но, от личния си опит, мога да препоръчам НЕрегулируема раница. Примерно такава е Tula Standard, Boba 4G, на Lenny Lamb най-много се доближава LennyGo. Носила съм във всякакво време, но определено зависи много от детето. Препоръчвам да вземете под наем първо. Аз взимам от коала бейби или вълшебен възел. Дамите са много мили и отзивчиви

# 202
И аз съм а Tula free to grow, удобна е, лесна е, но мисля че не е най-подходящата когато бебето стане по-тежичко. Поне на мен ми казаха, че в други раници по-добре се разпределя тежестта когато си тежи вече детето. Аз излизам с количката, но винаги си мъкна и раницата, защото понякога се оказва, че не иска да се вози, а сме далеч от вкъщи. Един два пъти бутах количка и носих бебе, по софийски тротоари … не го препоръчвам😂

Маратонките на new balance за мен са мега удобни. Имам 3 чифта в момента и не бих взела сега на др марка. Имам модел за 70лв и такъв за 270лв и все са си удобни.

# 203
На мен приятелка ми даде да пробвам ErgoBaby още в началото. Беше малка, беше топло и се отказах от раниците още тогава. С количката ми е по-удобно. Тя си гледа, рядко реве в нея, заспива в нея. Не знам как пазарувате с раница. Аз все се товаря с някви неща, минавам през различни магазини и ми е удобен коша за багаж на количката. Не си представям да съм с раница. Ако отида до магазина за брашно, сигурно е ок, но за по-големи покупки - не. При нас сравнително са добре тротоарите. Имам булевард и голяма улица успоредни. По  булеварда е ок, по улицата е зле за количка. Та съм имам маршрут 😃 Явно всеки, както си свикне и според ежедневието му.

# 204
А, да за обувките- цялото семейство сме с боси от 5+ години.

Рецептата за мъфините е измислинел 🤣

Яйца 2-3, брашно каквото харесваш, може и фини овесени ядки, понякога добавям трошено ленено семе предварително изкиснато, чиа предварително изкисната, бакпулвер, зеленчук по избор, аз слагам чушка, червен лук дава хубав аромат, тиквичка, броколи, карфиол, морков като моркова и тиквичката предварително настъргани наситно. Грах също съм слагала. Ако сте въвели млечни, може всякакво сирене/кашкавал изкиснати.

# 205
И аз съм а Tula free to grow, удобна е, лесна е, но мисля че не е най-подходящата когато бебето стане по-тежичко. Поне на мен ми казаха, че в други раници по-добре се разпределя тежестта когато си тежи вече детето. Аз излизам с количката, но винаги си мъкна и раницата, защото понякога се оказва, че не иска да се вози, а сме далеч от вкъщи. Един два пъти бутах количка и носих бебе, по софийски тротоари … не го препоръчвам😂

Маратонките на new balance за мен са мега удобни. Имам 3 чифта в момента и не бих взела сега на др марка. Имам модел за 70лв и такъв за 270лв и все са си удобни.

За тежестта по-добре се разпределя, ако смъкнеш задната катърама по-далеч от врата. Обаче тогава не мога да я закопчея сама. 😁 На мен ми е ок засега. На мен магазина ми е на 3 минути пеша. И гледам уж да не се товаря прекалено.
Оффф, това хлапе види ли чехли на земята включва турбото. 😁 Как се справяте с това?
Вчера дадох пюре с домат и паста. Учудващо за мен го изяде.

# 206
Петя, благодаря за препоръката🌷
И моето дете пропълзя за да хване кучето или пантофите ми😂
Иначе вече и аз я нося в раница само, ако имам да върша нещо- до банката или подобно. Да си се шляя безцелно ми тежи. Мъжа ми ще купува сега раница за преходи, но щом иска да си я мъкне😁

Имам още 50/100 буркана с домашни пюрета направени от бабата, но са мн гладко смлени. Помня че някой тук също се чудеше какво еа ги прави. Варя червена леща, ориз или киноа и ги добавям тях. Така хем има нещо по-не смляно, хем да не отиват на вятъра пюретата.

# 207
Аз сега си се шляя в хубавото време и ми е добре с количката.

И София умира за домашните чехли. Сложили сме едни нови, за примамка и да си играе с тях, ноооо това беше само 5 минути. Иска си нашите 🤣

# 208
Благодаря още веднъж, момичета! Heart
Таткото иска да я носи в раница, когато сме навън и тя не иска да е в количката. На мен не ми пречи да съм с количката, но понякога иска да я нося, а ми е трудно да я нося и едновременно да бутам количка.

Луси, благодаря за рецептата! Аз се чудя какво да й давам по ЗВБ, което да има месо в него. Не си пада по моите манджи. Печива временно съм изключила заради запек.

Давам отзив на супите на Ян Бибиян от категория "Захранване" като вода са повечето, единични са с частички в тях. Останалите храни от категория "от 1 до 3 год." са с прилична консистенция, но със сол и не ги взимам. Та, за супата: трябва да добавя нещо в нея, за да може момата да дъвче. И пак не им се кефи много.

# 209
Веднъж беба беше заспала навън в слинга и пред блока седя и не се прибирам да подиша още въздух и някаква жена ми се провиква дали искам да ми подари количка, че имала излишна. 😁😁😁. А аз имам 3...
Някой не беше ли писал за кюфтенца.
За запека аз давам и мляко от комфорт серията, дето уж помагала. Първите 2 дни акото беше супер, след това отново пластелин 😔. Снощи четох, че уж давало по-добър ефект, ако даваш вода като се събуди сутринта и млякото след около 20 минути, не само между храненията. Ще пробвам, ако успея да я накарам да пие вода тогава.
Вашите по колко ядат? 190гр. пюре стига ли им?

Общи условия

Активация на акаунт